Τζόνυ Θεοδωρίδης

Τζόνυ Θεοδωρίδης: Έχω πολύ θετική ενέργεια

Είναι από τους πιο ωραίους τύπους του εγχώριου καλλιτεχνικού χώρου. Ανοιχτόκαρδος προσγειωμένος και το σπουδαιότερο καθόλου δήθεν και τις πιο πολλές φορές χαμογελαστός. Πιτσιρικάς ήθελε να γίνει πυγμάχος. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ αλλά έκανε ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα ως ηθοποιός ενώ πρόλαβε να βάλει στα στοιχεία της ταυτότητας του και την ιδιότητα του ως είδωλο πολλών μέσα από επιτυχημένες παρουσίες στο σινεμά αλλά και στη τηλεόραση.

Τα τελευταία χρόνια απέχει ενσυνείδητα και από την τηλεόραση και από το θέατρο. Έχει ρίξει μαύρη πέτρα στην ηθοποιία καθώς όπως λέει είναι εντελώς απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο χώρο.

Πριν από μερικά χρόνια άρχισε το χτίσιμο μιας νέας καριέρας. Απασχολούμενος αρχικά στον τουριστικό κλάδο μπήκε στη συνέχεια στον πειρασμό να ανοίξει δικά του μαγαζιά. Ήταν η εποχή που αμφιταλαντευόταν για το αν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερη τύχη και καλύτερη δουλειά στο εξωτερικό. Τελικά επέλεξε να μείνει και να το παλέψει.

Τους περισσότερους μήνες του χρόνου τον βρίσκεις στο ατμοσφαιρικό μπαρ που έχει στο Χαλάνδρι. Το Vrevolution έχει γίνει το άλτερ έγκο του. Εκεί περνάει παρέα με τους αμέτρητους φίλους του όμορφες στιγμές.

Ο Τζόνυ Θεοδωρίδης ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια τη πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο. Παιδί της δεκαετίας του 80 έχτισε ένα πολύ ιδιαίτερο προφίλ και έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον καλλιτεχνικό χώρο μέσα από επιτυχημένες συμμετοχές κυρίως σε ταινίες του μεγάλου Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο πρώην σταρ του σινεμά αλλά και της μικρής οθόνης κάποια στιγμή μέσα στη πρώτη δεκαετία του 2000 πάτησε το κουμπί και είπε αντίο στα καλλιτεχνικά κόλπα και δραστηριοποιείται πλέον αποκλειστικά στον τομέα της διασκέδασης με επιτυχία. Ήταν λίγο μετά την δημοσιοποίηση μιας δικαστικής διαμάχης του με μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι…

Γνωριζόμασταν από παλιά αλλά στη διάρκεια της δεκαετίας του 90 όταν ήταν στην τηλεοπτική ακμή του μέσα από συμμετοχές σε πολύ εμπορικά σήριαλ τον συναντούσα τακτικά σε κάτι απίθανες βόλτες που έκανα στην αγαπημένη μου συνοικία στην Κυπριάδου πάνω από το τέρμα Πατησίων στους περιπάτους που έκανε εκείνος με το κοριτσάκι του, τη Μελίτα, αλλά και με τα σκυλιά του.

Η πορεία του στη τηλεόραση ιδιαίτερα ανοδική. Διάσημος και αναγνωρίσιμος παντού. Λίγο μετά το μέσο περίπου της πρώτης δεκαετίας του 2000 τον πέτυχα σε ρόλο πρωταγωνιστή ξανά σε άλλο πλαίσιο πόστο όμως και σε μια καινούργια καριέρα ως υπεύθυνος σε ακριβά resort και σε κοσμικές πλαζ της Αττικής.

«Ο τουριστικός τομέας και η διασκέδαση είναι κάτι που έχω σπουδάσει. Βλέποντας τις δυσκολίες γύρω μου απογοητεύομαι καθημερινά και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να φύγω από την Αθήνα και να πάω να εργαστώ σε κάποιο ξενοδοχείο στο εξωτερικό» μου είχε εξομολογηθεί εκείνα τα χρόνια.

Με δεδομένη την κρίση ο νεοέλληνας άρχισε να δείχνει έντονα ότι έχει χάσει την καθημερινή επαφή του με την καλοπέραση. Ο Τζόνι σαν ιδιοκτήτης επιχείρησης που έχει σχέση με τη διασκέδαση έχει τη δική του άποψη.

«Πλέον δεν μιλάμε για την καλοπέραση του νεοέλληνα αλλά για την επιβίωση του. Όλο και συχνότερα άνθρωποι στερούνται τα στοιχειώδη και δεν είναι παράδοξο αυτό το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει γενικότερα. Είναι πια φανερό ότι το πρόβλημα που ξεκινάει απ’ τα θεμέλια του συστήματος, διογκώθηκε μέσα στα χρόνια και πια έφτασε στο ζενίθ του.»

Στην ερώτηση αν έχει νιώσει καθόλου αγανακτισμένος η απάντηση είναι καταπέλτης.
«Όταν βλέπεις ένα σύστημα που σέβεσαι να ακυρώνει τον εαυτό του, δεν μπορείς παρά να νιώσεις μόνο αγανάκτηση».
Ένα καίριο ζήτημα έχει να κάνει με την γνωστή ιδιότητα του στο πλατύ κοινό. Εκείνη του ηθοποιού. Ηθοποιός… Σκέφτομαι πως οι επίσημα εγγεγραμμένοι ηθοποιοί στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 7 χιλιάδες και από όλους αυτούς είναι ζήτημα αν εργάζεται πλέον το ένα δέκατο.
«Τα πράγματα είναι δύσκαμπτα σε όλους τους κλάδους πια, η ανεργία έχει φτάσει γενικότερα σε πρωτοφανή επίπεδα. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη σύντομα και ότι δεν θα χρειαστεί να βάλει κανείς νερό στο κρασί του.»

Εδώ και πολλά χρόνια έχει τραβηχτεί μακριά από σήριαλ κάμερες τηλεοράσεις. Η απορία είναι δεδομένη. Θα έκανε ξανά κάποια στιγμή σήριαλ;
«Όταν βλέπεις τους κόπους και την προσφορά σου να μην αναγνωρίζονται αυτομάτως απογοητεύεσαι και χάνεις την διάθεση για συμμετοχή σε οποιαδήποτε τηλεοπτική δουλειά. Αν οι συγκυρίες αλλάξουν και οι συνθήκες στο μέλλον είναι ευνοϊκές για κάποια δουλειά, οπωσδήποτε δεν θα ήμουν αρνητικός να το συζητήσω» εξομολογείται.

Πάμε στο ευαίσθητο σημείο του. Την κόρη του.
«Η κόρη μου είναι η ζωή μου!».

Σήμα κατατεθέν του από τη πρώτη ημέρα που τον συνάντησα σε μια βόλτα στην συνοικία Κυπριάδου όπου τυχαία ανακάλυψα ότι μέναμε σε κοντινά σπίτια ήταν το χαμόγελο του.Τρόπος ζωής αμηχανία ή απλά άμυνα;
«Δεν έχω λόγους να νιώθω αμηχανία ή να βρίσκομαι σε θέση άμυνας. Άλλωστε όταν το χαμόγελο δεν είναι ειλικρινές, ο κόσμος το εισπράττει αυτό. Έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Στην ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις κι εγώ εισπράττω πολλά χαμόγελα σε αντάλλαγμα».

Διάσημος ως ηθοποιός και πασίγνωστος. Το ζητούμενο είναι αν υπήρχε κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο από την εποχή που ήταν πιτσιρικάς.
«Πάντα μου άρεσε η πυγμαχία και σίγουρα αν δεν ακολουθούσα το επάγγελμα του ηθοποιού, αυτό είναι που θα έκανα. Δεν μπορώ να πω όμως ότι είναι ανεκπλήρωτο όνειρο αφού, αν και όχι επαγγελματικά, ασχολούμαι με την πυγμαχία και αφιερώνω όσο χρόνο μου επιτρέπεται».

Αναρωτιέσαι μετά από όλα αυτά τελικά τι άνθρωπος είναι ο Τζόνι.

Ο επίλογος στο κείμενο αυτό είναι με εντελώς δικά του λόγια.
«Έχω πολύ θετική ενέργεια και νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό μου. Μου αρέσει να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους και να αντιμετωπίζω τα πάντα με αισιοδοξία».

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top