10/06/2023

Ένα βλέμμα! Αυτό είναι το «ταμείο» της επιχείρησης στα Εξάρχεια


Την εποχή που ο στόχος της κυβέρνησης είναι άνθιση της επιχειρηματικότητας, η πρωινή «επιχείρηση» στα Εξάρχεια θα αφήσει στο «ταμείο» της κυβέρνησης μόνο αυτό το βλέμμα. Κέρδη, ζημιές, δεν θα έχουν σημασία όσο αυτή η μάνα μας κοιτάζει με αυτό το βλέμμα

Η μετανάστρια που κρατάει το μωρό της και κοιτάζει κάποιον που την παίρνει φωτογραφία. Κάποιος την φωτογραφίζει, κάποιοι την πήραν από εκεί που έμενε, κάποιοι τη βλέπουν και δακρύζουν και προφανώς κάποιοι στο πρόσωπό της βλέπουν την επιστροφή στην «κανονικότητα».

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου αλλά δεν έχει πουθενά όνομα φωτογράφου. Επαγγελματίες φωτορεπόρτερ στους οποίους απευθύνθηκα μου έλεγαν ότι μάλλον κάποιος αλληλέγγυος που ήταν παρών την ώρα εκείνη τράβηξε αυτό το καρέ.

Ευτυχώς που κάποιος τράβηξε αυτή τη φωτογραφία. Τόν ευχαριστώ.

Ως επαγγελματίες θα θέλαμε να ξέραμε το όνομά του ώστε να δημοσιεύσουμε τη φωτογραφία μετά από συνεννόηση.

Την ώρα που οι έμποροι νακρωτικών σουλατσάρουν στο νέο τους τσιφλίκι, την Πλατεία Εξαρχείων, και δεν φαίνεται να τους παίρνουν χαμπάρι οι επιχειρήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, αυτό το βλέμμα θα μας στοιχειώνει: Μια μάνα, ένα μωρό στην αγκαλιά, μια σακούλα με μια κονσέρβα κι ένα μικρό σακιδιάκι στην πλάτη. Μια ζωή “λαθραία” για κάποιους. Μια ζωή που δεν της αξίζει αυτή μοίρα!


mm
About Γιάννης Καφάτος 2083 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*