02/04/2023

Τα 50 τραγούδια του 2017 – Οι λίστες του Θοδωρή Σουβρίνου – Part 1

Τα 50 τραγούδια

Ο Θοδωρής Σουρβίνος κάθε ημέρα (και) του 2017 διάλεγε ένα τραγούδι, νέα κυκλοφορία. Τώρα, μια εβδομάδα πριν αποχαιρετήσουμε την παλιά χρονιά, και υποδεχτούμε το 2018 ετοίμασε τις λίστες με τα 50 καλύτερα τραγούδια. Πάμε λοιπόν: Part 1

50. LOMA – BLACK WILLOW

Έχουν την εμπερία και το βάρος για να κάνουν κάτι καλό (αν συνεχίσουν). Θα περιμένουμε και το album. Πάντως ξεκινάνε εντυπωσιακά.

49. ARDYN – THROWING STONES

Έχω μια υποψία πως με το τραγούδι αυτό, έπιασαν την κορυφή τους. Και φοβάμαι πως δε θα το ξαναεπαναλάβουν. Αλλά ο χρόνος θα δείξει. Και το πόσο καλά έχουν καταφέρει ν’ακούγονται εδώ, δεν είναι και λίγο

48. CONNIE CONSTANCE – LET GO

Το ταλέντο είναι εκεί. Η υποστήριξη είναι εκεί. Και το εξαιρετικό τραγούδι είναι εδώ. Τι θα κάνει μ’αυτά είναι ένα ερωτηματικό. Οι πόρτες έχουν ανοίξει. Ποιάν θα διαλέξει? Ότι κι αν κάνει, αυτό θα είναι ένα σημείο αναφοράς.

47. SPOON – CAN I SIT NEXT TO YOU

Πλέον έχουν γίνει οι stars που πάντα ήθελαν. Περνάνε καλά και φέτος μας έκαναν να το ακούσουμε με πολύ καλό τρόπο.

46. MONTERO – VIBRATIONS

Εξαιρετική 70s soft rock τραγουδοποιία, μ’εντελώς σύγχρονη παραγωγή. Και τι υπέροχο δείγμα για ότι μας έρχεται, απ’αυτόν, στο 2018. Άσε που είναι και συμπολίτης μας.

45. WILLIE J HEALEY – LAZY SHADE OF PINK

Το ταλέντο του είναι απόλυτα εμφανές. Αρκεί να μην αναλωθεί σε «περίεργες» και ιδιόρυθμες μορφές pop. Πάντως μας έχει συστηθεί εντυπωσιακά και τον περιμένουμε.

44. MARIKA HACKMAN – BOYFRIEND

Σίγουρα την περιμέναμε και σίγουρα μπορούσε καλύτερα. Αλλά σε κάποιες στιγμές και φέτος μας έδειξε πόσο καλή είναι. Ένα εντυπωσιακό κιθαριστικό indie δείγμα, που «παίζει» με τον καλύτερο τρόπο σε πολλά επίπεδα.

43. KANE STRANG – MY SMILE IS EXTINCT

Οι καλλιτέχνες από την Ωκεανία, όταν κάνουν καλή pop, ακούγονται ασυναγώνιστοι και σ’ένα δικό τους πεδίο. Έτσι γνωρίσαμε κι αυτόν το Νεοζηλανδό φέτος, και αγαπήσαμε αυτό το υπέροχο κομμάτι.

42. JAMES HOLDEN & THE ANIMAL SPIRITS – EACH MOMENT LIKE THE FIRST

Η αναγνώριση έχει έρθει εδώ και καιρό και προχωράει απόλυτα σίγουρος. Ένας απόλυτα δουλεμένος διαχρονικός, αλλά και τόσο σύγχρονος ήχος και ένα κομμάτι γεμάτο συναίσθημα και αναμνήσεις. Άρτιο σε όλα τα επίπεδα.

41. RIDE – LANNOY POINT

Θα μπορούσαν να πουλάνε μόνο εισιτήρια σε παρελθοντολάγνους, να παίζουν καλά το ένδοξο παρελθόν τους και πάλι η δουλειά τους θα είχε γίνει. Αλλά είχαν να πούνε και κάτι ακόμα και σε κάποιες φάσεις φέτος, με την εξαιρετική καθοδήγηση των συνεργατών τους, τα κατάφεραν εντυπωσιακά. Κυρίως σ’αυτό.

 


mm
About Θοδωρής Σουρβίνος 1556 Articles
O Θοδωρής Σουρβίνος είναι μουσικός και ακροατής. Έχει περάσει από πολλές εναλλακτικές rock-pop μπάντες τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δει πολύ περισσότερες από πολύ κοντά. Είναι dj εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά bars και clubs της Αθήνας. Έχει γράψει για περιοδικά και sites και έχει κάνει και εκπομπές σε web radios. Μπορείτε ν’ ακούσετε τη μουσική του (νέα και παλαιότερη) και να μάθετε περισσότερα γι’αυτόν στο http://thodorissourvinos.eu/
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*