08/06/2023

Εσύ ποιο “δράκο” θα σκοτώσεις; – Επιθεώρηση Επικαιρότητας #51

Εσύ ποιο "δράκο"

• Πέρασε η αποφράς 21η Απριλίου και σήμερα γιορτάζουμε τον Άη τον Γιώργη που σκοτώνει το δράκο στην ώρα του, μια και το Πάσχα φέτος δεν ήταν αιτία μετακόμισης της εορτής.

• Δεν σκοπεύω να πάρω το ρόλο του ημερολογίου αλλά οι «δράκοι» που διαβάζουμε κάθε μέρα, οι «δράκοι» που μας κυνηγούν από τα μικράτα μας μέχρι σήμερα, οι σύγχρονοι «δράκοι» δεν βρήκαν κανέναν χριστιανό ιππέα άγιο να τους σκοτώσει και να μας απαλλάξει από την ενοχλητική παρουσία τους.

Έτσι ο «δράκος» που λέγεται εισπρακτική θα σε κυνηγάει μέχρι ή να πληρώσεις ή …ν’ αλλάξεις τηλέφωνο!
• Ο «δράκος» της ανεργίας τρώει κόσμο και κοσμάκη που δεν μπορεί να βρει ένα μεροκάματο.
• Ο «δράκος» της εκμετάλλευσης απομυζά κάθε ικμάδα εργαζόμενου κακοπληρωμένου, μονίμως σε άγχος και καλλιεργεί την αίσθηση: να είσαι ευχαριστημένος που έχεις δουλειά. Χωρίς να «εξυπακούεται» ότι θα έχεις και μισθό! Μη τα θες όλα δικά σου!
• Ο «δράκος» της ακροδεξιάς νεοναζιστικής αισθητικής καιροφυλαχτεί και όπου βρει χώρο σκορπάει το δηλητήριο, δέρνει, σκοτώνει (όπως στην περίπτωση του Φύσσα) και βυσσοδομεί.
• Ο «δράκος» των άθλιων πολιτικών εξακολουθεί να τροφοδοτείται από τις δικές μας ψήφους που κάνουν «ανθρώπους» τους ελάχιστους. Τους δίνει εξουσία και χρήμα να μας κουνάνε το δάχτυλο. Το ένα μόνο, γιατί το υπόλοιπο χέρι μπαίνει όσο βαθιά μπορεί στο βάζο με το μέλι.
• Ο «δράκος» της απάθειας απλώνεται σαν την ομίχλη, ή την αφρικανική σκόνη που μας ήρθε προσφάτως, και μας μετατρέπει σε ηλίθια ζόμπι που δεν αντιδρούν ό,τι και να υποστούν.
• Ο «δράκος» της ημιμάθειας καραδοκεί και «τρώει» εύκολα τα θύματα που αρνούνται να μάθουν και ψάξουν και να παλέψουν. Γεμίζουμε με χαρούμενους διαδικτυακώς εκπαιδευόμενους ημιμαθείς που δεν διανοούνται ότι εκτός από τίτλους υπάρχει και βάθος που θέλει κάποιος να τολμήσει να το ψάξει!
• Ο «δράκος» της ατάκας που όλοι πια μπορούν να την «πουν» στους φίλους τους στο ίντερνετ και έχει αρχίσει να τρώει σαν το σαράκι τον διάλογο και την επικοινωνία. Και αυτός ο «δράκος» πρώτα του θύματα έχει πολλούς πολιτικούς αλλά εν τέλει και απλούς καθημερινούς ανθρώπους που δεν επιχειρηματολογούν για λύσουν προβλήματα αλλά κάνουν αγώνα επιβράβευσης.
• Ο «δράκος» των Like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε συνάφεια με τον προηγούμενο «δράκο» της ατάκας. Όλα για όλο και περισσότερα Like κι από ουσία… ό,τι περισσέψει!
• Ο «δράκος» του φόβου. Αυτός είναι ο χειρότερος. Καλλιεργείται από τον πατέρα στο γιο, από την μάνα στην κόρη, από τον δάσκαλο στον μαθητή, από τον προϊστάμενο στον υπάλληλο, από την εκκλησία στον πιστό, από όλους όσους έχουν μια εξουσία και δύναμη προς κάθε αδύναμο.
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος «δράκος» που έχουμε να πολεμήσουμε και έχω μια ελπίδα ότι αν ο φόβος νικηθεί, πολύ πιο εύκολα μπορούμε να οπλιστούμε και να κατατροπώσουμε τους άλλους «δράκους» που μας περιβάλλουν.
• Καλή νίκη επί των «δράκων» του καθενός από εμάς και καλή μας εβδομάδα!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2083 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*