Κάνω Follow & Like στον Γιάννη Κορρέ

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μένω.Έχω καταγωγή από Νάξο, την οποία και λατρεύω. Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από δραματική σχολή Βεάκη. Στο θέατρο, έχω συνεργαστεί με τον Χριστόφορο Χριστοφή στην «Πανσέληνο», με τον Γιώργο Φρατζεσκάκη στο «Αστερόπαιδο» και «το Αγόρι που Μιλούσε με τα Πουλιά» και τώρα με τον Θοδωρή Βουρνά στον «Ξέρξη». Λατρεύω τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, το να βλέπω ταινίες είναι η αγαπημένη μου ασχολία.

Είναι «φιλόξενη» η Αθήνα για καλλιτεχνική δημιουργία;

Θεωρώ πως ναι. Είναι το επίκεντρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για κάθε λογής καλλιτέχνη, απλώς πρέπει να ψαχτεί κανείς αρκετά καλά ώστε να βρει αυτό που το ταιριάζει και τον εμπνέει πραγματικά. Υπάρχει μεγάλη παραγωγή και είναι σημαντικό να μην θυσιάστει η έμπνευση και η αγάπη για την τέχνη του στο βωμό της συνεχούς ζήτησης και εμπορευματοποίησής της.

Αν διάλεγες να ζήσεις αλλού πού θα ήθελες να βρεθείς;

Σίγουρα στο Λονδίνο. Για κάποιον που αγαπάει το θέατρο θεωρώ ότι είναι το ιδανικό. Ιδίως για νέους δημιουργούς, καθώς υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες και οι καλλιτεχνικές ιδέες τους πάντα ανταμείβονται.

Πού χρωστάς «ευχαριστώ» για ό,τι έχεις καταφέρει;

Στους γονείς μου καταρχάς που ήταν συνεχώς εκεί για εμένα και με στήριζαν, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που με βοήθησε να διαμορφώσω το χαρακτήρα που έχω καταλήξει να έχω. Είμαι ευγνώμων για κάθε άτομο που θεωρώ δικό μου άνθρωπο και που είναι εκεί για εμένα για να με συμβουλεύουν και να με εμπνέουν να συνεχίζω.

Θα έκανες αιματηρές οικονομίες για ένα ταξίδι ή καινούργιο αυτοκίνητο;

Το να αλλάξω παραστάσεις είναι αυτό που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή ειδικά, οπότε ταξίδι, ναι.

Στην Αθήνα σιχαίνομαι … Το ότι δε βρίσκουν πάρκινγκ οι παρέες μου που πρέπει να με οδηγήσουν κάπου (δεν οδηγάω).

Στην Αθήνα λατρεύω … Όταν βρίσκουν πάρκινγκ οι παρέες μου.

«Έχω σόσιαλ άρα υπάρχω» – Τι σημαίνει η φράση αυτή για σένα;

Δυστυχώς έχουμε καταλήξει το προφίλ κάποιου στα social media να είναι και το προφίλ του στην κοινωνία. Είναι πια αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας μας. Δεν το κατακρίνω ούτε και το ενστερνίζομαι.

Ποιον άνθρωπο «φοβάσαι» περισσότερο: τον αγενή ή τον τσιγκούνη;

Τον αγενή. Πάντα υπάρχει χώρος για ευγένεια, είναι στην κρίση του καθενός αν θα επιλέξει να εκφέρει αυτό που θέλει να πει με ευγένεια ή αγένεια. Αν επιλέξει το δεύτερο, λέει πολλά για εκείνον.

Πώς σε φαντάζεσαι σε έναν χρόνο από σήμερα;

Να ζω την ζωή που έχω ονειρευτεί για εμένα και που τόσα χρόνια χτίζω, με τους κόπους μου να ανταμείβονται.

Τι είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς και το πρώτο όταν ξυπνάς;

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι μετά από μια δύσκολη μέρα, ώστε να ηρεμήσω, είναι η λίστα με τις δέκα αγαπημένες μου ταινίες! Όταν ξυπνάω σκέφτομαι ένα «γιατί;»!

Τι σκοτώνει τον έρωτα;

Το να μην παραμερίζουμε το εγώ μας.

Αν ήσουν τραγούδι  και βιβλίο… για πες μας να γνωριστούμε… ποια σε «περιέχουν» καλύτερα;

Από βιβλία θα έλεγα μια μείξη «Μικρού Πρίγκιπα», «Τάδε Έφη Ζαρατούστρας» και «Οι Δαίμονες του Χίλχαουζ». Στο κεφάλι μου βγάζει νόημα αυτός ο συνδυασμός!
Το τραγούδι που νιώθω περισσότερο κοντά σε εμένα είναι το “Shake it out” από Florence and the Machine. Γενικά τα τραγούδια τους.

Πληροφορίες για την παράστση “Ξέρξης” που συμμετέχει ο Γιάννης Κορρές στο λινκ

https://www.instagram.com/p/C8H79DZIk93

Βρείτε τον Γιάννη Κορρέ στο instagram

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top