04/07/2022

Dj Leo:Το βινύλιο δεν το εγκαταλείπω ποτέ

Dj Leo

Γνώρισα τον Dj Leo αρκετά χρόνια πριν.

Ήμουν στα ιστορικά πλέον γραφεία της ΕΜΙ στη Ριζούπολη, που πλέον έχουν γίνει ερείπια δυστυχώς, σε μια συνάντηση με τους αείμνηστους Μάνο Ξυδούς και Γιάννη Κουτουβό. Κάποια στιγμή μπήκε στη κουβέντα και ο Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης.

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως σε θέματα της δισκογραφίας. Βέβαια με πρόσωπα όπως εκείνα δεν μπορούσες να μη μπεις στον πειρασμό και να μιλήσεις παράλληλα για αιώνιες κόντρες μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού…

Σε ένα διάλειμμα της «διαμάχης» λοιπόν θυμάμαι ότι εμφανίστηκε ο Λεωνίδας. Μετά τις συστάσεις που έγιναν από το αξέχαστο τήμ της ΕΜΙ ακολούθησε το παρασύνθημα. Κουβέντες για βινύλια για νύχτα για dj s και για διασκέδαση που τότε ήταν στο φόρτε της αλλά και για το ιστορικό 18ο high school στο τέρμα Πατησίων όπου είχαμε πάει και οι δυο λύκειο σε διαφορετικές εποχές.Dj Leo

Ο Λεωνίδας Καραπάλης γνωστός ως Dj Leo έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νύχτα και στην διασκέδαση. Μιλάμε για εμβληματική φυσιογνωμία. Το όνομα του είναι συνυφασμένο με μια φράση κλειδί. Station One.

Στο μαγαζί όπου έχουν εμφανιστεί μεταξύ άλλων οι Albano & Romina Power, Kid Kreole & the Coconuts, Bauhaus , και πολλοί ακόμη. Στη Station αλλά και σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας ο Λεωνίδας έχει γράψει πολλά και αληθινά νυχτερινά χιλιόμετρα.

Dj Leo

Πριν από δυο χρόνια περίπου τον συνάντησα, μετά από καιρό, σε ένα μεγάλο ντίσκο κλαμπ όπου είχα αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια και τις δημόσιες σχέσεις. Εκείνος σταθερά στην κονσόλα. Να δίνει τα ρέστα του. Όπως πάντα. Ήταν σαν να μην είχε περάσει μια μέρα από τότε που γνωριστήκαμε στον Προμπονά.

Ο Λεωνίδας αυτή τη περίοδο προετοιμάζεται για νέες ιδιαίτερες μίξεις και άλλες εκπλήξεις που θα φιλοξενηθούν στο χώρο της Station One που ξαναβάζει τα καλά της όπως μαθαίνω εκεί στην ιστορική διεύθυνση στην Πατησίων κοντά στην πλατεία Κολιάτσου. Να η ευκαιρία λοιπόν. Ας αφήσουμε τον Λεωνίδα να μας πει μερικά από τα μυστικά του.

Πότε έπιασες για πρώτη φορά πικαπ στα χέρια σου;
-Είναι μια ερώτηση στην οποία δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αυτό που μπορώ να σου πω όμως είναι ότι γεννήθηκα μέσα σε ένα δισκάδικο. Το δισκάδικο ήταν τότε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα πάνω στην Τσιμισκή. Ήταν το μαγαζί του πατέρα μου.
Ποιές θεωρείς τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας σου;
-Οι σημαντικές στιγμές της καριέρας μου πιστεύω ότι ήταν αρκετές. Ξεχωρίζω όμως την εποχή που πρωτόπαιξα στο κλαμπ Palace στη Γαλλία αλλά και την περίοδο που έφτιαξα το πρώτο μου μαγαζί στην λεωφόρο Πατησίων. Αναφέρομαι ασφαλώς στην Station One. Ιστορικός χώρος που μετά πήγε και στη Νέα Μάκρη παράλληλα με τα Πατήσια. Οι πρώτες μου εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση είναι επίσης χαραγμένες έντονα στη μνήμη μου. Θυμάμαι επίσης και ξεχωρίζω ιδιαίτερα την καριέρα μου ως dj στο κλαμπ Mamounia στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Από τη δεκαετία του 80 υπάρχει κάτι που να νιώθεις ότι σου λείπει ιδιαίτερα;
-Διάφορα. Αυτό όμως που μου λείπει πραγματικά είναι ότι τώρα δεν υπάρχει πλέον πίστα και κατ επέκταση δεν υπάρχει κέφι για χορό. Ξέρεις η μεγαλύτερη απογοήτευση τότε, στην δεκαετία του 80 , ήταν όταν σου έφευγε ο κόσμος από την πίστα. Μεγάλη ήττα. Δεν μπορούσες να το διαχειριστείς με τίποτα. Είναι κάτι που σπάνια μου συνέβαινε τότε.
Ξεχωρίζεις όλα αυτά τα χρόνια κάποια άλμπουμ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών;
-Το να σου πω για κάποια άλμπουμ η για συγκεκριμένους καλλιτέχνες είμαι σίγουρος ότι θα αδικήσω πολλούς και θα χρειαστεί να γράφω πολλές ώρες. Θα περιοριστώ λοιπόν να σου πω ένα μόνο όνομα. Beatles. Τους τραγούδησα κιόλας για πρώτη φορά μιας και ξεκίνησα ως μέλος ενός group αρκετό καιρό προτού γίνω dj.
Αγαπημένη ομάδα υπάρχει;
-Ομάδα δε σου λέω…
Η πολιτική σήμερα σε απασχολεί;
-Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με την πολιτική ασχολούμαι πολύ αλλά και πάλι προτιμώ να μη σου πω λεπτομέρειες.
Είσαι άνθρωπος που έχεις άμεση σχέση με την διασκέδαση. Σήμερα πως σου φαίνεται η κατάσταση. Ο κόσμος ευχαριστιέται τη ζωή του;
-Η διασκέδαση σήμερα για μένα συνδυάζεται με ένα μεγάλο αχ. Αχ και να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Έστω για λίγα λεπτά μόνο. Για ένα Σάββατο του 1980 ή του 1985. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να δουν τα σημερινά παιδιά, πως χόρευαν οι πιτσιρικάδες τότε, πως ντυνόταν η νεολαία τότε, αλλά και πως αγαπιόντουσαν οι άνθρωποι τότε, ακόμη και πως έβριζαν ή και πως κατέκριναν τον άσχετο dj εάν τολμούσε να του ξεφύγει ένα beat από την αλλαγή που έκανε, αλλά και πως ήξεραν το τραγούδι που χόρευαν όλοι τότε με τον τίτλο του και με το συγκρότημα που το ερμήνευε…
Τι θα άλλαζες από τον εαυτό σου Λεωνίδα;
-Τι θα άλλαζα; Εύκολο. Θα έμενα στη Γαλλία για πάντα.
Έκανες καριέρα παίζοντας με πικαπ και βινύλια. Ποιά είναι η γνώμη σου για το βινύλιο;

Το βινύλιο είναι τρόπος ζωής δε μπορεί να γίνει μόδα. Είμαι σίγουρος ότι όποιος ασχοληθεί μαζί του είτε από μόδα είτε από νοσταλγία είτε από συνήθεια όπως θέλεις πες το δε μπορεί μετά να εγκαταλείψει το βινύλιο. Πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει όλη αυτή η τάση που επικρατεί τελευταία κι αυτό γιατί το βινύλιο είναι ένα ακριβό σπορ. Προσωπικά αυτό που μπορώ να σου εξομολογηθώ είναι ότι το βινύλιο δεν το εγκαταλείπω ποτέ.

Βασίλης Λούκας

(Συνολικές Επισκέψεις 1,681, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ο Βασίλης Λούκας με τον dj Leo - Starclub - Βασίλης Λούκας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*