31/07/2021

Είμαι 18άρης, είμαι 50αρης, είμαι 70αρής και θα ζήσω κι άλλο! – Επιθεώρηση Επικαιρότητας #90

Είμαι 18άρης

 • Είμαι 18άρης και ξέχασα τα λατινικά και τα μαθηματικά και ό,τι έμαθα στο σχολείο από τα «γαλλικά» που άκουσα όταν πήγα να βρω δουλειά.
 • Είμαι 18άρης και δεν μου καίγεται καρφί, ή τουλάχιστον δεν το δείχνω αφού έχω το κινητό μου, τις σέλφι μου και ονειρεύομαι να γίνω ινφλουένσερ και να μην έχω ανάγκη τον ελαχιστότατο κατώτατο μισθό που μου «φορέσατε» μέχρι τα 24.
 • Είμαι 18άρης και τα όνειρα μου κανονικά έπρεπε να είναι οι εφιάλτες σας, αλλά δεν προλαβαίνω να ονειρευτώ γιατί είμαι όλη μέρα παραδομένος σε χαριτωμένα βιντεάκια στο Instagram και φτιάχνω και τα δικά μου και γενικώς όταν πέφτω για ύπνο δεν έχω χώρο για όνειρα. Η RAM μου έχει γκώσει από τα άχρηστα data που μαζεύει καθημερινά. Κι έτσι τη γλυτώνετε!

 • Είμαι 18άρης και παλιά ήμουν τραγούδι που σας «γαμούσε τα λύκεια» αλλά όπως είπαμε: παλιά. Τώρα είμαι άσφαιρος 18αρης και σερφάρω με γρήγορες ταχύτητες για να υπάρχω!
 • Είμαι 50άρης και πνίγομαι από την οργή μου αλλά δεν ξέρω πού να τη διοχετεύσω και γίνομαι νευρικός και το έμφραγμα καραδοκεί και δι’ αυτού του τρόπου ίσως συμβάλλω στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Ως γνωστόν τα πτώματα δεν παίρνουν σύνταξη, πλέον. Γιατί παλιά  «πέρνανε», αν είχανε τίποτα καπάτσους και κυρίως ΠΑΣΟΚους συγγενείς.
 • Είμαι 50άρης και πλέον είμαι ένα νούμερο, όχι από αυτά που «ευημερούν», από τα άλλα σε κάτι λίστες που κανείς δε θέλει να τις ξέρει, αλλά υπάρχουν. Είμαι στις λίστες των ανέργων, αυτών που έχουν προσόντα αλλά είναι πενηντάρηδες και δεν συμφέρουν κανένα αφεντικό να τους προσλάβει αφού μπορεί να πάρει τον 18αρη που λέγαμε παραπάνω και να καθαρίσει με ένα χαρτζηλίκι αντί για μισθό. Γιατί εγώ ως 50αρης θέλω μισθό γιατί έχω μεγαλύτερες ανάγκες από τον πιτσιρικά!
 • Είμαι 70άρης και με τη σύνταξή μου ζω τον 50άρη γιο μου που απολύθηκε, και χαρτζηλικώνω όταν μπορώ και τον 18άρη εγγονό μου και λέω πάλι καλά!
 • Είμαι 70αρης και εγωιστικά θέλω να παραμείνω εν ζωή γιατί δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μου να βασανίζονται από αφεντικά που απολύουν και αφεντικά που δεν πληρώνουν. Με καταλαβαίνεις; Πες με εγωιστή αλλά αυτό είμαι.
 • Δεν προτίθεμαι να πεθάνω για να διευκολύνω τα νούμερα που θέλει το ασφαλιστικό για να μακροημερεύσει.
 • Είμαι όλοι αυτοί που δεν αντέχουν να βλέπουν την ακροδεξιά να ξερογλύφεται να γραπώσει την εξουσία.
 • Είμαι όλοι αυτοί που δεν μπορούν να ανεχτούν την τη μιζέρια που βαφτίζεται ανάπτυξη, την ψευτιά που βαφτίζεται αλήθεια!
 • Είμαι 18άρης, 50άρης, 70άρης και θα ζήσω και τα όνειρά μου ελπίζω μια μέρα ότι θα γίνουν οι εφιάλτες σας και δεν ξέρω αν θα ζω για να το δω αλλά να το ξέρετε, θα γίνει και «εγώ» θα είμαι εκεί…!

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 283, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1929 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*