20/10/2021

Θανάσης Σκρουμπέλος: Ο Άνθρωπος με τα τρύπια πόδια [ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ Β11]

Βιβλιοπαρουσίαση / Εκδόσεις Θεμέλιο

τρύπια πόδια

Mόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ το νέο μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου, Ο Άνθρωπος με τα τρύπια πόδια [Μακρόνησος Β11].

Ο Eμφύλιος, η Μακρόνησος, ένας ασύμβατος έρωτας, μια παρέα άσπονδων «φίλων» κι ένας ελληνοαμερικανός αναλυτής που φιλοδοξεί να γίνει συγγραφέας συνθέτουν το τραγικό παζλ της ταραγμένης εκείνης εποχής που ακόμη στοιχειώνει το παρόν μας…

Ο Θανάσης Σκρουμπέλος στο νέο του μυθιστόρημα μας μεταφέρει στην Ελλάδα του Εμφυλίου τη στιγμή που οι Αμερικανοί παίρνουν τη σκυτάλη από τους Εγγλέζους για να οργανώσουν τον εθνικό στρατό και την οικονομία της χώρας στα δικά τους πλαίσια. Ο ελληνοαμερικανός ήρωας, μέλος της ομάδας του αμερικανού στρατηγού Τζέημς, φτάνει στην Ελλάδα παραμονές Χριστουγέννων του ’47 σε μια χώρα που σπαράζεται από την εμφύλια διαμάχη. Και εκεί, μέσα σε μια ζοφερή ατμόσφαιρα, θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα καρδιά ή καθήκον; Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναβιώνουν μελανές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: η Μακρόνησος, η βία, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί, και τα παιδιά… οι ομαδικές αυτοκτονίες των παιδιών…

Διαβάστε ακόμη: Θανάσης Σκρουμπέλος: Ζούμε στο Ελ Αράφ (κάπου μεταξύ ζωής και μετάβασης στον παράδεισο ή στην κόλαση) – Συνέντευξη στον Γιάννη Καφάτο

Βιογραφικό:

Ο Θανάσης Σκρουμπέλος γεννήθηκε στον Κολωνό το 1944 και σπούδασε καλές τέχνες. Διώχθηκε από τη Χούντα και με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας σπούδασε κινηματογράφο στο Λονδίνο.

Οι αφίσσες του κατά τη διάρκεια της αντιδικτατορικής του δράσης εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στο Παρίσι και εκτέθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, έχει εκδώσει διηγήματα και μυθιστορήματα και έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και έχει εκλεγεί αρκετές φορές μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων Τα φίδια στον Κολωνό το 1981 και από τότε έχει εκδώσει μυθιστορήματα και νουβέλες. Βιβλία του έχουν εκδοθεί και στην Τουρκία. Θεατρικά του έργα έχουν παρασταθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο.

Από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ κυκλοφορούν ακόμα η νουβέλα Το Δίκοχο του Μίμη και σε δεύτερη έκδοση Οι κόκκινοι φίλοι μου, Μια ιστορία της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος».

Στην έκδοση περιλαμβάνεται και το σενάριο της ταινίας του Θανάση Σκρουμπέλου

Η νύχτα του Άγι’ Αντώνη

Info:

ISBN 978-960-310-414-8 ~ 288 σελ. ~ τιμή 14 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)

(Συνολικές Επισκέψεις 260, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1932 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*