04/12/2023

Δεν άκουσα(!) Δεν είδα (!) Φταίω Σε γενικές γραμμές ή η Non Playlist της επικαιρότητας #41

Δεν άκουσα(!)
Τρεις δημοσιογράφοι γράφουν... την επικαιρότητα

Πάλι ένας παπάς κακοποιεί ένα παιδί. Την κόρη της συντρόφου του.
Πάλι το χωριό ήξερε και έλεγε στα δικά του παιδιά «μακριά», αλλά το ξένο παιδί;
Πάλι ο αρχιεπίσκοπος λυπάται και προσεύχεται για το παιδί.
Η μάνα στην αρχή τα έριχνε στη 12χρονη, μετά … άλλαξε γνώμη και οδύρεται στα καναλια για το κακό που τη βρήκε…
Το παιδί δεν υπόκειται λέει σε κάποια ψυχολογική θεραπεία προκειμένου να ολοκληρωθεί κάτι δικονομικό που μου διαφεύγει.

Η μάνα στην αρχή τα έριχνε στη 12χρονη, μετά … άλλαξε γνώμη


Ζούμε σε έναν σκατένιο κόσμο. Ανεχόμαστε, αποδεχόμαστε μόνο ότι μας μοιάζει (σε χρώμα, φυλή, θρήσκευμα) και για τους υπόλοιπους… «ε, ήταν θέλημα θεού»!
Να τον βράσω αυτόν τον θεό σας  και σας μαζί του!
#έλεος

Οργισμένοι οι μισοί, ανεκτικοί κάποιοι άλλοι για το silly Walk των μαθητριών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα παιδιά δε φταίνε! Οι μεγάλοι, και οι ανεκτικοί και αυτοί που αναθεματίζουν και αφρίζουν ας αναζητήσουν τις ευθύνες τους!

Και πάντως ευκαιρία να μάθουν κάποιοι τους Monty Pythons!

Kώστας Μπογδάνος – Ο Εθνικός «Εθνικός Σταρ».  Η γονυπετής απόδοση τιμής στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου ήταν απολαυστική. Ημηστρατιωτικό βήμα. Σκοτεινό βλέμμα. Μπρος στην άγνωστη χωριάτικη Ελληνική σαλάτα τι τιμές αποδίδει; Μπρος στην τίμια Ελληνική φέτα και τους αλλόθρησκους αντιγραφείς τις πως νιώθει;      

https://www.facebook.com/watch/?v=2415156488699058

-Χωρίς λόγια και σαν διαφήμιση κέντρου αδυνατίσματος. 

Πριν

Μετά

#ΔΑΠ_στην_Ιβοζίμα

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν για τα καλά και τα θέατρα γεμίζουν με προσκλήσεις… Μου λέει μια φίλη που κάνει επικοινωνία «Θέλω να δω τι θα γίνει αν κανείς δεν βάζει προσκλήσεις;»  Μεγάλο ερώτημα….

#τζαμπέ_ολέ

Θετικό είναι πάντως το γεγονός ότι μικρές παραγωγές πάνε αρκετά καλά και βγάζουν τα έξοδά τους αποδεικνύοντας ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι το «από στόμα σε στόμα».

«Θείος Βάνιας» στο Bios

Είδα τον «Θείο Βάνια» στο Bios, που δεν είχα παρακολουθήσει πέρσι και ενθουσιάστηκα! Νομίζω ότι η Σύρμω Κεκέ είναι η καλύτερη Σόνια που έχω δει! Ακόμα συγκινούμαι όταν θυμάμαι τον μονόλογό της.
#θέατρο

Καυτές Κόκκινες Πιπεριές το καλοκαίρι ακούς (ζωντανά);
#Live

-Παιδιά μέχρι απόψε το βράδυ στο σινεμά Άστυ παίζει το αφιέρωμα στον Χιλιανό σκηνοθέτη Πατρίσιο Γκουσμάν. Προβάλλονται 3 ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν την πατρίδα του μέσα από ιστορικές και φυσικές καταγραφές. Είναι μέρες που στη Χιλή γράφεται ένα νέο κεφάλαιο λαϊκής εξέγερσης, άγνωστο πότε θα γραφτεί ο επίλογος του. 

#Χιλή

Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα!!!

Μόνο μπράβο μπορώ να πω στον Άρη Σφακιανάκη. Το βιβλίο του «Η σκιά του Κυβερνήτη» μας ξανασυστήνει  τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Ιστορία και μυθοπλασία στην καλύτερή τους στιγμή. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος
#Βιβλίο
#Καποδίστριας

Μετρό Μέγαρο Μουσική, μεσαίο βαγόνι, Τρίτη στις 19:30

Μια κυρία ζητάει ελεημοσύνη. Μια άλλη της δίνει κέρματα και ένα μήλο. Η κυρία περνάει και πάλι μπροστά από το κάθισμά της και ξανακάνει κίνηση. Αυτή τη φορά από την τσάντα του σούπερ-μάρκετ βγάζει ένα μπουλάκι ελαιόλαδο και της το προσφέρει. Μέσα στην ασχήμια αυτής της πόλης, αυτή η σκηνή δεν είχε μόνο καλοσύνη αλλά και ποίηση και μου γέννησε ελπίδα.
#Ελπίδα

Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας!Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.


mm
About Σε Γενικές Γραμμές 55 Articles
Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, ιστορίες καθημερινής τρέλας. Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*