26/02/2024

Το «Ράδιο Αρβύλα» επιστρέφει. Θα είναι εκπομπή-απολογία η πρεμιέρα τους;

αποσμητικό

Το τρέιλερ των Ράδιο Αρβύλα βγήκε στον αέρα και διαφημίζει την επιστροφή της παρέας για τις 10 Ιανουαρίου, λίγες ώρες πριν την δεύτερη απολογία στον ανακριτή του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Τελικά ο Παναγιωτόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το πρωί της Τρίτης, και η παρέα του ετοιμάζει το πρώτο επεισόδιο μετά τα αυτόφωρα λόγω των μηνύσεων που κατατέθηκαν εναντίον του.

Γιατί τέτοια πρεμούρα;
Γιατί όχι θα μου πεις; Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους; Δεν έχουν υποβάλει αγωγή για διαφυγόντα κέρδη; Δεν είναι ένα προϊόν, το «Ράδιο Αρβύλα», που το κανάλι που το φιλοξενεί το έχει προγραμματίσει, το πληρώνει και το θέλει στο καθημερινό ρόστερ του για να μαζεύει τηλεθέαση;

Άρα, γιατί να μην βγάλουν τρέιλερ;

Σημασία δεν έχει το τρέιλερ.

Σημασία έχει τι θα δούμε, πώς θα απαντήσουν σε όλα όσα γραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον φίλο, συνεργάτη, κολλητό τους όταν θα βγουν στον αέρα.

Δυστυχώς οι άνθρωποι που κάνουν εκπομπές σατιρικές, έχουν την κακή συνήθεια να χάνουν το μέτρο και αντί σάτιρας να κάνουν μαθήματα. Με πρώτο διδάξαντα τον Λάκη Λαζόπουλο και ο Αντώνης Κανάκης με την παρέα του πολύ συχνά έκαναν «μαθήματα» δίνοντας στον εαυτό τους τον ρόλο του «δασκάλου» που λέει την απόλυτη αλήθεια και κουνώντας το δάχτυλο συνέτιζαν τους τηλεθεατές-μαθητές.

Περιμένουμε από την παρέα των κηνσόρων αρβυλαίων να μας απαντήσουν γιατί αυτοί μας έμαθαν αυτόν τον τρόπο σχέσης μαζί τους.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήξεραν ποινικώς κολάσιμη τη δράση του φίλου τους. Ήξεραν όμως τον χαρακτήρα του κι αυτό φυσικά δεν τους καθιστά ενόχους.

Αναμένω λοιπόν να ακούσω τους «δασκάλους» να απολογούνται. Γιατί η πρώτη τους εκπομπή, που σίγουρα θα σπάσει τα μηχανάκια τηλεθέασης, θα είναι μια απολογία. Με ή χωρίς εισαγωγικά πρέπει να απολογηθούν για τον κολλητό και συνεργάτη τους. Έτσι εκπαίδευσαν το κοινό που την ίδια ώρα που τους ακολουθεί, θέτει εύλογα ερωτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σ’ αυτό το πιστό τους κοινό οφείλουν απαντήσεις (και όχι διδαχές).

Η «αρβύλα» θέλει πολύ αποσμητικό, θέλει ειλικρίνεια για να ξεβρομίσει από τις αθλιότητες που έκανε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Και οι τηλεθεατές την ειλικρίνεια την καταλαβαίνουν, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2207 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*