04/07/2022

Υπάρχει μια μάνα…

Υπάρχει μια μάνα...

Υπάρχει μία μάνα,  η Μάγδα Φύσσα  που έχει χάσει τον γιο της, 34 ετών, όταν χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στο Κερατσίνι το Σεπτέμβριο του 2013 από τον Ρουπακιά. Και κάθε μέρα πηγαίνει στο δικαστήριο και αντιμετωπίζει τον δολοφόνο και τους φίλους του δολοφόνου του γιου της, τους χρυσαυγίτες, περιμένοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και αντιμετωπίζοντας κάθε μέρα τις προκλήσεις τους . 

Βλέπει κάθε πρωί τον δολοφόνο να φτάνει στο δικαστήριο από το σπιτάκι του, γιατί έχει περάσει το 18οκτάμηνο της προφυλάκισης και ούτε κρατούμενος δεν είναι ο συγκεκριμένος, ενώ το παιδί της είναι νεκρό. Δεν έχει ακούσει μία συγνώμη φυσικά και έφτασε τις προάλλες να ακούσει και τις ειρωνείες «Πού είναι τώρα ο γιος σου;»
 
Υπάρχει μία μάνα, η Τζίνα Τσαλικιάν που έχει χάσει τον γιο της, 15 ετών, όταν τον πυροβόλησε και τον σκότωσε ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας τον Δεκέμβριο του 2008.
Αυτή η μάνα έχει γνωρίσει τα δικαστήρια της επαρχίας πολύ καλά, στο πρωτοδικείο της Αμφισσας  καταδικάστηκε ισόβια ο δολοφόνος και τώρα στο Εφετείο της Λαμίας εκδικάζεται ακόμα η υπόθεση 9 χρόνια μετά και δεν έχει ακούσει μία συγνώμη, έτσι για τα μάτια του κόσμου από τον δολοφόνο αστυνομικό που σκότωσε γιατί φοβήθηκε τον έφηβο που ήταν άοπλος. Τις προάλλες μάλιστα τον άκουσε να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο.
 
Υπάρχει μία μάνα, η Αθηνά Παντελίδη  που έχει χάσει τον γιο της, 32 ετών, σε τροχαίο, από λάθος που έκανε το ίδιο το παιδί της, τον Φεβρουάριο του 2016. Και ένα χρόνο τώρα δεν μπορεί να συγχωρέσει τους συνεπιβάτες που έζησαν. 
Η ίδια δεν έχει πει μία συγνώμη τουλάχιστον σε αυτό το κορίτσι που κόντεψε να χάσει τη ζωή του, αντίθετα μάλιστα προσπαθεί να αποδείξει ότι η συνοδηγός ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου. Λες και αλλάζει κάτι αν ο γιος της πέθανε από δικό του λάθος ή από το λάθος κάποιου άλλου. 

Παρόλο που δεν αμφισβητείται ότι ο Παύλος δολοφονήθηκε γιατί δεν ήταν αρεστός στους χρυσαυγίτες, δεν μειώθηκαν οι οπαδοί του φασισμού δυστυχώς. Μετά τον θάνατο του Αλέξη ούτε η αστυνομική βία ούτε η βία από διάφορες αναρχικές ομάδες μειώθηκε. Ο θάνατος του Παντελή θα μπορούσε να είναι ένα μάθημα για τις σοβαρές συνέπειες ενός λάθους, για να μην οδηγεί κάνεις όταν έχει πιει, αλλά έχει καταντήσει θεωρία συνομωσίας στις κουτσομπολίστικες εκπομπές και στήλες.

Υπάρχουν μάνες που οι γιοι τους χάθηκαν αναπάντεχα και άδικα. 

Girl on the Spot

(Συνολικές Επισκέψεις 447, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Girl On the Spot 17 Articles
Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν από τα κινητά και το ίντερνετ αλλά μετά την τηλεόραση. Είμαι γυναίκα και πρωταγωνιστώ καθημερινά ως εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, φίλη, σύντροφος, συνάδελφος, ερωμένη, κόρη, αδελφή, θεία. Τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζω. Ρόλοι απαιτητικοί αλλά χωρίς πάντα την καλύτερη ερμηνεία. Μου αρέσει η θάλασσα, τα βιβλία, τα παγωτά, το θέατρο, οι διακοπές και να παρατηρώ συμπεριφορές - δικές μου και των άλλων. Αγαπώ την ανοχή και δεν αντέχω το "πίστευε και μη ερεύνα"

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*