Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Σπούδασα Εσωτερική Αρχιτεκτονική, τώρα τελειώνω το τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών και ποιος ξέρει τι θα βρω για μετά. Παράλληλα ασχολούμαι με το κόσμημα, αγαπώ το Φλαμένκο και απο το 2021 είμαι στην ομάδα των Seven Sisters. Επτά γυναίκες που μοιραζόμαστε τη σκηνή και κάνουμε το θέατρο που αγαπάμε.
Αυτή την περίοδο, είμαστε για 2η χρονιά στο θέατρο 104 με την παράσταση «Πάρανταϊζ – Η αίθουσα κλιματίζεται» σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου. Μιλάμε για τον έρωτα και φέρνουμε λίγο απ το ελληνικό καλοκαίρι, τι κι αν ακόμα είναι Μάρτης. Ο ήλιος, η θάλασσα και ο έρωτας φέρνουν πάντα ένα γλυκό χαμόγελο.

Είναι «φιλόξενη» η Αθήνα για καλλιτεχνική δημιουργία;
Αν πω όχι, νιώθω ότι θα την αδικήσω. Στην Αθήνα δημιουργώ, στην Αθήνα υπάρχουμε με τις «αδερφές μου» (Seven Sisters), κάνουμε το θέατρο που αγαπάμε και το μοιραζόμαστε με τον κόσμο της. Απ’ την άλλη αν πω ναι, νιώθω ότι θα της χαριστώ.
Αν διάλεγες να ζήσεις αλλού πού θα ήθελες να βρεθείς;
Νομίζω οπουδήποτε, αρκεί να έχω κοντά μου τους δικούς μου ανθρώπους. Αν μπορούσα βέβαια να μας μεταφέρω όλους, μάλλον κάπου στο νότο της Ισπανίας
Πού χρωστάς «ευχαριστώ» για ό,τι έχεις καταφέρει;
Δεν έχω χρωστούμενα. Δεν μ αρέσει να τα αμελώ. Τα λέω με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη όταν τα νιώθω.
Θα έκανες αιματηρές οικονομίες για ένα ταξίδι ή καινούργιο αυτοκίνητο;
Ένα αυτοκίνητο για να ταξιδεύω χαχα. Αγαπώ τα ταξίδια και να γνωρίζω καινούργια μέρη, οπότε σίγουρα για ταξίδι.
Στην Αθήνα σιχαίνομαι …Γκρίζες μέρες, με γκρίζα πρόσωπα
Στην Αθήνα λατρεύω … Νύχτες με γιασεμί και νεράντζι
«Έχω σόσιαλ άρα υπάρχω» – Τι σημαίνει η φράση αυτή για σένα;
Μεγάλο κομμάτι της πραγματικότητας γύρω μας, με το οποίο όμως δεν μπορώ να ταυτιστώ. Προφανώς και χρησιμοποιώ τα σόσιαλ και όταν πρόκειται για τη δουλεία, νιώθω μ έναν τρόπο ότι πρέπει. Ότι δηλαδή είναι ένα κομμάτι που θα βοηθήσει πολύ. Ωστόσο στην προσωπική μου ζωή δεν μπορώ να μπω σε αυτό το παιχνίδι, όσο ‘’γοητευτικό’’ κι αν μπορεί να γίνει.
Ποιον άνθρωπο «φοβάσαι» περισσότερο: τον αγενή ή τον τσιγκούνη;
Σίγουρα τον αγενή.

Πώς σε φαντάζεσαι σε έναν χρόνο από σήμερα;
Ευτυχισμένη και ολόκληρη. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε ένα χρόνο από σήμερα.
Τι είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς και το πρώτο όταν
ξυπνάς;
Πριν κοιμηθώ σίγουρα γίνεται μάχη, χιλιάδες σκέψεις. Συνήθως κερδίζει μία που με κάνει να νιώθω όμορφα. Το πρώτο όταν ξυπνάω μάλλον είναι να ταΐσω τον γάτο μου, ο οποίος έχει φροντίσει και για το πρωινό μου ξύπνημα.
Τι σκοτώνει τον έρωτα;
Η έλλειψη ειλικρίνειας
Αν ήσουν τραγούδι και βιβλίο… για πες μας να γνωριστούμε… ποια σε «περιέχουν»
καλύτερα;
Για σήμερα θα πω το «Κάποια παιδάκια» του Φοίβου Δεληβοριά και το «Daytripper» των Gabriel Bá και Fábio Moon. Αύριο βλέπουμε.
Βρείτε τη Λυδία στο Instagram
“Πάρανταϊζ – Η αίθουσα κλιματίζεται”
Για 2 η χρονιά
σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από Σάββατο 25 Απριλίου
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
https://www.ticketservices.gr/event/theatro-104-parantaiz-i-aithousa-klimatizetai
Kαι στο ταμείο του θεάτρου
Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι (Σταθμός μετρό Κεραμεικός)
τηλ. 6951269828








