Κάθε ξαπλώστρα

Κάθε ξαπλώστρα και καημός

Κάθε ξαπλώστρα και καημός
Κάθε βουτιά και δάκρυ
Είν’ η ζωή για μια βουτιά
δύσκολη σαν αγκάθι

Θα μπορούσε να γίνει «χιτάκι» γιατί φέτος έχει παραγίνει το κακό τους… Έχουν ξεφύγει οι ξαπλωστροϊδιοκτήτες στις παραλίες μας και τις χρεώνουν λες και είναι τα ανάκλιντρα της Κλεοπάτρας που τα χρησιμοποιούσε βρεγμένη, όταν έβγαινε απο την γούρνα/πισίνα με το γάλα.

Μπορεί να το γελάμε αλλά μια το κακό με τις οργανωμένες παραλίες που έχουν εξαπλωθεί σε βάρος των ελεύθερων έχει παραγίνει.

Φτάσαμε στο Μυκονιάτικο σημείο ακόμη και στο Πόρτο Ράφτη να χρεώνουν πιο ακριβά τις ξαπλώστρες της πρώτης σειράς από ό,τι τις παρακατιανές, τις από πίσω.

Παιδιά κάντε λίγο κράτει γιατι θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα σας πάρει με τα γιαούρτια.

Οι παραλίες νοικιάζονται, συνήθως από τους Δήμους, σε ιδιώτες με κάποιες προδιαγραφές. Άραγε στις προδιαγραφές υπάρχει ταβάνι στις τιμές, ή ο καθένας αφού «κλείσει» το χώρο τιμολογεί όσο του καπνίσει;

Και οκ, αν βάλουμε στην εξίσωση «πάμε για ένα μπανάκι, εδώ γύρω» και την πληρωμή της εισόδου σε κάποιες πλαζ εκεί τα πράγματα πάνε ακόμη πιο πάνω. (Ευτυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Δήμοι έχουν εξασφαλίσει ότι οι δημότες με την επίδειξη σχετικής κάρτας θα έχουν έκπτωση ή στις άριστες των περιπτώσεων δωρεάν είσοδο)

Λοιπόν, τι κάνουμε γι’ αυτό το φαινόμενο;
Πληρώνουμε και γκρινιάζουμε μετά;
Πληρώνουμε και κάνουμε τους καμπόσους «εγώ πλέρωσα και ήμουν πρώτη σειρά στο κύμα»; (ναι υπάρχουν και τέτοιοι τύποι)
Πληρώνουμε και κράζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά μετράμε τα Like
;

Ή μήπως τελικά πρέπει ως πολίτες να κάνουμε κάτι άλλο;


Να διαμαρτυρηθούμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Όχι στον υπάλληλο που μας φέρνει ξέπνοος τον φρέντο μας, κι αυτός λιώνει και ποιος ξέρει πόσο πληρώνεται και πόσες ώρες παραπάνω δουλεύει – απο αυτές που πληρώνεται.
Να διαμαρτυρηθούμε στον υπεύθυνο, και στον εκάστοτε Δήμαρχο.
Οι αρχές της κάθε πόλης έχουν ευθύνη για όσα υφίστανται οι δημότες. Ειδικά οι παράλιοι Δήμοι όπως έχουν δυνατότητα να κερδίζουν από την ενοικίαση παραλιών έτσι οφείλουν να είναι θεματοφύλακες και αρωγοί στους δημότες και τους επισκέπτες που δεν πρέπει να χρειάζεται να δαπανήσουν ένα κατοστάευρω για να κάνουν μπάνιο να πιουν καφέ και να φάνε ένα τοστ.

Έχει παραγίνει η δικη τους κατάσταση αλλά κι εμείς οφείλουμε να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε!

Άντε και καλές βουτιές

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top