Γιώτα Τσιμπρικίδου

Γιώτα Τσιμπρικίδου: Το χαμόγελο ξεκλειδώνει καταστάσεις

Είχα αρκετό καιρό να τη συναντήσω. Η τελευταία φορά ήταν σε ένα κλαμπ. Κάπου κάπως κάποτε… Στο καφέ που την περίμενα πριν από μερικές ημέρες είδα ξαφνικά απέναντι μου να κάθεται μια εντυπωσιακή γυναίκα. Κομψή πιο ώριμη από την προηγούμενη φορά που την είχα δει και σαφώς πιο όμορφη.

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου είναι ένα γελαστό πλάσμα. Αυτό είναι ένα προσόν το οποίο στις μέρες μας είναι δυσεύρετο. Ειδικά για τις γυναίκες των media.

Δεν ξέρω τι έχει παίξει τελευταία αλλά είτε δεξιά κοιτάξεις είτε αριστερά βλέπεις σχεδόν παντού να κυριαρχεί μιζέρια πρόσωπα δήθεν υποψιασμένα ενώ παράλληλα αυτό που τείνει να γίνει κανόνας πλέον είναι το παραμύθι. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Από όλους για όλους. Εσείς που με διαβάζετε είτε εδώ αλλά και σε όλα τα μέσα όπου γράφω εδώ και πολλά χρόνια ξέρετε καλά ότι μου αρέσει να αναζητώ πρόσωπα που λάμπουν. Μου αρέσει να μιλάω μαζί τους να προσπαθώ να μάθω μερικά από τα πιστεύω τους και θέλω να μου λένε κάποια από τα ενδιαφέροντα μυστικά τους.

Η Γιώτα λοιπόν είναι μια αντίστοιχη περίπτωση.  Ξέρει να μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Τα ελληνικά της είναι άψογα. Έχει σπουδάσει χορό. Έχει καταπληκτική φωνή και ξέρει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις της. Κάνει εκπομπές. Κάνει διαφημίσεις. Εκφωνεί τρέϊλερ. Έχει κάνει συμμετοχή στην ταινία «Η Λίζα και όλοι οι άλλοι» σε σκηνοθεσία Νίκου Περράκη. Είναι ένα ευγενικό άτομο. Είναι ρεαλίστρια. Θεωρώ επίσης ότι ένα ακόμη προσόν της είναι η ειλικρίνεια της. Ας μη πω περισσότερα. Λέω να ανακαλύψουμε μερικά από τα μυστικά της σήμερα εδώ.

Γιώτα Τσιμπρικίδου
«Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ανέφικτο»

Η Γιώτα ξεκίνησε πιτσιρίκα την επαγγελματική ενασχόληση της με τα media. Το καλλιτεχνικό μικρόβιο το κόλλησε προφανώς από τον πατέρα της όπως μου αποκάλυψε. Πολύ σινεμά πολλές ευχάριστες εμπειρίες. Η τηλεόραση όπως λέει ήταν το πρώτο βήμα. Μπήκε γερά στο παιχνίδι και έμαθε πολλά μυστικά. Ζητάω να πληροφορηθώ ποια ήταν η πρώτη εμπειρία.

«Αποφοίτησα στις αρχές της δεκαετίας του 90 από το 3ο γενικό λύκειο της Δράμας. Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ένα κανάλι στην πατρίδα μου τη Δράμα. Το θυμάμαι σαν να είναι τώρα. Ήταν το 1994 όταν έκανα παρουσίαση δελτίου ειδήσεων. Τα υπόλοιπα ήρθαν απλά μόνα τους εντελώς αβίαστα και κάπως έτσι βρήκα κι εγώ το δρόμο μου στο χώρο».

Τη ρωτάω ποια ήταν η πρώτη ραδιοφωνική εμπειρία της αλλά και οι πιο σημαντικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην καριέρα της.

«Ήταν το ίδιο χρονικό διάστημα που έκανα και τηλεόραση. Συγκεκριμένα από το 1994 μέχρι το 1996 ήμουν σε ένα ραδιόφωνο της Δράμας όπου έκανα εκφωνήσεις αλλά και παρουσίαση εκπομπών. Ήμουν η γυναικεία φωνή του σταθμού. Στη συνέχεια μεταπήδησα στο radio Gold του Νίκου Μαστοράκη. Εκεί έκανα την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων αλλά και διάφορα ένθετα σε εκπομπές. Παράλληλα ασχολήθηκα και με τις δημόσιες σχέσεις του σταθμού. Είχα μπει πλέον γερά στο παιχνίδι. Στο Radio Gold έμεινα μέχρι το 2000 και στη συνέχεια πήρα μεταγραφή και πήγα στον 88,3 VILLAGE αλλά και στον 92,3 ΛΑΜΨΗ κάνοντας παρουσίαση εκπομπών κυριολεκτικά κάθε μέρα. Έκανα τα πάντα εκεί για εννέα ολόκληρα χρόνια μέχρι το 2009. Παρουσίαση live εκπομπών συνεντεύξεις events. Τα πάντα. Αμέσως μετά άλλαξα και πάλι στρατόπεδο. Μέχρι το 2014 ήμουν στο 89,8 ΔΡΟΜΟΣ κάνοντας παρουσίαση μιας καθημερινής ζωντανής εκπομπής  από τις 10.00 μέχρι τις 14.00. Το 2014 μετακόμισα στον Sfera και έμεινα μέχρι και φέτος το καλοκαίρι κάνοντας εκπομπές αλλά και κρατώντας την διεύθυνση επικοινωνίας του ραδιοφώνου ενώ από το 2017 ήμουν παράλληλα και στον 98,6 Μουσικό έχοντας τη διεύθυνση επικοινωνίας του σταθμού. Αυτή τη περίοδο είμαι σε φάση που μελετάω κάποιες προτάσεις για ραδιόφωνο και σχεδιάζω την επόμενη κίνηση»

Γυναικεία φωνή ραδιοφώνου. Εύκολο τελικά ή δύσκολο;

«Είναι κάτι που πρέπει να το θέλεις για να σου βγει. Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ανέφικτο. Αυτό πάνω κάτω περιγράφω και όταν κάνω διδασκαλία ραδιοφωνικού λόγου. Έχω ασχοληθεί και με αυτό και μάλιστα για ορισμένα χρόνια έχω διδάξει και σε σχετικά σεμινάρια. Είναι κάτι που για να το πετύχεις πρέπει να το θέλεις και φυσικά να το καλλιεργήσεις κατάλληλα».

Αναζητώ μαζί της τις πιο σημαντικές στιγμές από την καριέρα της ως εκφωνήτρια για να εισπράξω τις κατάλληλες απαντήσεις.

«Έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με την ερμηνεία διαφημιστικών κειμένων τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο. Έχω κάνει αφήγηση ντοκιμαντέρ ενώ έχω κάνει πολλά τηλεοπτικά voice over & doublage . Είναι η ζωή μου όλο αυτό. Έχω δουλέψει ως εκφωνήτρια σε αρκετά κανάλια. Ξεκίνησα το 1998 από το Mega μετά πήγα στο Tempo μετακόμισα στον Αντ1 και κατέληξα στο Star. Εκεί βρίσκομαι από το 2006 μέχρι σήμερα. Είμαι η  γυναικεία φωνή του προγράμματος και εκφωνώ όλα τα trailers του σταθμού».

Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά τα χρόνια έχει ξεχωρίσει κάποιο πρόσωπο που να το θεωρεί ιδιαίτερο.

«Δεν θα κουραστώ να σου πω. Είναι ο Νίκος Νικολακόπουλος. Για μένα είναι κορυφαίος στο είδος του. Τον θεωρώ απόλυτα επιτυχημένη προσωπικότητα. Μετά από τα επιτυχημένα περάσματά του από τον Μελωδία και τον Ελληνικό και τον Μουσικό αλλά και οπουδήποτε αλλού έχει δουλέψει θεωρώ ότι τα έχει φέρει εις πέρας όλα με απόλυτη επιτυχία. Δεν υπάρχει άλλος σαν το Νίκο στο είδος του».

Γιώτα Τσιμπρικίδου
«Είμαι αρκετά ήρεμη σαν άνθρωπος, Μου αρέσει η μονιμότητα τόσο στις σχέσεις αλλά και στη δουλειά»

Πάμε τώρα στα τηλεοπτικά της βήματα. Θυμάμαι που είχε κάνει το ξεκίνημα της στη Δράμα όπως μου είπε και ζητάω τους επόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς της καριέρας της.

«Το 1996 συμμετείχα στο talk show «ΑΡΓΑ με τον Νίκο Μαστοράκη» στον ΑΝΤ1.  Το 1998 και για ένα χρόνο έκανα την παρουσίαση του καθημερινού πρωινού magazino  «Espresso» στον ΣΚΑΙ ενώ τη σεζόν 1999-2000  έκανα την παρουσίαση του καθημερινού magazino  «Tempo Club» στο κανάλι TEMPO με συμπαρουσιαστή μου τον Βασίλη Νομικό.

Το 2001 -2002 κάνω την παρουσίαση της βραδινής καθημερινής lifestyle εκπομπής «Star System» στο STAR και την επόμενη χρονιά κάνω την παρουσίαση του ενός καθημερινού πολιτιστικού magazino στην ΕΤ1.

Το 2004 παρουσιάζω μια εκπομπή στον Αντ1 ενώ την επόμενη χρονιά αναλαμβάνω την παρουσίαση του πρωϊνού καφέ μαζί με τον Μάκη Πουνέντη σε αντικατάσταση της Ελένης Μενεγάκη. Η τηλεοπτική μου διαδρομή σταματάει από πλευράς εμφάνισης μπροστά από το γυαλί το 2012 όταν επί μια διετία παρουσίαζα το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Star.»

Αναρωτιέμαι αν έχει μετανιώσει για κάτι όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε με την τηλεόραση. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

«Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω για όσα έχω κάνει στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Για ένα πράγμα σίγουρα όμως έχω. Ήταν η συμμετοχή μου στον Πρωϊνό καφέ. Ήμουν πολύ μικρή για να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο είδος εκπομπής. Εάν ξεκινούσα από την αρχή είναι κάτι που δεν θα το επιχειρούσα πάλι. Σίγουρα. Θεωρώ ότι δεν μου ταίριαξε τότε».

Ας ψάξουμε το απραγματοποίητο όνειρο.

«Δεν είναι άλλο από την οικογένεια. Αυτό που θέλω είναι να κάνω οικογένεια κάποια στιγμή και επίσης θέλω να αποκτήσω ένα παιδί. Δεν είναι βέβαια κάτι που μπορείς να το προγραμματίσεις. Μακάρι να το καταφέρω όμως».

Αν ψάξεις τι άνθρωπος είναι και τι της αρέσει να κάνει δεν θα δυσκολευτείς να το ανακαλύψεις.

«Είμαι αρκετά ήρεμη σαν άνθρωπος, Μου αρέσει η μονιμότητα τόσο στις σχέσεις αλλά και στη δουλειά. Είμαι εργασιομανής και κυνηγάω την τελειότητα. Ένα διάστημα είχα τόσο φόρτο εργασίας σε ένα σταθμό ώστε θυμάμαι ότι κοιμόμουν σε ένα καναπέ για να μη χάσω χρόνο στις μετακινήσεις. Σε γενικές γραμμές θέλω να περνάω καλά. Διαβάζω πολλά βιβλία. Το σπίτι μου είναι γεμάτο βιβλία. Ακούω βινύλια. Μου αρέσει η τζαζ. Μου αρέσουν τα ταξίδια και φυσικά θέλω να βρίσκω χρόνο να απομονώνομαι και να απολαμβάνω μικρές χαρές. Από διασκέδαση δύσκολα πλέον θα κάνω τα ξενύχτια που έκανα. Πάω σε κάποιες μουσικές σκηνές έχω δυο τρία αγαπημένα μαγαζιά και γενικά προσπαθώ να περνάω όσο πιο ποιοτικά γίνεται το χρόνο μου».

Τελευταία απορία. Τι ρόλο παίζει το χαμόγελο;

«Το χαμόγελο είναι τρόπος ζωής. Ξεκλειδώνει καταστάσεις. Διευκολύνει την επικοινωνία. Είναι ωραίο να χαμογελάς».

Βασίλης Λούκας

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top