08/06/2023

“Επιχείρηση” Γέλιο! Το γέλιο φέρνει τη χαρά μα και τη θεραπεία!


Το Γέλιο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε το στρες στη ζωή σας, και μπορεί να σας βοηθήσει να "επιβιώσετε" αντιμετωπίζοντας τον αγχωτικό τρόπο ζωής.

Το γέλιο προσφέρει μια ευρείας κλίμακας άσκηση για τους μύες σας και εξαπολύει απελευθερώνει ορμητικά σαν χείμαρρος ενδορφίνες κατά του στρες! Δεδομένου ότι το σώμα μας δεν μπορεί να διακρίνει μεταξύ πραγματικού/αληθινού και ψεύτικου γέλιο, κάτι που θα σας κάνει να χαχανίζετε θα έχει θετικό αντίκτυπο. Δεν χρειάζεται να είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι αν και αυτός είναι ο σκοπός μας… να βρούμε τη χαρά… ή να έχουμε μια εκλεπτυσμένη αίσθηση του χιούμορ για να επωφεληθούμε από ένα καλό γέλιο! Το έχουμε πει πολλές φορές όλα οδηγούν στο να ανακαλύψουμε τη χαρά ακόμα και στα πιο μικρά ασήμαντα μικρά πραγματάκια!!!

Η Θεραπεία μέσο του γέλιου έχει ως στόχο να βρουν οι άνθρωποι το γέλιο τη χαρά που τους πήραν τα "γκρίζα" της ζωής, μέσα από ομαδικές και ατομικές συνεδρίες που μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση του στρες! Κάνει τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους πιο ευτυχισμένους και πιο αποφασιστικούς, σαν αποτέλεσμα βελτιώνει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις!

Ένας από τους γνωστούς Γερμανούς στοχαστές, ο Κόμης Κάισερλινγκ, έγραψε ότι η υγεία είναι άθρησκο πράγμα. Η αρρώστια ενέχει κάποια θρησκευτικότητα, γιατί ο άρρωστος άνθρωπος είναι λυπημένος, χωρίς επιθυμίες -όχι επειδή άφησε τις επιθυμίες, αλλά επειδή είναι αδύναμος. Ο υγιής άνθρωπος γελάει, θέλει να απολαμβάνει, είναι εύθυμος -δεν μπορεί να είναι λυπημένος. Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι της θρησκείας έχουν προσπαθήσει να σε αρρωστήσουν με πολλούς τρόπους: να νηστεύεις, να καταπιέζεις το σώμα σου, να βασανίζεσαι. Θα γίνεις λυπημένος, αυτοκτονικός, θα σταυρωθείς από μόνος σου. Πώς γίνεται να γελάς;

Το γέλιο προέρχεται από την υγεία. Πρόκειται για ενέργεια που ξεχειλίζει.
Γι΄αυτό ακριβώς τα παιδιά μπορούν και γελούν και το γέλιο τους είναι ολικό. Συμμετέχει όλο τους το σώμα εκεί -όταν γελούν, βλέπεις ότι γελούν και τα δάχτυλα των ποδιών τους. Ολόκληρο το σώμα, κάθε κύτταρο, κάθε ιστός του σώματος, γελάει και πάλλεται.
Είναι πολύ γεμάτα από υγεία, πολύ ζωντανά΄ κυλούν τα πάντα.

Λυπημένο παιδί σημαίνει άρρωστο παιδί και γέρος που γελάει σημαίνει ότι είναι ακόμα νέος.

Ακόμη κι ο θάνατος δεν μπορεί να τον γεράσει, τίποτε δεν μπορεί να τον γεράσει. Η ενέργειά του ακόμη κυλάει και ξεχειλίζει, είναι πάντα πλημμυρισμένος. Το γέλιο είναι μια πλημμύρα ενέργειας.

Osho, A Bird on the Wing, Ομιλία #10

Το χιούμορ είναι μεταδοτικό. Ο ήχος του θορυβώδες γέλιου είναι πολύ πιο μεταδοτικός και κολλητικός από κάθε βήχα, συνάχι, ή φτάρνισμα. Όταν το γέλιο μοιράζεται, συνδέει τους ανθρώπους και αυξάνει την ευτυχία και την οικειότητα. Το γέλιο προκαλεί επίσης υγιείς φυσικές αλλαγές στο σώμα. Το Χιούμορ και το γέλιο ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τονώνουν την ενέργειας σας, μειώνουν τον πόνο, και σας προστατεύουν από τις βλαβερές επιδράσεις του στρες. Το καλύτερο από όλα… αυτό το ιατρικά ανεκτίμητο δώρο της διασκέδασης διατίθεται δωρεάν, και είναι εύκολο στη χρήση!!!

EPIXEIRHSH-GELIO-1

 

Tips για περισσότερο γέλιο στη ζωή σας!

1.Εξασκήσου στο γέλιο 5 λεπτά κάθε ημέρα. Ακόμα και το Fake ψεύτικο γέλιο είναι μια χαρά μέχρι να το κάνετε αυθόρμητα και να φτάσετε να ξεκαρδίζεστε με την ψυχή σας.
2.Αναζητείστε το χιούμορ γύρω σας – στις πινακίδες, στη συμπεριφορά των ανθρώπων, στην τηλεόραση, στην εφημερίδα, τα πράγματα που άλλοι λένε, στα τρελά παρανοϊκά πράγματα που συμβαίνουν σε σας .Και Κρατήστε ένα ημερολόγιο!
3.Μοιραστείτε "ντροπιαστικές' στιγμές σας με τους άλλους ανθρώπους.
4.Μάθετε να παίζετε με τα πράγματα που είναι σοβαρά, όπως εργασία, κοινωνικά ζητήματα, τα χρήματα, κ.λπ. Για παράδειγμα, το παιχνίδι λέξεων, τραγουδήστε "ανόητα" τραγούδια δική σας επινόησης αλλάζοντας τις λέξεις πάνω σε ένα γνωστό τραγούδι, ή αναπτύξτε μια κωμική άποψη ενός θέματος για να σας βοηθήσει να γελάσετε και να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση κρίσης.
5.Γελάστε με άλλους ανθρώπους όταν γελούν.
6."Φορέστε" ένα χαμόγελο. Σας φέρνει πιο κοντά στο γέλιο.
7. Αναζητήστε την ψυχαγωγία που θα σας κάνει να γελάσετε.
8.Διασκεδάστε τον εαυτό σας με τη δική σας αίσθηση του χιούμορ.
9.Ηχογραφείστε αστεία των παιδιών σας, ή δικά σας και ακούστε τα καθημερινά για να αναπαραγάγετε γέλιο.
10.Δείτε ανόητα βιντεάκια ή αγοράστε παιχνίδια που σας κάνουν να γελάτε.
11.Φορέστε καπέλα που σας κάνουν να γελάτε.
12.Καλλιεργείστε την έμφυτη διάθεση σας για παιχνίδι.

"Επιχείρηση" Γέλιο! Το γέλιο φέρνει τη χαρά μα και τη θεραπεία! Σώστε το Γέλιο!

13.Νιώστε και γίνεται δημιουργικοί μέσα από τη διασκέδαση.
14.Σιγουρευτείτε ότι διασκεδάζετε.
15.Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να γελάσει όποτε το έχει ανάγκη.
16.Κάντε τουλάχιστον μία ανοησία κάτι αντισυμβατικό τη μέρα!
17.Επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκτεθεί και να γελάσουν και οι άλλοι μαζί σας! Δώστε γέλιο!
18.Ανακαλέστε γκάφες που έχετε κάνει ή πει… και ξανά κάντε τες!!!
19.Έχετε ανόητα παιχνίδια στη δουλειά και κάντε διαλείμματα και παίξτε λίγο μαζί τους!
20.Δώστε στα πρότζεκτ σας αστεία ονόματα!
21.Κάτω από τα ρούχα σας φορέστε ένα t-shirt με ένα ρητό που σας φτιάχνει τη διάθεση!
22.Διακωμώδησε την κατάσταση σου… αυτοσαρκάσου στο έπακρο!
23.Φορέστε αμέριμνα ξέγνοιαστα, προσωρινά τατουάζ που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την όποια κατάσταση.
24.Σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή μια συνάντηση που σε αγχώνει φόρεσε αστεία εσώρουχα κάτω από το σοβαρό επίσημο σου ένδυμα!

Ευχαριστούμε τον ηθοποιό Δημήτρη Χαβρέ και τον φωτογράφο Αντρέα Σαπλαούρα για την παραχώρηση των φωτογραφιών!
Photos: Andreas Saplaouras http://www.slas.gr/
http://www.thinkart.gr/ — στην τοποθεσία SLAS Productions.

Azima


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*