21/05/2019

Από τη γραφομηχανή στην ψησταριά!


Μπορεί να ακούγεται κωμικό! Μπορεί να φαίνεται λαϊκίστικο! Όμως η αλήθεια είναι περίπου αυτή. Και λέω περίπου διότι μπορεί ακόμα να μην αφήσαμε τα μολύβια κάτω αλλά έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στα ΜΜΕ, το μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι ότι εγώ θα ασχοληθώ με τη βρώση και την πόση του λαού! Ήδη ξεκίνησα να παίρνω και μαθήματα “ψηστικής”! Όσο για τη ζαχαροπλαστική….παλιά μου τέχνη κόσκινο! Εγώ τα έφτιαχνα κι εγώ τα έτρωγα! Όχι επειδή ήταν επικίνδυνα! Ακριβώς για τον αντίθετο λόγο!

Kribas-souvlakia-viewtag

Που να το φανταζόμουν λοιπόν, ο άσχετος, ότι πριν από 22 χρονάκια σπουδάζοντας δημοσιογραφία, θα έφτανα να είμαι πολίτης ενός διαλυμένου κράτους, χωρίς νόμους, χωρίς τρόπους, χωρίς λογική, χωρίς εργασία, χωρίς οξυγόνο…χωρίς τίποτα! Όμως από την άλλη δεν σας κρύβω την περηφάνια μου μπροστά στο ΟΧΙ που ύψωσα όταν δέχθηκα την κλασική Ελληνική πρόταση: “Έλα μωρέ να σε βάλουμε στο δημόσιο”! Προφανώς σήμερα θα είχα δουλειά και όχι μόνο αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο, ακόμα διατηρώ ακέραιες τις ιδέες μου και τη στάση μου!

 

Από τη γραφομηχανή λοιπόν, περάσαμε στη σύγχρονη τεχνολογία της δημοσιογραφίας και αφού έφυγαν 22 χρόνια εργασιομανίας και ικανοποιητικών αποδοχών, φτάνουμε στο σήμερα που με κάνει να σκέφτομαι πώς 22 χρόνια στα ΜΜΕ μπορούν να εξανεμιστούν μέσα σε 3-4 μήνες από κακούς πολιτικούς και από εξίσου κακούς επιχειρηματίες.

 

Τούτες οι τελευταίες αράδες που γράφω, δεν ξέρω αν θα είναι οι οριστικά τελευταίες. Είμαι σίγουρος όμως πως δεν θα βοηθήσουν και στο να αλλάξει κάτι στο σκοτεινό τούνελ στο οποίο βρισκόμαστε εδώ και χρόνια. Όπως, λοιπόν, θα έχετε καταλάβει δεν αφήνω τίποτα που να μην το αντιμετωπίσω με χιούμορ…τουλάχιστον σε επίπεδο κειμένου. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και δεν θα την αναλύσω τώρα! Χιουμορίζοντας λοιπόν την όποια τραγική κατάσταση, αποφάσισα να φωτογραφηθώ ωσάν ζαχαροπλάστης / ζαχαροφάγος καθώς και ωσάν σουβλακοψήστης, δίνοντας μία προοπτική στην επερχόμενη ανεργία που όλο και κοντοζυγώνει!

 

“Ας είμαστε ρεαλισταί”, που έλεγε κι ο Τόλης! Όσο και αν επιθυμούμε μία διαφορετική πραγματικότητα, αισιόδοξη και βολική, οι δυσκολίες χτυπούν ανελέητα την πόρτα μας. Τόσο στο δικό μας κλάδο όσο και σε πολλούς άλλους. Κι επειδή είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τούτη τη ρημάδα την παλιοζωή, σκέφτομαι: “Να γίνω μαραγκός, που έλεγε κι ο Κηλαηδόνης, ή να περάσω στους δρόμους της γευστικής απόλαυσης;”

kribas-profiterol-viewtag

Δεν γνωρίζω αν θα είναι σουβλάκια, κοκορέτσια, πατάτες ή προφιτερόλ, γαλακτομπούρεκα και πάστες! Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι το φροντιστήριο θέλει ακόμα καιρό για να με μάθει ότι η παρασκευή των άνω προϊόντων γίνεται πρώτα για την απόλαυση του κόσμου και ύστερα για τη δική μου! Είμαι και αχόρταγος ο κερατάς! Καλή αντάμωση λοιπόν! Που; Στα ΜΜΕ, στα σουβλατζίδικα, στα ζαχαροπλαστεία ή στα ψυχιατρεία! Δεν θα χαθούμε!

Βασίλης Κριμπάς

 

(Συνολικές Επισκέψεις 225, 1 επισκέψεις σήμερα)
Μια ...'δροσερή' κινηματογραφική εβδομάδα (14- 20/7)
Ήρθε επιτέλους το κωλοσελφοκόνταρο (video)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*