24/04/2024

Τα αντράκια της φακής, είναι τελικά επικίνδυνα…

αντράκια της φακής

Δεν είναι μόνο ο περιφερειάρχης Μουτζούρης με τις ατάκες του περί «κουνίστρας» και «οπισθογεμή» για τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτός είχε το θράσος να τα πει γιατί;

Μα για να επαινεθεί από το κοινό του.

Αν άκουσες το βίντεο ή μπεις να διαβάσεις θα δεις πόσοι λιγότεροι είμαστε όσοι θεωρούμε ξεφτίλα του ανδρός, του θεσμού, της πολιτικής, αυτό που συνέβη.
Οι ψηφοφόροι του κάθε Μουτζούρη, και του Μουτζούρη στην παρούσα φάση στηρίζουν τον άντρακλα που έκανε πλάκα με την «κουνίστρα».
Γιατί «αυτοί είμαστε» για να παραφράσω Κουτσούμπα.
Κάποιοι, πολλοί δυστυχώς ακόμη, νομίζουν ότι ζούμε σε παλαιότερες δεκαετίες που το να γιαουρτώνεις τραβεστί που μόλις την προηγούμενη μέρα είχες πάρει ως πελάτης, στη Συγγρού ήταν μαγκιά.
Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι ο κόσμος ανήκει στους «άντρακλες».
Υπάρχει και ο νόμος που προβλέπει αυτεπάγγελτες διώξεις για ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια αλλά φαίνεται η αργία της Κυριακής και το αεράκι στο Βόρειο Αιγαίο τον έστειλαν για βρούβες.

Οι άντρες τύπου Μουτζούρη είναι θρασύδειλοι αλλά αυτό δεν παύει να τους κάνει επικίνδυνους.

Σκορπάνε το μίσος και ανακυκλώνουν τα ρατσιστικά στερεότυπα της κοινωνίας.
Οι «στρατοί» από κάτω γελάνε με τις «αστείες» ατάκες τους αλλά την ίδια ώρα μπορεί να γυρίζουν σπίτι και να δέρνουν τη γυναίκα ή την κόρη ή τον γιο που δεν είναι στα μέτρα τους ή δεν υποκύπτουν στα «θέλω» τους.

Έτσι η κοινωνία μας πάει πίσω. Έτσι παραμένουμε ένα γυαλισμένο περιτύλιγμα ευρωπαϊκής χώρας που μέσα της βασιλεύει το μίσος για τη διαφορετικότητα. Διαφέρουμε ελάχιστα, σε τέτοια κοινωνικά θέματα, από τις άγρια μουσουλμανικές χώρες που οι μουλάδες τρομοκρατούν. Εδώ τρομοκρατεί ο όχλος, οι ψηφοφόροι που χασκογελάνε με τις αθλιότητες.

Τα αντράκια της φακής με την εξουσία και τις γραβάτες, με τις εικόνες κάποιων αγίων στο φόντο του γραφείου τους, παραμένουν οι ήρωες των πολλών και όλοι μαζί βασική αιτία για τα δεινά που μας περιμένουν – εκτός από αυτά που ζούμε.

Είναι επικίνδυνοι γιατί είναι πολλοί.

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2261 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*