Κίνηση ανάπηρων

Το Σύγχρονο Θέατρο & η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών σας προσκαλούν στο φεστιβάλ D plus

Το D plus είναι ένα τριήμερο καθολικά προσβάσιμο φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος θεσμός με επίκεντρο τόσο την ανάδειξη της τέχνης των ανάπηρων καλλιτεχνών όσο και την δημιουργική συνάντησή τους με μη ανάπηρους καλλιτέχνες.

… workshops + θεματικές συζητήσεις + θέατρο + χορός + εικαστικές εκθέσεις …

D plus: Εκεί που η τέχνη συναντά τη διευρυμένη κοινωνική αντίληψη

19-20-21 Μαΐου 2022
στο φιλικό και προσβάσιμο Σύγχρονο Θέατρο

Ταυτότητα προσβασιμότητας D plus:

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το «Σύγχρονο θέατρο» διαθέτει ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον με την δημιουργία ράμπας εισόδου, WC για ανάπηρους/ες θεατές, εξασφάλιση μόνιμων θέσεων για χρήστες αμαξιδίου, θέσεις θεατών με κινητικές βλάβες που δεν χρησιμοποιούν αμαξίδιο, καθώς επίσης σχεδιάστηκε η ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Θέσεις Κωφών/βαρήκοων που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, θέσεις κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν τους Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους, θέσεις τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD (με ή χωρίς σκύλο οδηγών τυφλών).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/στριες τους.

H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Επικοινωνία:

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ- 2103464380 – https://sychronotheatro.gr/ –  [email protected]

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ [email protected]

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top