21/09/2023

Δημήτρης Σίμος: Επιστρέφει με διπλό «χτύπημα» – «Τυφλα ψάρια» και «Τα βατράχια»

Τυφλά ψάρια

Τα βιβλία του Δημήτρη Σίμου έχουν πάντα μια φρεσκάδα και μια ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή. Δείτε τις νέες κυκλοφορίες του από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

«Τα βατράχια»

Η βροχή αρχίζει. Το ποτάμι φουσκώνει. Τα βατράχια ετοιμάζονται για το τραγούδι τους. Η πρώτη υπόθεση του αστυνόμου Καπετάνου θα σας αφήσει ξάγρυπνους.

Χαλκίδα 2010. Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια ανασύρεται νεκρή από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού. Η υπόθεση επαναφέρει τον αστυνόμο Χρήστο Καπετάνο στη δράση, κάνοντας τη σύλληψη του δολοφόνου να φαντάζει ως η μόνη ευκαιρία για τη λύτρωση. Μυστικά θαμμένα για χρόνια και απόκρυφες ιστορίες μιας μικρής κοινωνίας παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι την ώρα της αποκάλυψης.
Αλιβέρι 1984. Δημήτρης και Αμαρυλλίς. Δυο αδέρφια χωρίς δεσμό αίματος να τους συνδέει. Ένας κήπος γεμάτος λάσπη. Η μετάβαση μιας οικογένειας από την ευημερία στη φτώχεια. Πώς ένα ένοχο μυστικό θα χωρίσει αλλά και θα ενώσει τις ψυχές τους;
Δύο σκοτεινές ιστορίες, ένα αναπάντεχο τέλος.

Αυτοσαρκαστικός, έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό αν νιώσει πως οι αρχές του παραβιάζονται από το προσωπικό του συμφέρον. Ακόμα και αν ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να επιλέξει μεταξύ της νομικής δικαιοσύνης και της ηθικής δικαιοσύνης, οι πράξεις του τον οδηγούν στο μονοπάτι της ανακάλυψης του κόσμου μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό.
Αυτός είναι ο Αστυνόμος Καπετάνος και σας καλεί σε ένα ταξίδι στα «Σκοτεινά Νερά».

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

«Τυφλά ψάρια»

Μυστικά αίματος σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητή. Ο αστυνόμος Καπετάνος επιστρέφει σε ακόμα πιο «Σκοτεινά νερά».

Το άψυχο σώμα μιας νεαρής μητέρας ανακαλύπτεται στα βράχια της θάλασσας, δίπλα στην αλάνα του Φάρου. Ο αστυνόμος Καπετάνος καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι ενός φόνου που θα φανερώσει μπροστά του ένα στοιχειωμένο παρελθόν.
Ο υπόκοσμος βγαίνει από το σκοτάδι αναζητώντας μια θέση στο φως με ανταμοιβή το χρήμα. Μυστικά αίματος μέσα στην οικογένεια. Αδελφικοί δεσμοί που καμουφλάρονται. Το φως μπορεί να δώσει τη λύση. Τα ψάρια πρέπει να τυφλωθούν, να χάσουν το πλεο­νέκτημα του καμουφλάζ.
Μια παράνομη ερωτική σχέση οδηγεί στην καταστροφή. Η προσπάθεια ανέλιξης στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα θα αποτελέσει την αρχή για το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.

Ο Αστυνόμος Καπετάνος είναι ο ήρωας που θέλουμε να ελπίζουμε πως υπάρχει εκεί έξω. Δίκαιος, ηθικός αλλά και ξεροκέφαλος, είναι ένας αστυνόμος που περιηγείται σε υποθέσεις και άλυτα μυστήρια της Εύβοιας, ως άλλος επιθεωρητής Μονταλµπάνο στη Σικελία. Σκοτεινός σαν τον Batman της Gotham City, ένοχος όσο κάθε αθώος σε μια διεφθαρμένη κοινωνία.

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Κυκλοφορούν επίσης: Ο θάνατος του Οδυσσέα (διαβάστε στο λινκ τη συνέντευξη του συγγραφέα στον Γιάννη Καφάτο) στη σειρά «Σκοτεινά νερά», καθώς και το ψυχολογικό θρίλερ Σώσε με, που θα απολαύσουμε στη μικρή οθόνη τον Δεκέμβριο από το ANT1+.

Ο Δημήτρης Σίμος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987. Τα Βατράχια,η πρώτη του συγγραφική δουλειά, έλαβαν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό μυθιστορήματος Ασημένια Σελίδα, ενώ ήταν και υποψήφιος για το βραβείο Νέου λογοτέχνη του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Δραστηριοποιείται παράλληλα ως σεναριογράφος. Η σειρά βιβλίων «Σκοτεινά νερά» διασκευάζεται για τηλεοπτική σειρά.


mm
About Γιάννης Καφάτος 2120 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*