19/02/2019

ΒΕΑΚ> – ALLE SAUVAGE, το τραγούδι της Πέμπτης (Video)

ΒΕΑΚ – ALLE SAUVAGE

Οι Άγγλοι Beak> είναι το σχήμα του Geoff Barrow (αρχηγού των Portishead) που είναι δραστήριοι εδώ και περίπου 10 χρόνια και συνήθως λειτουργούν αρκετά αυθόρμητα, έχοντας μια προτίμηση προς τον αυτοσχεδιασμό, το kraut των 70s και το live ως προς τις ηχογραφήσεις.
Προφανώς ετοιμάζονται για το τρίτο τους album και το Alle Sauvage μοιάζει σαν ένα εξαιρετικό ορεκτικό. Όχι μακριά απ’ότι μας έχουν συνηθίσει, αλλά πιθανότατα πιο κοντά από ποτέ στον πιθανό στόχο να γίνει η μουσική τους προσιτή από μεγάλη μερίδα κοινού (πιθανόν κοινού των Portishead). Ίσως το όποιο άγχος για μουσική μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχει πλέον καταλαγιάσει.
Ένα κλασικό στη λογική του dance track, στηριγμένο σ’ένα επαναλαμβανόμενο υπνωτικό μοτίβο (σχεδόν συγγενές του pop corn), αλλά με τόσο μινιμαλιστικά σωστή προσέγγιση, που ποτέ δε γίνεται βαρετό και ποτέ δεν μπορείς να πεις πως σέρνεται χρονικά και διαθεσιακά.
Απλό, απόλυτα λειτουργικό και δείχνει μια διάθεση για κάτι πιο μεγάλο και φιλόδοξο στο άμεσο μέλλον.

Θοδωρής Σουρβίνος

(Συνολικές Επισκέψεις 25, 1 επισκέψεις σήμερα)
Νοσταλγώντας το μέλλον - Retrospectiva στις ταινίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη - Πρόγραμμα (Video)
"Η τριλογία του '80": Όλντσμομπιλ / Ψυχομπουρδέλο / Δεν είναι όλα σινεμά! του Άρη Μαραγκόπουλου - Βιβλιοπαρουσίαση

mm
About Θοδωρής Σουρβίνος 955 Articles
O Θοδωρής Σουρβίνος είναι μουσικός και ακροατής. Έχει περάσει από πολλές εναλλακτικές rock-pop μπάντες τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δει πολύ περισσότερες από πολύ κοντά και πλέον παίζει με τους Kenny Freq. Είναι dj εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά bars και clubs της Αθήνας. Αυτήν την εποχή σταθερά, στο Κουκί (Ολυμπίου 5- Κουκάκι) καθε Σάββατο και Δευτέρα. Έχει γράψει για περιοδικά και sites και έχει κάνει και εκπομπές σε web radios.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*