21/02/2024

Για τον Γρηγόρη Ψαριανό (από τον Νότη Μαυρουδή)

Για τον Γρηγόρη

Ο παλιόφιλος Γρηγόρης Ψαριανός, όπως και ο κάθε πολίτης, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει και να κρίνει. Κανείς δεν του αρνήθηκε αυτό το δημοκρατικό προνόμιο, ούτε καν οι παλιοί του σύντροφοι που τους στεναχώρησε πολύ.

Εξάλλου, είναι θεμιτό να ανανεώνουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς μας.
Εκείνο όμως που δεν έχει δικαίωμα κ α ν ε ί ς είναι οι προσβολές και οι χαρακτηρισμοί απέναντι σε όσους επιλέγουν τη δική τους στάση στα γεγονότα.
Η συμπεριφορά του σχετικά με την συναυλία «Για την Ειρήνη» από πολλούς καλλιτέχνες, είναι απαράδεκτη και ξεφεύγει από πολιτικές ιδέες και θέσεις. Έχει να κάνει με τον πολιτικό π ο λ ι τ ι σ
μ ό και την αντίληψη περί η θ ι κ ή ς.

Η παραποίηση της αφίσας από τον ίδιο, με αγκυλωτούς και σφυροδρέπανα, προσβάλλει τους συμμετέχοντες και το πνεύμα της συναυλίας με τρόπο α π α ρ ά δ ε κ τ ο!
Ο παλιόφιλος, με αυτή του την ενέργεια, αυτοτοποθετείται σε ένα πολιτικό περιθώριο μιας παρηκμασμένης συμπεριφοράς (ακρο)δεξιού αμοραλισμού.
Στηρίζω τη συναυλία, παρ’ όλες τις επί μέρους… λεπτομέρειες και λυπάμαι για την ανήθικη στάση ενός φίλου, που έχει χάσει πλέον την πυξίδα τού πολιτικού του προσανατολισμού…
Νότης Μαυρουδής


mm
About Νότης Μαυρουδής 421 Articles
Κιθαριστής, συνθέτης, αρθρογράφος

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*