19/05/2024

Τσακίζουμε τους Ναζί; – Δέκα χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Δέκα χρόνια

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και το σύνθημα «Ο Παύλος Ζει τσακίστε τους Ναζί» παραμένει δυστυχώς επίκαιρο.

Η πολιτική εξουσία κλείνει το μάτι στους νεοναζί που αναζητούν τρόπο να αναγεννηθούν και να σκορπίσουν και πάλι τον τρόπο και το θάνατο.

Ο Κασιδιάρης, καταδικασμένος πρωτόδικα, έχει γελοιοποιήσει τόσο πολύ τη δικαιοσύνη, και την ίδια τη δημοκρατία μας, και τώρα μέσα από τη φυλακή ετοιμάζεται για να κατέβει υπόψηφιος στις δημοτικές εκλογές.

«Γιατί δεν μπλοκάρατε τον Κασιδιάρη» ρώτησε ο δημοσιογράφος τον πρωθυπουργό χθες στη ΔΕΘ. «Και να εκλεγεί θα εκπέσει αυτόματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Φυσικά αυτό το επιχείρημα στα δικά μου αυτιά και μυαλά είναι διάτρητο αφού ναι, θα εκπέσει ο Κασιδιάρης αλλά κάποιος, ίδιος ή χειρότερος από αυτόν, θα παρει τη θέση του. Οι χρυσαυγίτες θα μπουν στο Δήμο Αθηναίων.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι τόσο απέναντι στον Πρωθυπουργό, όσο και και σε κάθε πολιτικό είτε κάνει είτε δεν κάνει καλά τη δουλειά του, το αν θα εκλεγεί ο Κασιδιάρης εξαρτάται από εμάς. Εμείς θα τον ψηφίσουμε.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι και με τον Παύλο Φύσσα και τα άλλα θύματα των χρυσαυγιτών νεοναζί δολοφόνων οι πολιτικές είναι αυτές που τελικά «καθοδηγούν» το εκλογικό σώμα να επιλέξει εκπροσώπους εγκληματικής οργάνωσης.

Τους Ναζί τους τσακίζουμε με συμπεριφορές, με αγώνες, με προσπάθεια. Δεν τους αφήνουμε περιθώρια. Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να πράττουμε δημοκρατικά. Για να είμαστε όμως όλοι αποτελεσματικοί στη διαφύλαξη της Δημοκρατίας μας πρέπει και το πολιτικό προσωπικό της χώρας και δη η Κυβέρνηση να μην αφήνει χαραμάδες ανάσας για να μπορούν οι εγκληματίες να επιστρέφουν.

Για εμάς ο Παύλος Φύσσας είναι ένα σύμβολο, θα είναι όμως πάντα ο γιος που δε θα ξαναχαϊδέψει τη μάνα και τον πατέρα του, ο σύντροφος που δε θα ξαναγκαλιάσει τον έρωτά του, ο φίλος που δε θα ξαναπιεί μπύρες με τα φιλαράκια του. Κι όλα αυτά γιατί οι χρυσαυγίτες τον δολοφόνησαν. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ.

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2274 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*