23/09/2020

Γεύμα με αρνιά στη σούβλα μόνο για χριστιανούς – Όταν το “αγαπάτε αλλήλους” χάνει κάθε νόημα

Γεύμα με αρνιά

Είναι πραγματικά οδυνηρό να διαβάζεις ειδήσεις όπως αυτή. “Πασχαλινό γεύμα με αρνιά στη σούβλα, τσουρέκια, αυγά κλπ σε όλους τους Χριστιανούς πρόσφυγες”. Η σχετική δημοσιοσχεσίτικη παράτα οργανώνεται από την ενορία των Καθολικών της Μυτιλήνης και κάποια ΜΚΟ.

Αλήθεια ποια η διαφορά του γεύματος σε Χριστιανούς πρόσφυγες, από την αιμόδοσία μόνο για Έλληνες;

Πεινάει και πονάει λιγότερο ο άπιστος, ο αλλόθρησκος που πέρασε την ίδια μανιασμένη θάλασσα και βγήκε ζωντανός, αναμέσα σε τόσους πνιγμένους, στην Ελλάδα;

Είναι ντροπή, όχι η είδηση, αλλά η πράξη.

Το Πάσχα, υποτίθεται ότι είναι γιορτή αγάπης από τη θρησκεία της αγάπης;

Φαίνεται όμως ότι όπως κάποιοι είναι δημοκράτες αλα καρτ, έτσι και κάποιοι ιερωμένοι το “αγαπάτε αλλήλους” το έκαναν “αγαπάτε αλλήλους αρκεί να είναι σαν κι εμάς.

Γιάννης Καφάτος

Υ.Γ. Αμιγώς η είδηση όπως μεταδίδεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 9 Απριλίου, στον κήπο ξενοδοχείου στη Θερμή, βόρεια της Μυτιλήνης, θα παρατεθεί γιορταστικό Πασχαλινό γεύμα, με αρνιά στη σούβλα, τσουρέκια, αυγά, κλπ., σε όλους τους Χριστιανούς πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί. Δηλαδή στους Καθολικούς, τους Κόπτες Αιθίοπες και τους Ευαγγελικούς Προτεστάντες.

Το πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα προσφερθεί από την ενορία των Καθολικών της Μυτιλήνης μέσω της χρηματικής βοήθειας που της παρέχει η οργάνωση «Caritas» της καθολικής Αρχιεπισκοπής Στετίνου (Πολωνία), αλλά και μέσω της συνεισφοράς της οργάνωσης JRS (Jesuit Refugee Service), «Αλληλεγγύη για Όλους», «Help International» και «Movement on the Ground». Η πρόταση της οργάνωσης της γιορτής και ο συντονισμός της διοργάνωσης ήταν της τοπικής Κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Documentonews.gr

(Συνολικές Επισκέψεις 243, 1 επισκέψεις σήμερα)
JOKER – ANAMORPHIC- Το τραγούδι του Σαββάτου (audio)
Τόλης και ξερό ψωμί…

mm
About Γιάννης Καφάτος 1793 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά πήρε πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*