15/08/2022

Bar Bar : Το ήθος που δεν θα επιστρέψει ποτέ

Bar Bar : Το ήθος που δεν θα επιστρέψει ποτέ

Πάμε αρκετά χρόνια πίσω.

Είναι μέσα της δεκαετίας του 80. Εργάζομαι στα κολοσσιαία για την εποχή τους έντυπα της Γραμμής που έχει στήσει ο Κοσκωτάς. Στα κεντρικά γραφεία του στρατηγείου που βρίσκονται στη Βουκουρεστίου μια μέρα στο πλαίσιο μια ς σύσκεψης, ναι τότε στα σοβαρά γραφεία γίνονταν συσκέψεις, γνωρίζομαι με έναν κύριο που από τη πρώτη στιγμή μου δίνει την αίσθηση του αριστοκράτη. Είμαι ο Bar Bar μου λέει και σε διαβάζω και ακούω και τις εκπομπές σου. Εντυπωσιάζομαι. Μαθαίνω αμέσως όλο το ιστορικό του και  προσπαθώ να καταλάβω πως ένας τέτοιος άνθρωπος με τόσα πολλά στοιχεία στο βιογραφικό του δεν είναι ψωνισμένος και δεν φέρεται σα νούμερο όπως κάνουν αρκετοί γύρω μου, και τότε και σήμερα, άσχετα από το εάν δεν έχουν καταφέρει στη καριέρα τους ούτε το ένα δέκατο από εκείνα που είχε επιτύχει ο Κώστας Παναγιωτόπουλος.

Άνθρωπος που ξεχώριζε από το πλήθος, μορφωμένος, ικανότατος γλωσσοπλάστης,  ξεχωριστός,  γελαστός.

Συνυπήρξαμε για πολύ καιρό στο ΕΝΑ και στο ΚΑΙ μέσα στα 80's βρεθήκαμε μαζί και στο παλαιό κραταιό ΛΟΙΠΟΝ, από τις αρχές των 90's.

Τον φιλοξένησα σε διάφορες εκπομπές μου στο ραδιόφωνο και στη τηλεόραση ενώ παράλληλα είχα τη τύχη να μάθω από εκείνον πολλά από το λεγόμενο παρασκήνιο της εγχώριας σόου μπιζ καθώς ήταν κινητή εγκυκλοπαίδεια.

Άνετος, ακομπλεξάριστος , συνάδελφος, φίλος, αληθινός Κύριος, εκπληκτική πένα, με κορυφαίο λόγο, με μοναδικές ατάκες, με κοφτερό μυαλό, με ασύλληπτο χιούμορ, ικανότατος ραδιοφωνικός παραγωγός, στέλεχος της διαφημιστικής αγοράς, συγγραφέας, και άλλα πολλά ακόμη σε μια συσκευασία!

Με απλά λόγια ένας ιδιαίτερος άνθρωπος.

Δεν φωτογραφίζει μόνο τις χρυσές πλατίνες αλλά ξεφωνίζει και πολλές τσίγκινες…Κατίνες, έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, πασίγνωστος και ως Bar Bar, στο Λοιπόν, το 2008, παρουσιάζοντας από την ανεπανάληπτη στήλη του το βιβλίο μου "Η Χρυσή Πλατίνα".

Ήταν λίγες ημέρες μετά από την επίσημη εκδήλωση που έγινε στον Ιανό στην Αθήνα όπου είχε παρουσιαστεί το βιβλίο μου και όπου είχα για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να τον απολαύσω να κάνει πλάκα στον κοινό μας κολλητό φίλο Γιάννη Ηλίδη τον οποίο μου είχε γνωρίσει προς το τέλος της δεκαετίας του 80. Θυμάμαι ότι εκείνη τη περίοδο έψαχνα για έναν ικανό παραγωγό που να ξέρει απέξω κι ανακατωτά την Ιταλική κυρίως σκηνή γιατί τον ήθελα σ το ραδιόφωνο του Seven X που είχα στα σκαριά.

Ο Κώστας ήξερε να σκοτώνει γλυκά τους αναιδείς με έναν γλυκύτατο λόγο. Γνώριζε να απονέμει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Μπορούσε να απογειώσει κάποιον με μια λέξη και να αποτελειώσει κάποιον επίσης με μια κουβέντα. Ο λόγος του καταλυτικός. Είτε γραπτός είτε ραδιοφωνικός. Κλασσική φιγούρα που σημάδεψε μια άλλη εποχή. Μια εποχή με ήθος που δεν θα επιστρέψει ποτέ.   

Kώστας Παναγιωτόπουλος  ή  Bar Bar.  

Έφυγε εντελώς ξαφνικά και αθόρυβα.

Πήρε μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι από το ήθος το σεβασμό  την εξωστρέφεια την αλήθεια το στυλ που είχαν τα 80’ s.

Θα μου λείψει.

Βασίλης Λούκας

 

(Συνολικές Επισκέψεις 712, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*