29/06/2022

Βελεσιώτου, Ψαραντώνης, Γκαϊφύλλιας, Μπακιρτζής, Γιαζιτζιάν. Ε, δεν το λες και “δι’ ασήμαντον αφορμή”!


“Δι' ασήμαντον αφορμή”! Αυτός είναι ο τίτλος της επερχόμενης συναυλίας στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Μα όταν είναι εκεί η Φωτεινή Βελεσιώτου με συνταξιδιώτες επί σκηνής τον Ψαραντώνη, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Αργύρη Μπακιρτζή και τον Χάικ Γιαζιτζιάν, δεν μπορείς να πεις ότι το όλο εγχείρημα γίνεται “δι' ασήμαντον αφορμή”! Μάλλον το αντίθετο!

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ξέρει να διαλέγει τραγούδια και συνεργάτες. Ξέρει να μελετά και να τραγουδά κάθε τραγούδι με τον δικό της τρόπο.

Ο Ψαραντώνης άλλοτε προκαλεί δέος και άλλοτε ταραχή ως ξεχωριστή μορφή της Κρητικής Μουσικής.

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας ήταν και παραμένει το κύτταρο του πολιτισμού για την περιοχή της Θράκης αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Ο Αργύρης Μπακιρτζής ως τραγουδιστής του μακροβιότερου Ελληνικού μουσικού σχήματος, των Χειμερινών Κολυμβητών, αγαπήθηκε ως ιδιαίτερος ερμηνευτής, ως ηθοποιός και ιδανικός αφηγητής παράξενων ιστοριών.

Ο Χάικ Γιαζιτζιάν είναι ένας εξαιρετικός σολίστας στο ούτι και σπάνιος ερμηνευτής. Ξέρει να συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής του.

Μαζί τους θα βρίσκονται και οι μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου, Σωτήρης Μπαλλάς, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Καραμφίλλης, Διονύσης Μακρής, Θωμάς Κωστούλας και Γιάννης Οικονομίδης.

Μετά από τέτοια ταυτότητα συναυλίας, επιμένετε ότι όλα θα γίνουν “δι' ασήμαντον αφορμή”; Δεν νομίζω.

Την Πέμπτη λοιπόν, 14 Ιουλίου στις 9 το βράδυ θα είμαστε εκεί για να ζήσουμε την εμπειρία τούτης της συσπείρωσης από κοντά!
Με σύγχρονες παραδοσιακές μουσικές, πρωτότυπες μελωδίες που αγκαλιάζουν τους στίχους, που διαπερνούν σύνορα, που σπάνε καλούπια, ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς δημιουργώντας μια άλλη ηχητική διάσταση.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ προπώληση και 12 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου.

 

(Συνολικές Επισκέψεις 435, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*