Μίχας

Βρεθήκαμε στην έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Χρόνια τώρα ο Γιάννης Μίχας, έχει αφήσει τα κοινά και τους αγώνες που έδινε από τα διάφορα μετερίζια που είχε επιλέξει και που τον είχαν επιλέξει και έχει αφοσιωθεί στο χρωστήρα και τους καμβάδες του. Η θάλασσα, τα πλοία και οι άνθρωποί της κυριαρχούν στα έργα που αποτελούν την έκθεση “Από σκουριά κι αλμύρα”.

Με τα έργα του ο Γιάννης Μίχας, με μια ωριμότητα και ευαισθησία, καταφέρνει να στείλει στις ψυχές μας όλα εκείνα τα στοιχεία που αναβλύζει η θάλασσα για κάθε Έλληνα. Βλέποντάς τα, εγώ τουλάχιστον, γέμισα από εικόνες, λόγια, στίχους, θρύλους και αίσθηση της θαλασσινής μας ταυτότητας. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα του ζωγράφου Γιάννη Μίχα.

Γιάννης Καφάτος

Και λίγα λόγια για τα εγκαίνια της έκθεσης, στο υπέροχο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σε μια βραδιά γεμάτη «από τέχνη και πολιτισμό» εξελίχθηκαν, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα, με τίτλο «από σκουριά κι αλμύρα» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Η έκθεση φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος ανθρώπων της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού. Το παρόν έδωσαν πολιτικοί απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, επιχειρηματίες, άνθρωποι της Ναυτιλίας και της Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, καλλιτέχνες και συνδικαλιστές, που τους ένωσαν τα πρωτότυπα, εξαιρετικά έργα του δημιουργού.

«Θάλασσες κι ακρογιαλιές, ξωκλήσια και πολιτείες σκαρφαλωμένες στα βράχια συντροφεύονται από άνυδρα αιγαιοπελαγίτικα τοπία, ενώ αλλού μελτέμια και χαλάσματα των εποχών μαρτυρούν ταξίδια σε πλόες μακρινούς, καθώς αυτοί μέσα από τις σιωπές τους διαπλέκουν την ιστορία με τα αρχέτυπα και τα σύμβολα με τη γνώριμή μας καθημερινότητα», έγραψε, μεταξύ άλλων, για εκτιθέμενα έργα του Γιάννη Μίχα, η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού Αθηνά Σχινά.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2023. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα- Παρασκευή 11.00- 14.30 & 17.00- 20.00. Σάββατο 11.00- 14.30

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι:

Βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και Νικόλαος Μανωλάκος, του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Τόνια Αντωνίου, του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο καλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Λευτέρης Γιοβανίδης

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, Γιάννης Σγουρός, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων.

Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Νέας Σμύρνης Νότης Γιατζίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου Μανώλης Αντωνάκος. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης.

Ο τ. πρόεδρος της ΟΛΘ Α. Ε. Σωτήρης Θεοφάνης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά

«Piraeus Plus» Ηλίας Σαλπέας και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ Γιώργος Τσιρίδης. Οι πρώην Υπουργοί Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης και οι πρώην Υφυπουργοί Λουκάς Αποστολίδης και Χρήστος Αηδόνης. Οι υποψήφιοι βουλευτές Μ. Χριστοδουλάκης Β.  Κατσαφάδος,  Ανδρέας Βροντάκης, Τάκης Αθανασιάδης, Λεων. Αθανασιάδης, Δημ. Διαμαντίδης και Χρ.

Σαλαλές.

Οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Στέφανος Χρήστου. Οι πρώην Δήμαρχοι Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος και η τ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή.

Επίσης, παραβρέθηκαν:

Η Πρόεδρος κ. Σοφία Παυλάκου και πολλά μέλη της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

Η Δρ. Μποιλέ Μαρία

Η πολιτική αναλύτρια Καρακλιούμη Μαρία Ο ηθοποιός Θάνος Καληώρας.

Η Δρ. Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος των γυναικών Ευρωσοσιαλιστών.

Οι επιχειρηματίες Βασίλης Φουρλής, Κώστας Αδαμόπουλος, Λουκάς Γκικάκης κ.α. Οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Νικολοπούλου, Κορύνα Μανταγκάρη, Ηλίας Γεωργάκης, Σταύρος Μαλαγκονιάρης, Νότης Ανανιάδης, Γιάννης Κανατσέλης, Μαρία Φωκιανού κ.α.

Σε δήλωση του ο Γιάννης Μίχας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Λευτέρη Γιοβανίδη και το προσωπικό για την φιλοξενία και την στήριξη της έκθεσης. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσους με την παρουσία τους τον τίμησαν στα εγκαίνια της έκθεσης του “από σκουριά κι αλμύρα”.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top