17/08/2022

Αγοράστε Άδωνι, ήταν και παραμένει φθηνός


Το βίντεο με τη συνέντευξη του Αδώνιδος (όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται) σε ξένα δίκτυα έγινε viral και εκεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έλεγε με καμάρι και θράσος (ένα από τα βασικά του προτερήματα): «Ιf you want to buy Greece, buy Greece now, because it's cheap».

Η θητεία του στις τηλεπωλήσεις είναι εμφανής. Το αστέρι της ακροδεξιάς που μετατράπηκε σε πριγκηπόπουλο του φιλελευθερισμού έχει τη φθήνια στο αίμα του. Και μπορεί να πουλήσει τα πάντα. Ακόμα και την ψυχή του στο διάβολο αρκεί να βρίσκεται μπροστά σε μία κάμερα και ακόμα πιο κοντά σε κάποιο κέντρο εξουσίας.

Το εγχώριο φιλελεδιστάν άρχισε να τον ερωτεύεται από τότε που έγινε μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά. Όλα τα επιχειρήματα υπέρ του ήταν κατά βάση απολίτικα. Σημασία δεν είχε ποιά πολιτική εφάρμοζε, σημασία είχε ότι ήταν «αυτοδημιούργητος και εργατικός». Τι κι αν έβγαζε αυτή τη φθήνια του λαϊκιστή ακροδεξιού.  Η φθήνια του ήταν χρήσιμη.

Ο Άδωνις δεν έχει κανένα πρόβλημα να βρίζει τον Σαμαρά, να απαξιώνει τον Μητσοκάκη και μετά από λίγα χρόνια να είναι δίπλα τους ως «στενός συνεργάτης». Είναι φθηνός και μπορεί εύκολα να γλείφει εκεί που έφτυνε.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει επί χρόνια αντισημητική προπαγάνδα, παρουσιάζοντας τα πλέον εμετικά πονήματα για το Ολοκαύτωμα και μετά από κάποια χρόνια να δηλώνει «συγγνώμη» και να τιμά την εβραϊκή κοινότητα. Δεν είναι προφανώς κάποια ειλικρινής μεταμέλεια. Είναι μια αριβίστικη κωλοτούμπα, γιατί έτσι εξυπηρετούνται οι σημερινές επιδιώξεις. Γιατί είναι φθηνός.

Ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι θα ψήφισε Τραμπ και με τα δύο χέρια. Οι ίδιοι που υμνούσαν τον Άδωνι ως «εργατικό» και έβλεπαν τον Τραμπ ως επικίνδυνο ακροδεξιό, δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτή τη δήλωση. Ο Άδωνις δεν έχει κανένα πρόβλημα να είναι φθηνός όσο και ο Τραμπ, να είναι τόσο ακροδεξιός όσο και ο Τραμπ, γιατί ήταν έτσι πριν απ’ αυτόν.

Ο ακροδεξιός αστέρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγάζει εύκολα λεφτάκια πουλώντας “ρητορική”. Έχει άλλωστε στη διάθεση του έντυπα, κανάλια και sites που του φιλοτεχνούν το προφίλ του ρήτορα με χαριτωμένες οικογενειακές στιγμές και με την Ευγενία και βγάζει τις γόβες της και να τραβά φωτογραφίες. Άλλωστε το ζεύγος Γεωργιάδη πρέπει να έχει το πανελλήνιο ρεκόρ σέλφι ανάμεσα στα δημόσια πρόσωπα. Στα μαθήματα του ο Άδωνις είναι ακριβός. Γιατί η φθήνια χωράει μόνο στον πολιτικό του λόγο. Όχι στην ίδια του την τσέπη.

Ο Άδωνις είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του πώς η πολιτική φθήνια γίνεται θεσμός, του πώς ένας τηλεοπτικός μαϊντανός γίνεται θεσμικός παράγοντας, του πώς ένας ακροδεξιός ιεροκήρυκας γίνεται τιμητής των πάντων.

Ο Άδωνις βρίσκεται σε μόνιμες εκπτώσεις. Ήταν, είναι και θα παραμείνει φθηνός. Γιατί αυτό πουλάει.

(Συνολικές Επισκέψεις 1,859, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Lennin Kravitz 30 Articles
Ο Lennin Kravitz είναι γόνος Ρώσων εμιγκρέδων, της γνωστής οικογενείας του Michael Trollitz Vissarionovich (MTV) που μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Hγήθηκε του κινήματος «Ψωμί, ελιά και αφάνα τα μαλλιά», το οποίο έφτασε μέχρι και τα 10 μέλη την εποχή της ακμής του. Ζει στην Ελλάδα από βίτσιο και του αρέσουν η ταραμοσαλάτα, ο σκελετός των γυαλιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο γάργαρος λόγος της Όλγας Τρέμη.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*