29/03/2020

Το Ρούμι “γιορτάζει” στην Αθήνα


Το 1ο Φεστιβάλ ρουμιού στην Αθήνα διοργανώνει το μπαρ «Baba Au Rum», στις 6 και 7 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων με θέμα το ρούμι και παρελκόμενα ή συγγενικά προϊόντα. Συμμετέχουν σχεδόν όλες οι εταιρείες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα, καθώς και κάποιες από το εξωτερικό.

Θα υπάρχουν επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου από την χώρα μας και το εξωτερικό.

Σημαντικά είναι τα ονόματα των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του tiki bar στις ΗΠΑ, του περίφημου «Smuggler's Cove», μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Θα παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της Tiki Cocktail Culture, ενός από τα μεγαλύτερα POP κινήματα της Αμερικής του 20ου αιώνα. Το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.

Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν επίσης και οι: Peter Holland, διεθνής rum blogger (thefloatingrumshack.com), Michael Landart (ιδιοκτήτης του Maria Loca rum bar στο Παρίσι) και το Agricole Rhum Tour Club, που συμπεριλαμβάνει την Αθήνα για πρώτη φορά στην λίστα με τις πόλεις που επισκέπτεται.

Φυσικά δεν θα λείψουν και πρόσωπα της χώρας μας, παγκοσμίως γνωστά, όπως ο Θάνος Προυναρούς (International Rum Experts) και η ομάδα του Baba Au Rum, Μιχάλης Μένεγος, Νίκος Αρβανίτης κ.α.

Οι παρευρισκόμενοι στο φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνδυασμούς ρουμιού με σοκολάτα, να μιλήσουν για rum bars του εξωτερικού, συγκριτικές γευσιγνωσίες, να μάθουν για την ιστορία του περίφημου ποτού, αλλά και να δουν πως παρασκευάζεται το αγαπημένο τους απόσταγμα.

Θα γευτούν πολλά διαφορετικά είδη και στυλ ρουμιού από χώρες όλου του κόσμου και θα μάθουν πως παρασκευάζονται τα δημοφιλέστερα cocktails με ρούμι, όπως τα daiquiri, mojito, el presidente κ.α.

Κόστος εισιτηρίου: 18€ με την δυνατότητα 6 διαφορετικών γευσιγνωσιών ρουμιού.

(Συνολικές Επισκέψεις 120, 1 επισκέψεις σήμερα)
Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα!
Είμαι πιτογυράς, τι να κάνουμε!

mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*