02/07/2022

Albano Carrisi είναι ένας πραγματικός σταρ – Συνέντευξη στον Βασίλη Λούκα

Albano Carrisi

Πιτσιρικάς κόλλησα το μικρόβιο με τα σινγκλάκια. Ο πατέρας μου άκουγε κάτι λίγα ελληνικά και πάρα πολλά ξένα τραγούδια της εποχής. Σταδιακά λοιπόν το μικρόβιο «επεκτάθηκε». Άρχισα να αγοράζω μετά μανίας με το χαρτζιλίκι μου ότι 45άρι κυκλοφορούσε στην αγορά. Θυμάμαι λοιπόν μια περίοδο που δεν υπήρχε ούτε ένα σπίτι σε Αθήνα και περιφέρεια χωρίς να έχει ένα μικρό δισκάκι του Albano.

Ήταν τότε που αμέτρητες μικρές μεγάλες σε ηλικία κυρίες πήγαιναν στους θερινούς κινηματογράφους για να απολαύσουν τον Ιταλό σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Ένα φεγγάρι είχαν γίνει μόδα και τα μεγάλα γυαλιά που φορούσε. Μη ξεχνάμε ότι είναι από τους ελάχιστους ποπ σταρ που έκανε επιτυχία φορώντας γυαλιά μυωπίας.

Όσο για το ανεπανάληπτο  «Κορίτσι του Φίλου μου» είναι το κομμάτι που έσπασε κάθε ρεκόρ από πλευράς πωλήσεων και εξακολουθεί να συγκινεί μικρούς και μεγάλους φαν της μουσικής.

Ο Albano Carrisi είναι ένας πραγματικός σταρ.

Θα μπορούσες να γράψεις σελίδες ολόκληρες για τη καριέρα του και για τη ζωή του. Παρά τη τεράστια δισκογραφική επιτυχία που έχει γνωρίσει όχι μόνο στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη ο τύπος αυτός είναι τόσο προσγειωμένος και αφοπλιστικά ειλικρινής.

Η εικόνα που σχηματίζεις γνωρίζοντας τον σε οδηγεί στο να πιστέψεις ότι έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που φέρεται και μιλάει σα να μην έχει πετύχει σχεδόν τίποτα στη ζωή του. Εντελώς μακριά από την εικόνα της βεντέτας και του δήθεν απρόσιτου καλλιτέχνη σε σημείο που σε κάνει να αναρωτηθείς πως γίνεται μετά από τόσες επιτυχίες και μετά από τόσα εκατομμύρια από πωλήσεις και δικαιώματα να παραμένει απλός και ρεαλιστής.

«Έτσι είμαι και δεν μπορώ να αλλάξω. Είναι θέμα χαρακτήρα» λέει χαμογελώντας.

Ο Albano είναι μια κλασσική φιγούρα της δεκαετίας του 70 και του 80. Ήταν για 30 χρόνια παντρεμένος  με τη Romina Power μαζί με την οποία υπόγραψαν μεγάλες ποπ επιτυχίες δίνοντας παράλληλα τροφή σε εκατομμύρια περιοδικά σε όλο τον κόσμο που ασχολούνταν με το παρασκήνιο της σόου μπίζ.

Τι να πρωτοαναφέρεις για τα κομμάτια τους. Το κλασσικό E la mia vita, τον ύμνο στα χείλη σχετικών και άσχετων με την ποπ Felicita… είναι μεριά μόνο από τα τραγούδια του που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και στην Ελλάδα.

Nel Sole , Io Ho Te , Bianca Di Luna, Io Di Notte, La Donna Di Un Amico Mio…

Και να σκεφτείτε ότι ο Albano  τραγούδησε για πρώτη φορά στο Σαν Ρεμο το 1968, χωρίς να κερδίσει «καμία απολύτως διάκριση» όπως μου επισήμανε στη συνάντηση μας χαμογελώντας…

Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό, στο Cellino κοντά στο Brindisi, το 1943.

«Ήμουν 12 χρόνων όταν έγραψα το πρώτο μου τραγούδι και  στα 16 μου έφυγα για το Μιλάνο αναζητώντας μια καλύτερη τύχη  δουλεύοντας παράλληλα εκτός τραγουδιού. Το 1965 άρχισα την επαγγελματική μου πορεία και το 1966 πρωτοβγήκα στην τηλεόραση».

Η πιο έντονη ανάμνηση του από τα 60’s;

«Ήταν το 1967 εποχή του κομματιού “ Nel Sole” που έγινε μεγάλη επιτυχία και μου έδωσε την ευκαιρία να ανοίξω μερικές συναυλίες των Rolling Stones, στην Ιταλία»

Είναι ίσως ο πιο αγαπημένος τραγουδιστής της Ιταλίας.

Ίσως γι αυτό πέρασε με ευκολία στο σινεμά. Σε ένα γύρισμα συνάντησε την κόρη του ηθοποιού Tyrone Power, τη Romina και ο γάμος τους τον Ιούλιο του 1970 στο Σαν Μάρκο ήταν γεγονός της χρονιάς. Τότε γεννήθηκε η πρώτη τους κόρη Ylenia Maria Sole. To 1972 γεννιέται ο γιος τους Yari Marco και τρία χρόνια αργότερα, το 1975, ηχογραφούν το πρώτο άλμπουμ τους που κατορθώνει και σπάει τα σύνορα και γίνεται χιτ σε όλες τις latin αγορές.

Κομβικό σημείο στη καριέρα μου ήταν το 1982 όταν με το τραγούδι Felicita πήγαμε στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και έκτοτε η καριέρα μας απογειώθηκε.

Το 1985 κάνουν ένα τρίτο παιδί την Cristel Chiara.

Το 1987 αποκτούν τέταρτο παιδί την Iolanda και την ίδια περίοδο παρουσιάζουν το δίσκο “Liberta” στον οποίο τραγουδούν και τα παιδιά τους.

Οι δύο τους αποτέλεσαν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια των 70’ς & των 80’ς και το διαζύγιο τους που ήρθε το 1999 έβαλε προσωρινά τέλος σε μια θριαμβευτική κοινή πορεία. Η απόφαση τους να βάλουν τέλος στη κοινή ζωή τους ήταν για πολλούς αποτέλεσμα της ανάθεσης ευθυνών από τον έναν στον άλλο για το χαμό της αγαπημένης τους κόρης Ιλένιας που εξαφανίστηκε το 1994 και η υπόθεση αυτή για είκοσι και πλέον χρόνια αποτέλεσε ένα από τα πιο ισχυρά θρίλερ της σόουμπιζ.  Η εξαφάνιση αυτή της 21χρονης κόρης τους ήταν το θέμα που  συντάραξε όχι μόνο την Ιταλία αλλά και όλο τον κόσμο.

Η επανεμφάνιση του ζεύγους το 2015, μετά το διαζύγιο και τις σόλο απόπειρες του Albano,  στο στάδιο της Βερόνα ενώπιον 15.000 κόσμου μεταδόθηκε σε εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο μέσα από τη τηλεόραση και έδωσε τροφή σε διάφορους κυνηγούς του παρασκηνίου σχετικά με πιθανή επανασύνδεση τους.

«Ήταν μια κίνηση που προέκυψε αυθόρμητα και μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ξέρεις…» μου είχε πει ο Albano στο πλαίσιο της κουβέντας μας στην Αθήνα.

Στο κλασσικό ερώτημα σχετικά με την ιδιαίτερη ανταπόκριση που γνώριζαν και εξακολουθούν να γνωρίζουν τα κομμάτια τους από το 70 μέχρι και σήμερα ο διάσημος Ιταλός σταρ ήταν αφοπλιστικός.

«Πιστεύω πως ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα έχει μια δόση αυθεντική που αγγίζει το πλατύ κοινό. Δεν προσπάθησα ποτέ  να εξαπατήσω το κοινό μου με κάτι που δεν θα μου ταίριαζε έτσι απλά για να είμαι στην επικαιρότητα. Ανέκαθεν έκανα πράγματα που με εξέφραζαν στο μέγιστο βαθμό. Η επικοινωνία άλλωστε που είχαμε με τη Romina ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ψεύτικες εικόνες και δήθεν απόπειρες. Κάναμε πάντα ότι νιώθαμε και γι αυτό άλλωστε καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια και περάσαμε στον κόσμο ένα μήνυμα αισιοδοξίας συνδυασμένο με ευχάριστη διάθεση και αλήθεια.»

Κάποια στιγμή στο πλαίσιο μιας πιο εναλλακτικής αναζήτησης στόχων και  κοινού προφανώς ο Γιάννης Πλούταρχος είχε την έμπνευση να συνεργαστεί επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά με τον διάσημο Ιταλό καλλιτέχνη. Ήταν το 2011 όταν ο Γιάννης Πλούταρχος έκανε το δίσκο ‘’Μια ψυχή δυο φωνές’’.

Ο Albano μίλησε με θερμά λόγια για τη συνύπαρξη αυτή και έδειξε πως ήταν κάτι που απόλαυσε πραγματικά ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει κάποια στιγμή συναυλίες στη χώρα μας.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Ιταλός συνεργάστηκε με έναν Έλληνα καθώς μερικά χρόνια πριν ο Μίκης Θεοδωράκης του είχε εμπιστευθεί το «Γελαστό παιδί» και η πολλοστή που ήρθε στην Ελλάδα για δημόσια εμφάνιση είτε μόνος του είτε με την Romina.

Ο δεύτερος γάμος του με τη Loredana Leccisco που είναι 28 χρόνια νεώτερη του είναι η ευχάριστη συνέχεια στην προσωπική ζωή του.

«Από το γάμο μου αυτό έχω γίνει πατέρας άλλων δύο παιδιών ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και ομολογώ πως νιώθω πλήρης» λέει ο άνθρωπος που είναι πρεσβευτής «εδώ και χρόνια» όπως μου αποκάλυψε του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συμμετέχει στον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών ενώ είναι δηλωμένος πολέμιος της πείνας και παράλληλα αγωνίζεται για τα παιδιά του πολέμου.

Περιττό να τονίσω ότι μαζί του έκανα μια από τις πιο ουσιαστικές κουβέντες γνωριμίας με έναν αληθινό σταρ από τότε που μπήκα στο παιχνίδι αυτό των media μέχρι σήμερα.

Βασίλης Λούκας

(Συνολικές Επισκέψεις 3,028, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ο Βασίλης Λούκας με τον Albano - Starclub - Βασίλης Λούκας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*