26/06/2022

Βιάζεσαι; Tips για …βιαστικούς

Βιάζεσαι

Βιάζεσαι!!!

Εχεις αργήσει στο ραντεβού ή στη δουλειά σου, πρέπει να πάρεις το παιδί από το σχολείο και έχεις καθυστερήσει, έχεις στήσει τους φίλους ή την γκόμενα, πρέπει να φτάσεις στην ώρα σου στο μάθημα αλλά έχεις ξεκινήσει καθυστερημένα, γενικά Βιάζεσαι!!!

Όχι όμως και οι υπόλοιποι !!!

Να μερικά tips που θα κάνουν και τη ζωή σου και τη ζωή των υπολοίπων καλύτερη.

1)    Μην οδηγείς. Πάρε ταξί, χρησιμοποιείσε τα μέσα, τρέξε, αλλά πάντως μην κάνεις τον ραλίστα, μην κορνάρεις, μην αλλάζεις λωρίδες κάθε 2 δευτερόλεπτα, μην περνάς φανάρι κόκκινο, αν τρακάρεις δεν θα πας πιο γρήγορα, αν σκοτώσεις κάποιον θα πας φυλακή.

2)    Παρόλο που στο Μετρό είθισται να ανεβαίνουμε από τη δεξιά πλευρά στις κυλιόμενες σκάλες και να κρατάμε την αριστερή για αυτούς που .. βιάζονται, όταν έχει πολύ κόσμο δεν είναι πάντα εφικτό, το έχω δει και στο εξωτερικό, οι κυλιόμενες είναι γεμάτες. Πήγαινε από τις κλασικές σκαλίτσες, θα κάνεις και γυμναστικήΜην σπαταλάς ενέργεια φωνάζοντας, ιδίως σε παππούδια, ότι δεν ξέρουν να κυκλοφορούν  και είμαστε μπανανία, και πήγαινε δεξιά ρε, και πουθενά δεν γίνονται αυτά στο εξωτερικό κλπ.

3)    Σε ουρά μην προσπαθείς να πάρεις τη θέση άλλου, μην σχολιάζεις τον μπροστινό ότι καθυστερεί ή τον υπάλληλο. Θα γίνει πιο γρήγορα η δουλειά σου αν τους εκνευρίσεις; Πιο πιθανό είναι να γίνει κάποιο λάθος και να καθυστερήσεις περισσότερο. Ασε που μπορεί να πέσεις σε κάποιον με μεγαλύτερη όρεξη για καυγά από εσένα και να χάσεις επιπλέον χρόνο στην ανταλλαγή …επιχειρημάτων.

4)    Σε ιατρείο πρέπει να παραχωρείς προτεραιότητα στο έκτακτο περιστατικό. Αν δεν μπορείς να περιμένεις καλύτερα να αλλάξεις το ραντεβού για άλλη μέρα. Σκέψου και εσύ,  θα ήθελες ο γιατρός να σε ακούσει και να δώσει σημασία  στο πρόβλημά σου, αν τον εκνευρίσεις είσαι σίγουρος ότι θα έχεις τη σωστή διάγνωση; Επαφίεσαι στον Ορκο του Ιπποκράτη αλλά το ανθρώπινο λάθος έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να νικήσει όταν κάποιον είναι εκνευρισμένος.

5)    Στο σχολείο, το παιδί σου πήγε επιτέλους στην 1η δημοτικού. Δεν θα μάθει να διαβάζει, να γράφει, να υπολογίζει από την 1η εβδομάδα. Κάθε παιδί θέλει τον χρόνο του, δεν είναι αγώνας δρόμου. Δηλαδή αν το παιδί σου ξέρει να διαβάζει και να γράφει θα περάσει πιο γρήγορα στη 2η δημοτικού; Μην ταλαιπωρείς τη δασκάλα, μην τσεκάρεις το σχολείο του ξαδέλφου, θείου, φίλου για να μάθεις σε ποιο γράμμα βρίσκονται. Στο τέλος της χρονιάς όλα 24 γράμματα θα ξέρουν!!! Ξέρω, το ονειρεύεσαι το τέκνο σου αστροφυσικό, γιατρό, επιστήμονα, δικηγόρο από τα έξι. Στο εύχομαι από καρδιάς, αλλά μην βιάζεσαι έχει μπροστά του μια δεκαετία για να αποφασίσει και περισσότερο για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του/σου.

6)    Γυρίζει ο γιος σου από το σχολείο, στα δεκατέσσερα, και σου εκμυστηρεύεται ότι τα έχει φτιάξει με μία συμμαθήτριά του. Ισως είναι/ίσως δεν είναι βιαστικό να τρέξεις να αγοράσεις προφυλακτικά αλλά σίγουρα είναι βιαστικό να ρωτάς ποιοι είναι οι γονείς της και να συζητάς με τον/την σύζυγό σου αν τους συμπαθείτε. Το ίδιο ισχύει αν το παιδί είναι μεγαλύτερο, άσε να πάρει προφυλακτικά μόνο του, αλλά μην αγοράσεις ρούχα για το γάμο… σπάνια παντρεύονται τα παιδιά στα είκοσι και δεν θα χρειαστεί να γνωρίσεις ποτέ τους άλλους γονείς.

7)    Βγαίνεις για φαγητό, διαλέγεις ένα μαγαζί που ξέρεις ότι τα υλικά είναι φρέσκα και μαγειρεύονται τη στιγμή που παραγγέλνεις. Το γράφει και ο κατάλογος. Γι’αυτό το επέλεξες άλλωστε!!! Παραγγέλνεις και στα δέκα λεπτά αγριοκοιτάζεις το ρολόι και τον σερβιτόρο γιατί δεν σε έχει σερβίρει. Φυσικά όλοι έχουμε γίνει σεφ από τις τόσες εκπομπές μαγειρικής που έχουμε παρακολουθήσει. Αλλά, ρε φίλε, έχεις φτιάξει και σερβίρει σαλάτα με κινόα , λαχανικά και αβοκάντο, έστω και με την κινόα έτοιμη βρασμένη, σε λιγότερο από δεπαπέντε λεπτά;

 

Βιάζεσαι!!!

έχεις δικαίωμα να είσαι αγχωμένος, έχεις δικαίωμα να σου ανεβαίνει η πίεση, έχεις δικαίωμα να ανυπομονείς. Δεν έχεις δικαίωμα να πιέζεις τους άλλους, να τους καταπιέζεις, να τους αγχώσεις και να τους βάζεις σε κίνδυνο  και …. ελπίζω να τα προλάβεις όλα μέσα από την καρδιά μου

Girl on the Spot

(Συνολικές Επισκέψεις 137, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Girl On the Spot 17 Articles
Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν από τα κινητά και το ίντερνετ αλλά μετά την τηλεόραση. Είμαι γυναίκα και πρωταγωνιστώ καθημερινά ως εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, φίλη, σύντροφος, συνάδελφος, ερωμένη, κόρη, αδελφή, θεία. Τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζω. Ρόλοι απαιτητικοί αλλά χωρίς πάντα την καλύτερη ερμηνεία. Μου αρέσει η θάλασσα, τα βιβλία, τα παγωτά, το θέατρο, οι διακοπές και να παρατηρώ συμπεριφορές - δικές μου και των άλλων. Αγαπώ την ανοχή και δεν αντέχω το "πίστευε και μη ερεύνα"

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*