26/06/2022

Τα 50 τραγούδια του 2017 – Οι λίστες του Θοδωρή Σουβρίνου – Part 4

Part 4

Ο Θοδωρής Σουρβίνος κάθε ημέρα (και) του 2017 διάλεγε ένα τραγούδι, νέα κυκλοφορία. Τώρα, μια εβδομάδα πριν αποχαιρετήσουμε την παλιά χρονιά, και υποδεχτούμε το 2018 ετοίμασε τις λίστες με τα 50 καλύτερα τραγούδια. Πάμε λοιπόν: PART 4

20-16

20. BNQT – REAL LOVE

Supergroup με ουσία και εξαιρετικά τραγούδια οι BNQT. Θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη αίσθηση, αλλά και ότι έχουν κάνει είναι αρκετό. Και το Real Love είναι υποδειγματική 70s folk pop. Προφανώς έργο μεγάλων μαστόρων της pop. Τα πάντα βρίσκουν τη θέση τους στη διάρκεια του κομματιού και το αποτέλεσμα πέραν για πέρα απολαυστικό.

19. MGMT – LITTLE DARK AGE

Επιστροφή μετά από πολύ καιρό για τους μπροστάρηδες της νεοψυχεδέλειας MGMT, πλέον με new wave πλαστικό pop image και ήχο. Και χωρίς ακόμα να ξέρουμε που ακριβώς θα το πάνε, κατάφεραν με το single αυτό να μας πείσουν. Ο λόγος απλός. Ακόμα και στα εύκολα τους, είναι πολύ καλοί. Αυτοί σηκώνουν και κατεβάζουν τον πήχη τους. Δύσκολα όμως να μην τον κρατάνε ψηλά. Έτσι και σ’αυτό το single. Τι κι αν μοιάζει εύκολο γι’αυτούς. Είναι πολύ καλό και με προσεκτικές ακροάσεις, βρίσκεις απίστευτες και απόλυτα πειστικές ιδέες εκεί.

18. JANE WEAVER – SLOW MOTION

Μπορεί να πήρε καιρό αλλά πλέον είναι εδώ και είναι σταθερή αξία και μοιάζει σχεδόν σίγουρο, πως πλέον που ξεθωριάζει η ψυχεδελική μόδα, η Jane Weaver έχει αυτό το κάτι που θα την κρατήσει ζωντανή. Και το φετινό της album ήταν πολύ καλό. Και αυτό το υποδειγματικό σε όλα του τραγούδι, έμεινε μαζί μας από τη στιγμή που το ακούσαμε.

17. LCD SOUNDSYSTEM – I USED TO

Να πούμε και τα πράγματα με το όνομα τους. Το American Dream δεν είναι το καλύτερο album της χρονιάς και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο album των Lcd Soundsystem. Έχει style και ένα πιο new wave και cool σύγχρονο ήχο, αλλά κάτι του λείπει για να συνδεθείς μαζί του.
Δε σημαίνει όμως, ότι δεν είναι μια άψογη δουλειά με εξαιρετικές στιγμές. Ίσως γιατί όσο κι αν ο ήχος του James Murphy κάπως ξεθωριάζει, παραμένει ένας μεγάλος μουσικός. Και αυτός ο ήχος αλλά και το συνολικό new wave στίγμα του album, κατά τη γνώμη μου βρίσκουν την καλύτερη έκφραση τους, σ’αυτό το εξαιρετικό τραγούδι, που θυμίζει τόσα, αλλά πάνω απ’όλα είναι LCD soundsystem στα καλύτερα τους. Κι αυτό είναι ΠΟΛΥ καλό.

16. GRIZZLY BEAR – NEIGHBORS

Μουσικά ευφυές, συναισθηματικά απόλυτα πλήρες και σαν ηχητική άποψη ότι καλύτερο μπορεί κάποιος ν’ακούσει σήμερα. Από μια μπάντα που συνεχώς μεγαλώνει και πλέον έπιασε peak. Ναι αυτό ήταν φέτος το στίγμα των Grizzly Bear με το Painted Ruins. Και το Neighbors είναι από τα καλύτερα δείγματα, απ’αυτήν την υπερπλήρη δουλειά. Ένα αληθινά υποδειγματικό και πολυ επίπεδο single.

Θοδωρής Σουρβίνος

(Συνολικές Επισκέψεις 209, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Θοδωρής Σουρβίνος 1556 Articles
O Θοδωρής Σουρβίνος είναι μουσικός και ακροατής. Έχει περάσει από πολλές εναλλακτικές rock-pop μπάντες τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δει πολύ περισσότερες από πολύ κοντά. Είναι dj εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά bars και clubs της Αθήνας. Έχει γράψει για περιοδικά και sites και έχει κάνει και εκπομπές σε web radios. Μπορείτε ν’ ακούσετε τη μουσική του (νέα και παλαιότερη) και να μάθετε περισσότερα γι’αυτόν στο http://thodorissourvinos.eu/
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*