27/05/2022

Σύρμα(τα)! Το Σάββατο οι KollektivA στο Gagarin!

οι KollektivA στο Gagarin!

Οι KollektivA είναι ένα συγκρότημα με πάθος για αυτό που πρεσβεύουν τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο -άλλωστε κάπου συνδέονται αυτά. Οι στίχοι τους είναι αιχμηροί και η μουσική τους δυναμική. Καταφέρνουν να σε προβληματίσουν, να σε συνεπάρουν και να σε ξεσηκώσουν. Ο τελευταίος δε δίσκος που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό ενσωματώνει όλα τα παραπάνω στοιχεία με μία βαθύτερη ωριμότητα και ολοκλήρωση συγκριτικά με το παλαιότερο υλικό τους. 


Θα έλεγα πως τα "Σύρματα" αποτελούν το προσωπικό μανιφέστο του συγκροτήματος και συγχρόνως λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει τεκμήριο για τους μελλοντικούς μελετητές της σύγχρονής μας κοινωνικής ιστορίας. Είναι ένα αυθεντικό ροκ άλμπουμ που χαρτογραφεί την εποχή του ορμώμενο από γεγονότα και πτυχές της πραγματικότητας, ατομικής και συλλογικής. Το όνειρο μπλέκεται με το φόβο και το φως με το σκοτάδι. Αλλά ο φόβος και το σκοτάδι τελικά ξεπερνιούνται, αποτελώντας το εφαλτήριο για την αναζωπύρωση του ονείρου μέσω της δράσης. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, και η αριστοτεχνία του συγκεκριμένου δίσκου: σού δείχνει ωμά την πραγματικότητα, κρατώντας όμως τέτοιες ισορροπίες ώστε να μην απογοητευτείς με το πέρας της ακρόασης αλλά να πιαστείς και να συνεχίσεις με αυτό το "κάτι" στη διαδρομή προς το "ανέφικτο". 


Αυτή η διττή και τόσο λεπτή στις ισορροπίες σημειολογία του άλμπουμ εκφράζεται εξάλλου εξαρχής, με τον τίτλο. Τα Σύρματα συμβολίζουν τα συρματοπλέγματα και τους φράκτες που βίαια έχουν υψωθεί σήμερα, και εν γένει τις κοινωνικές νευρώσεις που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, αλλά την ίδια στιγμή συμβολίζουν και τα δίκτυα επικοινωνίας και αντίστασης, κάτι το οποίο ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο με τον ηλεκτρισμό της μουσικής. 

οι KollektivA στο Gagarin!


Έχω λοιπόν να σας προτείνω δύο πράγματα. Πρώτον, να ακούσετε οπωσδήποτε το άλμπουμ. Και μάλιστα ακολουθώντας αυστηρά τη σειρά των τραγουδιών που επέλεξε το συγκρότημα. Δεύτερον, το Σάββατο 8 Απριλίου να βρίσκεστε στο Gagarin 205 όπου οι KollektivA θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του δίσκου υπό τον τίτλο "The cradle will rock" με ένα δυνατό rock – hip hop crossover on stage παρέα με τους φίλους τους Δημήτρη Καλαντζή (Tsopana Rave), Νικόλα Καρίμαλη (Razastarr), Μόνιμο Κάτοικο, Mc Yinka και Psyclinic Tactix.

 

(Συνολικές Επισκέψεις 230, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Μαρία Πακτίτη 20 Articles
H Μαρία Πακτίτη είναι παραγωγός στο www.trollradio.gr. Την ακούτε καθημερινά 12:00 - 14:00

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*