27/01/2023

Το “αντριλίκι” είναι αυτό!


«Ήταν  δικό μου το λάθος»

Είναι τόσες λίγες οι φορές που ακούμε τη φράση,  και τα μάτια του άλλου -όχι το στόμα του- να την εννοούν, που χθες ο Βλάσσης Μάρας με συγκίνησε.

Θα μπορούσε να έχει την έπαρση και να το ρίξει στην κακιά στιγμή ή με τον αέρα του πραγματικά παγκόσμιου αθλητή, να φύγει να μην απαντήσει.

Όχι ,είχε το αντριλίκι να σταθεί μπροστά στις κάμερες και να παραδεχθεί το λάθος του.

"Ήταν ένα λάθος που έκανα στη μέση του προγράμματος, υπήρξε πολύ μείωση στην άσκηση. Από μόνο του, ήταν αρκετό να μου δώσει χαμηλό βαθμό. Ήρθα σε ένα πέταγμα πολύ κοντά, το οποίο είναι μέγιστο λάθος. Ο απλός κόσμος δεν το καταλαβαίνει, αλλά εγώ το κατάλαβα. Κατάλαβα ότι είμαι εκτός τελικού, αλλά ο αγώνας είναι αγώνας, έπρεπε να τελειώσω το πρόγραμμα, δεν είναι ωραίο για κάποιον να έχει πτώση και να τα παρατάει.

Το πάλεψα μέχρι τελευταία στιγμή. Έτσι κι αλλιώς δεν είχα σκοπό να σταματήσω, είμαι σωματικά και ψυχολογικά άριστα, δεν έχω σκοπό να σταματήσω. Δεν θα πω από τώρα οριστικά ότι πρέπει να συνεχίσω. Μπορεί να περάσει η τετραετία και να μην το καταλάβω. Δεν το γνωρίζω από τώρα αυτό. Αυτό που μου είχε συμβεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα αθλητή. Να έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και να μην μπορεί να το διεκδικήσει…".

Δεν ξέρω για σας αλλά εκτός από την συγκίνηση που μου προκάλεσε ο Βλάσσης Μάρας, μου προκάλεσε και θλίψη.

Θλίψη,  γιατί σ΄αυτή τη χώρα,  πάντα φταίνε οι άλλοι.

Μια φορά θυμάμαι ένα mea culpa,αλλά δεν θυμάμαιτα μάτια που το είπαν και ίσως αυτό λέει πολλά και κάνει και τη διαφορά!

Και πιστεύω ότι,  καλά να είναι το παιδί, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του,  για να είναι και στην επόμενη Ολυμπιάδα.

Όπως είπε και ο ίδιος «ο αγώνας , είναι αγώνας, έπρεπε να τελειώσω το πρόγραμμα, δεν είναι ωραίο για κάποιον να έχει πτώση και να τα παρατάει»

Έλσα Παπαϊωάννου 


mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*