Κάνω Follow & Like   στον Δημήτρη Γαλίτη / Dimitris Galitis, που χαράζει τα δικά του μουσικά μονοπάτια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, με μακρινές ρίζες από την Μικρά Ασία, από πολύ νωρίς ανακάλυψα την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά «Της Νύχτας τα Ευαγγέλια», είχα την τιμή να συμμετάσχουν πολλοί σπουδαίοι ερμηνευτές όπως ο Μ.Μητσιάς, ο Μπ.Τσέρτος, η Λ.Αλκαίου, η Μ.Σουλτάτου, η Μ.Τσαϊρέλη καθώς και οι νεότερες Μ.Αναματερού και Σ.Μαργιολά. Τους στίχους υπογράφουν οι Μ.Παπαδάκη και Αν.Βαφειάδου και εγώ την ενορχήστρωση. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από το ogdoomusicgroup.

Με την ιδιότητα του μουσικού και του ερμηνευτή το τελευταίο διάστημα συνεργάζομαι με τους Γ.Μαργαρίτη, Θ.Πολυκανδριώτη και Γρ.Μπιθικώτση, ενώ στο ενεργητικό μου έχω βρεθεί επί σκηνής και έχω συνεργαστεί με τους: Μ.Πλέσσα,, Στ.Κραουνάκη, Αντ.Μιτζέλο, Π.Παπαδοπούλου, Γ.Νέγκα, Μπ.Στόκα, Σ.Παπάζογλου, Τζώρτζια, Στ. Διονυσίου, Χ.Βαρθακούρη, Αρ.Καπαρού, Α.Ρεπάνη, Λ.Χαλκιά, Γ.Ανδρεάτο, Σ.Βόσσου, Μ.Πένσου, Αρ.Κετιμέ, Αγνή, Γ.Θωμόπουλο, μουσικό σύνολο “Οι Επόμενοι”, φωνητικό σύνολο “Εν φωναίς” κλπ.

Φοίτησα στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

Στις σπουδές μου περιλαμβάνονται πτυχίο κλ. κιθάρας, πτυχία ανώτερων θεωρητικών (Ωδικής, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης πνευστών Οργάνων και Φούγκας) και δίπλωμα Σύνθεσης.

Επίσης, ασχολήθηκα και με άλλα έγχορδα όπως με το μπουζούκι παίρνοντας κάποια μαθήματα δίπλα στον δεξιοτέχνη Μ.Καραντίνη, αλλά και τον Β.Τρίγκα.

Παράλληλα μελέτησα και αλλά έγχορδα όπως ηλεκτρική, ακουστική και λαϊκή κιθάρα, τζουρά και μπαγλαμά, ηλεκτρικό μπάσο.

Ακόμα, έχω σπουδάσει Ηχοληψία (δίπλωμα), Μουσική με Τεχνολογία (δίπλωμα), Ηλεκτρονικός υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων (πτυχίο) και Ηλεκτρονικός συσκευών-εγκαταστάσεων και υπολογιστικών συστημάτων (πτυχίο).

Παράλληλα με την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα, εργάζομαι ως καθηγητής μουσικής από το 2011 σε ωδεία και μουσικές σχολές.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν δύο νέα τραγούδια, στα οποία υπογράφω την μουσική. Το “Μυστικά (Αγάπησε με)” σε στίχους του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου και το “Δίπλα σου” σε στίχους της Μαρίας Παπαδάκη. Την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Γιάννης Δίσκος με την υπέροχη ορχήστρα απ’ την αγαπημένη μας εκπομπή “Μουσικό κουτί”, και στα δυο κομμάτια έχουν γίνει δυο πολύ όμορφα βίντεο κλιπ που επιμελήθηκε η ομάδα kiss the frog.

Είναι «φιλόξενη» η Αθήνα για καλλιτεχνική δημιουργία;

Η Αθήνα είναι η πόλη που μπορείς να βρεις τα πάντα, κάθε είδος τέχνης, κάθε στυλ μουσικής. Πολλά και διαφορετικά μέρη, μαγαζιά, θέατρα, κινηματογράφους κλπ.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο. Έχεις, λοιπόν, πολλά ερεθίσματα τα οποία σε κάνουν και πιο δημιουργικό.

Αν διάλεγες να ζήσεις αλλού πού θα ήθελες να βρεθείς;

Σε ένα σπίτι στην επαρχία λίγες ώρες μακριά απ’ την Αθήνα, ώστε να έχω την δυνατότητα να είμαι έξω από το κέντρο, αλλά και κοντά στην Αθήνα για να μπορώ να έρχομαι εύκολα για ό,τι χρειαστεί.

Πού χρωστάς «ευχαριστώ» για ό,τι έχεις καταφέρει;

Το «ευχαριστώ» τό ‘χω πει σε όσους με έχουν βοηθήσει. Πιστεύω όμως ότι το «ευχαριστώ» το οφείλω σε όλους τους ανθρώπους γύρω μου, του κοντινούς μου ανθρώπους, την οικογένεια μου, τους φίλους μου και όλους αυτούς που μου έχουν σταθεί στα δύσκολα, αλλά και στα εύκολα.

Θα έκανες αιματηρές οικονομίες για ένα ταξίδι ή καινούργιο αυτοκίνητο;

Σίγουρα μεταξύ των δυο θα διάλεγα το ταξίδι.

Στην Αθήνα σιχαίνομαι … την κίνηση, το καυσαέριο και τη φασαρία.

Στην Αθήνα λατρεύω … τη θέα του φεγγαριού κάτω απ’ την Ακρόπολη.

«Έχω σόσιαλ άρα υπάρχω» – Τι σημαίνει η φράση αυτή για σένα;

Έχω σόσιαλ και είμαι ενεργός. Είναι μέσα επικοινωνίας που βοηθάνε στην δουλειά μου, για να ενημερώσω για μια νέα κυκλοφορία και για live εμφανίσεις κλπ.

Καλά είναι, αλλά νομίζω πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο.

Ποιον άνθρωπο «φοβάσαι» περισσότερο: τον αγενή ή τον τσιγκούνη;

Δυστυχώς και τα δυο είναι πολύ αρνητικά, αλλά πιστεύω πως ο αγενής είναι χειρότερο. Δεν υπάρχει σεβασμός, πράγμα που με κάνει έξω φρενών.

Πώς σε φαντάζεσαι σε έναν χρόνο από σήμερα;

Σε ένα χρόνο από σήμερα φαντάζομαι τον εαυτό μου ευτυχισμένο, όπως και τώρα, και ακόμη περισσότερο δημιουργικό με αρκετά νέα κυκλοφορημένα τραγούδια αλλά και ζωντανές εμφανίσεις.

Τι είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς και το πρώτο όταν ξυπνάς;

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι πάντα κάτι δημιουργικό σε σχέση με τραγούδια που ετοιμάζω να κυκλοφορήσω. Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν ξυπνήσω είναι να ζήσω την μέρα σαν να ναι η τελευταία. 

Τι σκοτώνει τον έρωτα;

Η ρουτίνα και η καθημερινότητα είναι αυτές που σκοτώνουν τον έρωτα. Σίγουρα θα πέσεις σε αυτή την παγίδα, αλλά πρέπει που και που να βγαίνεις εκτός προγράμματος για να ανανεώσεις την σχέση σου.

Αν ήσουν τραγούδι  και βιβλίο… για πες μας να γνωριστούμε… ποια σε «περιέχουν» καλύτερα;

Δεν νομίζω πως μπορώ να επιλέξω μόνο ένα τραγούδι και αντίστοιχα μόνο ένα βιβλίο. Στη ζωή εμπεριέχονται πολλά και ποικίλα συναισθήματα και καταστάσεις, τα οποία θα μπορούσαν να συνοδεύονται με την αντίστοιχη μουσική και το αντίστοιχο βιβλίο. Ανάλογα την εποχή, την ηλικία, την ημέρα, την νύχτα, με φως ηλίου και με σύννεφα, με χαρά και λύπη, δημιουργούνται διαφορετικά συναισθήματα και συνθήκες. Όλα αυτά θα είχαν το δικό τους βιβλίο και το δικό τους soundtrack.

Βρείτε τον Δημήτρη Γαλίτη / Dimitris Galitis  στο Instagram
Βρείτε τον Δημήτρη στο Facebook

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top