Το τέλος μιας σεζόν που δεν ξεκίνησε ποτέ

Ο Σεπτέμβρης  ήταν πάντα ο μήνας που η τηλεόραση δούλευε στο φουλ.
Ολόκληρη η μηχανή της τηλεοπτικής βιομηχανίας, (ναι τέτοια είναι ακόμη και για τα ελληνικά μεγέθη) δούλευε στο κόκκινο προκειμένου τα νέα προγράμματα να βγουν στον αέρα και η καινούργια σεζόν.

Αυτό σήμαινε δουλειά, τρελή, εξαντλητική, αγωνιώδη, δημιουργική για εκατοντάδες ανθρώπων, και όχι αυτών στους οποίους πάει το μυαλό σας.
Η τηλεόραση έχει πολλούς αφανείς εργάτες. Έχει glam αλλά έχει και πολύ κουπί στα μετόπισθεν. Έτσι είναι η φύση της, και εμείς οι άνθρωποι που δουλεύουμε στην τηλεόραση από τη γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα ξέρουμε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα κρίνει την επόμενη σεζόν, και τρέχουμε στην κούρσα που έχουμε επιλέξει.

Είτε μιλάμε για την ενημέρωση, είτε για την ψυχαγωγία λοιπόν, εκατοντάδες άνθρωποι δουλεύουν πυρετωδώς. Μέσα και έξω από τα κανάλια. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι μια σειρά από πολλές ειδικότητες έχουν δουλειά λόγω της ύπαρξης της τηλεόρασης. Όσο και αν η τεχνολογία εξελίσσεται οι άνθρωποι εξακολουθούν να εργάζονται για να μπορείτε να δείτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα.

Αυτά συνέβαιναν κάθε Σεπτέμβριο, ανελλιπώς από το 1990, τον πρώτο Σεπτέμβρη της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.
Όχι φέτος!

Ναι , να μπει μια τάξη, να πληρώσουν οι καναλάρχες αλλά όχι να την πληρώσουν οι υπόλοιποι!
Φέτος ο Σεπτέμβριος βρίσκει μια ελληνική βιομηχανία σε αμηχανία, με τις μηχανές στο ρελαντί – στην καλύτερη περίπτωση, ή μισοσβησμένες – στην περίπτωση του Mega (εκεί οι ευθύνες ξεκινούν από τους φυσικούς ιδιοκτήτες του και φτάνουν μέχρι την πολιτική κόντρα – με θύματα φυσικά τους απλήρωτους εργαζόμενους). 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο CNN.gr

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top