24/04/2024

Το έγκλημα στα Τέμπη – Του Χάρη Φιλιππάκη

Το έγκλημα στα Τέμπη

Το έγκλημα στα Τεμπη συνοψίζει όλες τις «παθήσεις» του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού πρωτίστως αλλά και της κοινωνίας μας δευτερεύοντος. Όλα όσα απαιτούν αλλαγή από την κορυφή έως την βάση, ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία ή τουλάχιστον να μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες.

Κάποιοι το είδαν ως ευκαιρία «να ρίξουμε τον Μητσοτάκη» και μόνο. Η κυβέρνηση πάλι, ο άμεσος υπεύθυνος και υπόλογος του εγκλήματος, ένα χρόνο μετά προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της δημιουργώντας επιτροπές διερεύνησης εκ των προτέρων αναποτελεσματικές και καθοδηγούμενες σε συγκεκριμένα αλλοιωμένα συμπεράσματα.

Ούτε η χειραγώγηση των δεδομένων θα την βγάλουν από το βάθρο των ευθυνών, ούτε οι ύπουλες «ενθυμήσεις» του «ματιού». 

Αν θέλει να αποτελέσει την «αλλαγή» ή θα αναλαμβάνει τις ευθύνες της ως ανώτατη εκτελεστική αρχή ή ας παραδεχτεί ο πρωθυπουργός πως αποτελεί άλλη μία «διαχειριστική» κυβέρνηση και όχι αυτή που διατυμπανίζει ότι είναι στα «τικ τοκ».

Μαζί με το άρθρο 16 του συντάγματος που μετά μανίας προσπαθεί να παρακάμψει/καταργήσει, ας δείξει τον ίδιο ζήλο και με το εξαιρετικά προσβλητικό για την κοινωνία άρθρο 86 που καταργεί κάθε έννοια υπουργικής ευθύνης.

Στα Τέμπη αναδείχθηκαν, η κρατική ανεπάρκεια σε επίπεδο χρηματοδότησης, οργάνωσης και συντήρησης των υποδομών, η συστηματική παραβίαση των αξιοκρατικών κριτηρίων τοποθέτησης προσώπων σε νευραλγικές θέσεις και η συνολική προχειρότητα που χαρακτηρίζει τον κρατικό μηχανισμό όταν πρόκειται για πρόληψη, σε αντίθεση με την ευρηματικότητα όταν πρόκειται για «μπάλωμα» και συγκάλυψη.

Επίσης αναδείχθηκε η υποκρισία και της ίδιας της κοινωνίας ή μέρους της, η οποία πενθεί στα «λόγια» και κυρίως στα σόσιαλ, αλλά εκλέγει και πάλι έναν υπουργό που στην πράξη αποδείχθηκε παντελώς ακατάλληλος να προστατέψει τα παιδιά της.


mm
About Χάρης Φιλιππάκης 117 Articles
Ο Χάρης Φιλιππάκης συχνά αυτοαποκαλείται ιστορικός. Έχει αποφοιτήσει από κάποιο τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας. Συνήθως μιλάει για ιστορία και πιο συγκεκριμένα για το Βυζάντιο και την αρχαία Ρώμη. Προσπαθεί βέβαια να μην κάνει διακρίσεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*