Διαπόμπευση

Διαπόμπευση και μασκαράτες ή Η Non Playlist Της Επικαιρότητας #51

Η διαπόμπευση το 2020 είναι μια μόνιμη απειλή και άρρωστη κατάσταση της κοινωνίας μας.

«Χθες» διαπομπεύτηκαν οι γονείς του παιδιού από τη Συρία, με την βοήθεια του Ιατροδικαστή και τους εισαγγελείς-δήμιους δημοσιογράφους και μετά «ω συγγνώμη λάθος».  Δεν ξέρω ποιοι από τους δημοσιογράφους το λένε το «συγγνώμη λάθος», αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

«Προχθές» ήταν οι οροθετικές με τον υπουργό Λοβέρδο.
Γενικώς ζούμε σε μια χαβούζα με πολλά περιττώματα που δεν τα έχουμε καθαρίσει.
Ο στόχος πάντως επετεύχθη: Φόβος, ρουφιανιλίκι, τιμωρία (για να μην ξεχνάμε και την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου).

Οι γονείς που χθες εύκολα θα μπορούσαν να έχουν δεχτεί λιντσάρισμα ήταν απλώς τυχεροί, ε!
Ας σκεφτούμε, κι ας αργήσουμε να «αντιδράσουμε» στα  social media. Δε θα μας χαλάσει να ψάξουμε κάτι πρώτα. Τα fake news δεν είναι μόνο επικίνδυνα είναι συχνά και «φυτευτά» για να φτιάχνεται ένα κλίμα. Συνήθως κατά των αδυνάτων. Όχι πάντα, συνήθως!

#eleos
#fake_news

Και η σκηνή που περιγράφει καλύτερα το Mega δεν είναι το πρόγραμμά του….είναι ο αγιασμός του. Να τα λέμε αυτά. Θυμιατά, ευχές, παπαδαριά και ένας υπέρβαρος ιδιοκτήτης που τον κυνηγά ο μισός ποινικός κώδικας. Και ρωτώ εγώ. Το να είναι κανείς υπόδικος είναι τίτλος τιμής; Για όλους υπάρχει ένας μητροπολίτης να δώσει την ευχή του….του Πειραιώς είναι το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση. #mega

Mega συνέχεια… και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ σημείωσε πως ο ιδιοκτήτης κ.Ευάγγελος  Μαρινάκης «χαρακτηρίζεται για την πληθωρική του αγάπη και την ευγένεια του ήθους του», ενώ προτρέποντας όλους τους συνεργάτες, να αισθάνονται μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, εξέφρασε «θερμές ευχές για να αποβεί και πάλι το μεγάλο κανάλι ένας φάρος πολιτισμού, δημοκρατίας και ευστάθειας. Το έχουμε ανάγκη στη ζωή μας για να ενημερωνόμαστε σωστά, γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ένας πραγματικός και αληθινός πολίτης».  (Πηγή https://www.ekklisiaonline.gr/nea/agiasmos-sto-mega-channel-pireos-o-v-marinakis-charaktirizete-gia-tin-plithoriki-tou-agapi-ke-tin-evgenia-tou-ithous-tou/)

Να φτιάξουμε ένα δημοσιογραφικό επιτελείο που να κυνηγά την αλήθεια, την κόκκινη πάντα (όχι την αριστερή βρε μπαγάσικα)

Αλλά είναι να δίνεις και μια άφεση αμαρτιών γιατί… η Τζίνα μας η Μοσχολιού παραμένει το ιντι φλάμπουρο της πρωινής ζώνης του “μεγάλου καναλιού”. Οι φατσούλες της απέχθειας, η αγωνίστρια του κορρέκτ  είναι είδωλο μας. Άκουσε τη (με mute τον ήχο της TV)

#mega

Το είδαν και αυτό τα ματάκια μου… αποκριάτικη στολή ανύπαντρη γυναίκα…

Σε τι φαλοκρατική κοινωνία ζούμε;

#gerontonori_made_in_Greece

Είπα την Κυριακή το βράδυ θα δω και εγώ το “Your Face Sounds Familiar” άντεξα μέχρι 3 τραγούδια… Η Μαρία Μπεκατώρου γιατί όταν είναι οι διαγωνιζόμενοι μπροστά από την επιτροπή τους κρατάει μ’ έναν τρόπο σαν να είναι έξω από την εντατική και μέσα χαροπαλεύει κάποιος αγαπημένος τους; Παιχνίδι είναι παιδιά ψυχραιμία. Επίσης θυμήθηκα τον Σταμάτη Φασουλή στο ρόλο του κριτή, ήταν ο μόνος διαβασμένος που είχε και δύο σωστές παρατηρήσεις να κάνει…

#your_face_is_moufa

Είδα το “Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη” στο Μικρό Γκλόρια και επιβεβαίωσα για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίους ηθοποιούς έχουμε στην Ελλάδα. Η Άννα Καλαϊτζίδου και ο  Μιχάλης Συριόπουλος είναι υπέροχοι. Δείτε το!

Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας! Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top