The Vulcan Itch

The Vulcan Itch: Το ραδιόφωνο λειτουργεί σαν εργοστάσιο φασόν  – Συνέντευξη για το νέο άλμπουμ και το Live στο ΑN Club

Είναι καλό να προσέχεις τα μέιλ που παίρνεις, έστω κι αν είναι πολλά, πάρα πολλά κάθε μέρα. Αν δεν πρόσεχα το δελτίο τύπου για το Live  των Vulcan Itch στο ΑN Club στις 11 Απριλίου (περισσότερα στο τέλος του άρθρου) δεν θα είχα ακούσει το νέο τους, τρίτο, άλμπουμ Rise of The Fallen που κατάφερε να μου μεταφέρει τον ήχο ενός δυναμικού γκρουπ που έχει να προτείνει τον δικό του χαρακτήρα στην ελληνική σκηνή.

Άκουσα το πρώτο single

και στη συνέχεια ανακάλυψα όλον τον δίσκο και όπως θα δεις στη συνέντευξη, φυσικά και κόλλησα με ένα πολύ ξεχωριστό – για τα δικά μου αυτιά – κομμάτι.

Οι Vulcan Itch είναι αποτελούνται από τους: Σπύρο Γεωργαντά (Φωνή/κιθάρα), Νίκο Χαλκούση (Μπάσο/Φωνή) και Ερωτόκριτο Κολαΐτη (Τύμπανα)

Έκανα μια μικρή κουβέντα μαζί τους και νομίζω ότι μαζί με τις μουσικές τους γνώρισα τρεις πολύ ενδιαφέρουσες «μούρες» (έκφραση για καλό που χρησιμοποιούσε ο αγαπημένος Κωνσνταντίνος Τζούμας) της μουσικής σκηνής της Αθήνας!

Είστε στον τρίτο δίσκο. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε με το Rise of the Fallen;

Η διαδικασία βελτίωσης και ανάκαμψης μετά από μια αποτυχία ή απογοήτευση είναι το αντικείμενο του album. Όταν έρθει η πτώση επιβάλλεται να σηκωθείς. Ένα μήνυμα αισιοδοξίας

Ποιο είναι το πιο δύσκολο που έχει να αντιμετωπίσει μια μπάντα της Αθήνας σήμερα;

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες υλικής και οικονόμικης φύσης αλλά οι μπάντες έχουν την φαντασία και την ευρυματικότητα  να τις αντιμετωπίσουν. Σε μια εποχή που όλο και περισσότερα συγκροτήματα προσπάθουν να κάνουν περιοδεία στην Ευρώπη η απόσταση ίσως είναι μια σημαντική δυσκολία.

Πότε ξέρετε ότι ένα κόμματι σας είναι έτοιμο και δεν θέλει τίποτ’ άλλο;

Συνήθως ηχογραφούμε πρόχειρα τις πρόβες μας ώστε να μελετήσουμε τα νέα κομμάτια και αυτό μας βοηθάει αρκετά για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ενορχήστρωση.  Όταν ακούμε αυτές τις ηχογραφήσεις και είμαστε χαρούμενοι τότε προχωράμε.

Ποι@ ακούει πρώτ@ τα τραγούδια σας πριν τα βγάλτε σε κυκλοφορία;

Οι κοντινοί μας άνθρωποι πιθανά ακούνε τα τραγούδια σε όλες τους τις φάσεις. Απο την πρώιμη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Αθήνα και μουσικά στέκια: Ποια σας έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό;

To An Club είναι απο τα αγαπημένα μας στέκια και πάντα γουστάρουμε να παίζουμε εκεί. Επίσης έχουν ξεπηδήσει πολλοί DIY χώροι οι οποίοι δίνουν βήμα σε καλλιτέχνες να εκφραστούν και να παρουσιάσουν το έργο τους.  Δισκάδικα, εργαστήρια μεταξοτυπίας, studio, liveαδικα όλα συμβάλουν στην εξέλιξη και τη διάδοση της κουλτούρας του underground.

Σας έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο ένας ραδιοφωνικός παραγωγός να σας ζητήσει να μάθει για σας – και να παίξει τα τραγούδια σας;

Η αλήθεια είναι πως δεν μας έχει πάρει ποτέ κανείς.

Γενικά πώς θα σχολιάζετε τα ελληνικά μουσικά ραδιόφωνα;

Είναι κρίμα που το ραδιόφωνο πλεόν λειτουργει σαν εργοστάσιο φασόν, ακούμε συνέχεια τα ίδια τραγούδια και μάλλον δεν είναι τόσο τυχαία η επιλογή αυτών. Ίσως να έχουμε μια ρομαντική εικόνα για το μέσο.

Πώς φαντάζεστε το γκρουπ στα επόμενα χρόνια;

Με πολλά live και νέους δίσκους. Δεν θα πούμε όχι και σε μερικά festivals.

Πού οφείλετε ένα «ευχαριστώ» και πού μια «συγγνώμη»

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας που βοήθησαν σε διάφορα στάδια της δημιουργίας του δίσκου καθώς και την The Lab Records για την κυκλοφορία του. Συγγνώμη για την ώρα δεν οφείλουμε κάπου.

Το δικό μου κόλλημα από τα καινούργια τραγούδια είναι το Liars and Betrayers – Εσείς ως νέοι καλλιτέχνες έχετε αισθανθεί προδομένοι;

Προδοσία ως καλλιτέχνες δεν έχουμε νιώσει. Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουμε την τάση να βλέπουμε «προδότες» αλλά στο τέλος μπορεί να είναι απλά λάθος επιλογές.

Τι θα δούμε στο Live στο ΑΝ

Θα παρουσιάσουμε όλο το “Rise Of The Fallen” καθώς και κομμάτια από τις άλλες δυο κυκλοφορίες μας. Μαζί μας θα είναι δυο πολύ δυνατές μπάντες οι The Page Of Cups και οι Kidney Black, αμφότεροι με καινούργιο υλικό.

Και τέλος δώστε ένα «βιογραφικό» των The Vulcan Itch μέσα από 5 τραγούδια …άλλων που όμως σας …περιέχουν!

Melvins – Night Goat

Soungarden – Rusty Cage

Cave In – Juggernaut

Helmet – Wilma’s Rainbow

Turnstile – Generator

Δισκογραφία
– The Vulcan Itch – 2020, full length album
– Trapped in a Cage – 2022, EP
– Rise of the Fallen – 2024,  full length album
*(Preorder – release date28/03/2024)

ORDER NOW
https://www.thelabtshirtathens.com/product/tvi/

Ιnfo Live 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΝ CLUB

THE VULCAN ITCH
”Rise of the Fallen” – Release Live Show

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | An club

Special guest: THE PAGE OF CUPS / KIDNEY BLACK

Doors open: 20:30
Tickets: Presale: 8e – Door: 10e
Fb event: https://www.facebook.com/events/403637452388536/

THE PAGE OF CUPS

Μετά την πανδημία και καθώς συνέβησαν σημαντικές αλλαγές στη ζωή του Panos Nou, ο μουσικός επέλεξε να εκφραστεί με  πιο ήπιο ήχο από το προηγούμενο συγκρότημα του και την μέχρι τότε πορεία του. Οι The Page of Cups δανείζονται από την ομώνυμη κάρτα Ταρώ τις αξίες της θετικής αλλαγής, της δημιουργικότητας, της ευαισθησίας, της μεταμόρφωσης, της διαίσθησης, της ελπίδας και της καινοτομίας. Υποστηρίζουν το κυνήγι των ονείρων, την επιμονή, καθώς και την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά.

Υπό τη διεύθυνση του Panos Nou, οι The Page of Cups συνδυάζουν στοιχεία indie pop, industrial grit και ηλεκτρονικούς ήχους.Κάθε κομμάτι ξετυλίγεται σαν ένα νέο κεφάλαιο, προσφέροντας ένα ξεχωριστό ηχητικό τοπίο που αντικατοπτρίζει την πολύπλευρη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης.https://www.facebook.com/thepageofcupsband/
https://www.instagram.com/thepageofcupsband/
https://orcd.co/the_page_of_cups_manifestor
KIDNEY BLACK

Μια ολόφρεσκη τετραμελής μπάντα από την Αθήνα, η οποία όμως αποτελείται από παλιές καραβάνες της εγχώριας rock σκηνής,αφού τα μέλη τους έχουν παίξει σε μπάντες που έχουν γράψει ιστορία όπως οι The Earthbound, Semen Of The Sun & Raindogs.

Δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, παρανομώντας κάθε φορά που πρόβαραν, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να τζαμάρουν αβίαστα και ακομπλεξάριστα, αφού κάθε συνάντησή τους λειτουργούσε λυτρωτικά και ψυχοθεραπευτικά. Αποδρώντας με αυτόν τον τρόπο, έβγαλαν από μέσα τους μια alternative και grungy αισθητική με underground καταβολές και punk attitude.

Τον Αύγουστο του 2021, ηχογράφησαν live στο Lychnopolis studio, σε παραγωγή του Νίκου Χαλκούση . Πρόκειται για 6 τραγούδια «δυναμίτες» – ορόσημο στην ιστορία των ανεξάρτητων κυκλοφοριών – που σε παραπέμπουν στην underground εποχή των ’90s, θυμίζοντάς τον ήχο των Wipers, την παραμόρφωση των Dinosaur Jr και το grunge των Sonic Youth.
Τα μέλη τους είναι:
Πάνος Μ. – ΤύμπαναΝικηφόρος – Κιθάρα, φωνήΜήτσος – ΜπάσοΧρήστος Ζούγκλας – Κιθάρα
Follow Kindey Black:
– Bandcamp: https://kidneyblack.bandcamp.com/album/lychnopolis-sessions
– Instagram: https://www.instagram.com/kidney_black/?hl=el
– Facebook: https://www.facebook.com/KidneyBlackRocks

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top