21/02/2024

Το Μίσος (μας λερώνει όλους)

Επιθεώρηση Επικαιρότητας #228

Μίσος

Μίσος, πιο επικίνδυνο από όλους τους «ιούς»

Θα έχεις ακούσει την πλάκα περί της πιο «καθαρής» Καθαράς Δευτέρας ένεκα των αντισηπτικών που χρησιμοποιούν όλοι περισσότερο για τον κορωνοϊό.

Κι όμως η φετινή Καθαρά Δευτέρα είναι γεμάτη από τη βρωμιά του μίσους. Του μίσους που εκφράστηκε και προκάλεσε γέλια στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους θαλασσοδαρμένους προσφύγες που προσπαθούσαν να πατήσουν στεριά.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε με τον κύριο που έβριζε τους ανθρώπους αυτούς είναι ίσως ό,τι πιο άρρωστο έχουμε δει. (κι έχουμε δει πολλά, ίσως περισσότερα από όσα αντέχουμε για να μην συνηθίζουμε τη φρίκη).

Ο κύριος αυτός είπε:

«Η άλλη είναι γκαστρωμένη. Κι επειδή είναι γκαστρωμένη; Όταν την πήρες τη βάρκα…

– Να μη γαμ@@σουν@ σα τη σκύλα να μην ήσουνα γκαστρωμένη μωρή! Κουνέλες! Εμείς σε γαμ@@αμε»;

Και οι συγκεντρωμένοι γέλασαν, τους άρεσε η ατάκα. Και ακούγεται και μια φωνή να λέει: έλα μην τα λες αυτά, μας ακούνε.

Να σου πω ο κύριος που ξεστόμισε αυτές τις αθλιότητες, ενώ οι πρόγονοί του κάπως έτσι, με βάρκες έφτασαν στη Μυτιλήνη, είναι άθλιος. Πιο άθλιος όμως είναι αυτός που του «βάζει μυαλό», όχι όμως γιατί διαφωνεί μαζί του. Αλλά γιατί «μας ακούνε»!

Ένα πηχτό σαν μαζούτ μίσος έχει καλύψει τα πάντα και τους πάντες!

Η ανικανότητα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι απατεώνες με τον μανδύα των ΜΚΟ (που παίρνουν στο λαιμό τους και τους πραγματικούς εθελοντές που βοηθάνε), οι ακροδεξιοί που βρήκαν ευκαιρία να βγουν από το θλιβερό τους καβούκι έχουν μετατρέψει ένα διεθνές πρόβλημα σε έναν νέο εθνικό διχασμό.

Είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος αυτά που υφίστανται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε δομές τύπου Μόρια, αλλά και όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες και στα νησιά και στον Έβρο.

Η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της για περισσότερα εκατομμύρια ευρώ και όχι μόνο, η Ελλάδα χάνει τη μπάλα και το φινάλε είναι ένας νέος διχασμός που θα μας βγει (όπως όλες τις φορές που συνέβη) σε κακό!

Το μίσος διοχετεύεται σε λάθος ανθρώπους: στα θύματα, που είναι και εύκολος στόχος.
Κι από τους δυστυχείς διασωθέντες ναυαγούς, το μίσος διαχέεται και μεταξύ μας.

Σταματήσαμε να διαφωνούμε. Τώρα νιώθω ότι στη θέση της διαφωνίας υπάρχει μίσος.
Κι εγώ μίσος αισθάνομαι για κάποιον που  βρίζει τόσο χυδαία μια έγκυο γυναίκα που κατάφερε να φτάσει ζωντανή με το παιδί στα σπλάχνα της στη Μυτιλήνη.

Κι αυτός μίσος θα αισθάνεται για μένα και τις απόψεις μου.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει επικίνδυνα. Τόσο μίσος που κυκλοφορεί καλό δεν προμηνύει. Κι αυτό με τρομάζει.

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2204 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*