24/04/2024

Τα τρακτέρ της μούγκας

Τα τρακτέρ

Νομίζω ότι η Αθήνα έζησε ένα από τα μεγαλύτερα event των τελευταίων ετών με τα εκατόν τόσα τρακτέρ και τους χιλιάδες αγρότες που ήρθαν στο κέντρο της Αθήνας, με τις ευλογίες της Αστυνομίας.

Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κέρδισε άλλη μια παρτίδα στην πολιτική ντάμα που παίζεται στις πλάτες μας (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) αφού δεν «λέρωσε» τα χέρια του με τυχόν επεισόδια, σκασμένα λάστιχα… (οι πιο παλιοί θυμάστε, οι νεότεροι γκουγκλάρετε) και άλλες ασχημίες που γίνονται σε μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Με ένα πολύ ιδιαίτερο «κομ-πρεμί» μια συμφωνία μεταξύ του ορκισμένου να τα αλλάξει όλα Χρυσοχοΐδη και των αγροτών και τα τρακτέρ ήρθαν, και οι αγρότες και ρουθούνι δεν άνοιξε.

Δεν έχει πλάκα;

Βγαίνουν να διαδηλώσουν οι πυροσβέστες ας πούμε, έτσι για ένα παράδειγμα κλάδου που όπως οι αγρότες μας σώζει από την καταστροφή, και βγαίνουν οι αύρες, πέφτουν μάπες, δακρυγόνα και γενικώς γίνεται το μάλε βράσε.

Και τώρα ήρθαν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και ήταν λες και πήγαινες για τσάι και συμπάθεια στον Παρνασσό (τον φιλολογικό σύλλογο, όχι το βουνό…).

Δεν είναι εντυπωσιακό; Είδες πόσο ωραία και πολιτικάντικα αντιμετωπίστηκε το θέμα;

Ο Κυριάκος είδε τους αγρότες και έδωσε ότι βρήκε στον ξυσμένο πάτο του βαρελιού.

Οι αγρότες ήρθαν Αθήνα, (αααχ η κακούργα η κρίση δεν αφήνει ν’ ανοίξουν τα σκυλάδικα τις καθημερινές, όπως γίνονταν παλιά, να πάνε να ξεσκάσουν οι διαμαρτυρόμενοι, όπως γίνονταν παλιά…) δεν πήραν τίποτα και έφυγαν ομαδόν στα χωριά, και τα μπλόκα τους.

Σήμερα (Πέμπτη) θα αποφασίσουν, λέει, τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.

Είναι πολύ ωραίο το παιχνίδι «κουμπάρες» που παίζει το πολιτικό σύστημα με τους αγρότες. Εμείς οι υπόλοιποι υποδυόμαστε ότι καταλαβαίνουμε τα αιτήματά τους, οι κυβερνητικοί υποδύονται ότι είναι φιλολαϊκοί αφού και παροχές έκαναν και τα δικαιώματα άφησαν να εκφραστούν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι υποδύονται τους σκληρούς αλλά είναι ζουμεροί σαν ώριμες φράουλες Μανωλάδας και στα χωριά τους πχια … θα κάνουν ό,τι πρέπει.

Γι’ αυτό σου λέω, της μούγκας ήταν τα τρακτέρ που μας επισκέφτηκαν. Σαν εθιμοτυπική επίσκεψη που οι συννυφάδες είχαν συνεννοηθεί τι θα πουν και τι θα απαντήσουν στην άγρια πεθερά για να μην χαλάσει το κυριακάτικο τραπέζι!

Με τ’ς υγείες μας!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2261 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*