11/08/2022

Ζήτω η Χημική Δημοκρατία


Το «ψέκασμα» ηλικιωμένων ανθρώπων δεν είναι είδηση που την ακούς πρώτη φορά. Και παρά την «ανάληψη πολιτικών ευθυνών», παρά την «οργή του Μαξίμου», παρά τις διαβεβαιώσεις για «τέλος στη χρήση χημικών σε συνταξιούχους και εργαζόμενους» είναι μια είδηση που είναι βέβαιο ότι θα την ξανακούσεις.

Κι αυτό για έναν και μόνο λόγο. Γιατί τα ΜΑΤ δημιουργήθηκαν για να είναι βίαια. Τα σώματα αυτά είναι εκπαιδευμένα να λειτουργούν βίαια απέναντι σε όποιον κι αν είναι απέναντι τους. ΜΑΤ με λουλούδια στα χέρια, που θα τρέχουν με ξέπλεκες τις κοτσίδες στις λεωφόρους της πόλης μοιράζοντας χαμόγελα, δεν υπάρχουν. Είναι ο ορισμός της καταστολής και δεν γνωρίζουν κανέναν άλλο δρόμο εκτός απ’ αυτόν. Γι αυτό δημιουργήθηκαν, γι αυτό διατηρούνται. Όσες “αναδιαρθρώσεις” κι αν ακούσετε, όσες “βελτιώσεις” και αν σας υποσχεθούν τα ΜΑΤ ξέρουν μία δουλειά: Να ψεκάζουν και να δέρνουν. Εδώ και παντού στον κόσμο.

Όποιος ισχυρίζεται ότι η χρήση χημικών και το ξύλο επί των πάντων είναι απλώς μια περέκκλιση ή αποτέλεσμα μιας κακής στιγμής κοροϊδεύει τον κόσμο. Σιγά μην ακούσουμε ότι τα ΜΑΤ που φυλάνε την Ηρωδού του Αττικού θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και στον ελεύθερο χρόνο τους θα μοιράζουν τριαντάφυλλα σε όποιον ηλικιωμένο φανεί στο διάβα τους.

Η άλλη μούφα δικαιολογία είναι αυτή του μεμονωμένου περιστατικού. Ή φταίει μεμονωμένα ο ματατζής ή μεμονωμένα ο διμοιρίτης ή μεμονωμένα ο υπουργός. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται μονίμως, αφενός μεν για να αποτινάξει την ευθύνη η πολιτική εξουσία ή αν την αναλάβει, αλλά αυτό να αφορά έναν και μόνο. Άλλωστε επειδή στην Ελλάδα και την πολιτική ευθύνη αναλαμβάνεις και παραμένεις στη θέση σου, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η βιαιότητα των ΜΑΤ δεν είναι μεμονωμένη, δεν αφορά κάποιους λίγους, δεν συμβαίνει “κάποια στιγμή”. Η βιαιότητά τους είναι το κύριο μέρος της εκπαίδευσης τους. Υπάρχουν για να είναι βίαιοι. Υπάρχουν ως το πιο μπρουτάλ κομμάτι της καταστολής και για να κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά και για να εμφανίζονται ως περιστασιακά παρεκλίνοντες γλυτώνοντας την εκτελεστική εξουσία από την ευθύνη των πράξεων τους.

chimiki-dimokratia-01-viewtag

Αυτό βέβαια δεν κάνει λιγότερο υπεύθυνους τους ίδιους τους ματατζήδες. Άλλωστε οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι συμπλεγματικά άτομα, συχνά με IQ χαμηλότερο ενός πτηνού, που επιβεβαιώνονται μέσω της βίας. Δεν μπορεί να είσαι ισορροπημένος άνθρωπος αν πέφτεις μαζί με άλλους δέκα συναδέλφους σου πάνω σε έναν ηλικιωμένο ή έναν μαθητή ή τέλος πάντων κάποιον που τον έχεις καθηλώσει και να τον χτυπάς ανελέητα. Και όταν είσαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα τιμωρηθείς γι αυτήν την βιαιότητα γίνεσαι ακόμα πιο θρασύς, ακόμα πιο βίαιος. Άκουσε κανείς ποτέ να τιμωρείται ματατζής για την κτηνώδη βία που άσκησε; Άκουσε κανείς να πληρώνει ματατζής για αναπηρίες που προκάλεσε σε δημοσιογράφους ή απλούς πολίτες; Στην καλύτερη περίπτωση να τιμωρηθεί σε καμιά μετάθεση …στην τροχαία. Τόσο αμείλικτος πέφτει ο πέλεκυς για τους παρανομούντες.

Τα ΜΑΤ είναι οι χρήσιμοι βίαιοι βλαμμένοι του κράτους. Αν δεν θέλεις τόση βιαιόητα τα καταργείς. Όσο τα διατηρείς έχεις αποφασίσει ότι αυτά είναι μοχλός άσκησης εξουσίας. Η Δημοκρατία μας, λοιπόν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, εκτός από κοινουβουλευτική θα παραμείνει απαρέγκλιτα και …χημική.

Γιατί για την εξουσία, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, “το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο”

(Συνολικές Επισκέψεις 300, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Lennin Kravitz 30 Articles
Ο Lennin Kravitz είναι γόνος Ρώσων εμιγκρέδων, της γνωστής οικογενείας του Michael Trollitz Vissarionovich (MTV) που μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Hγήθηκε του κινήματος «Ψωμί, ελιά και αφάνα τα μαλλιά», το οποίο έφτασε μέχρι και τα 10 μέλη την εποχή της ακμής του. Ζει στην Ελλάδα από βίτσιο και του αρέσουν η ταραμοσαλάτα, ο σκελετός των γυαλιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο γάργαρος λόγος της Όλγας Τρέμη.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*