Kάνω Follow & Like στον Γιώργο Χαλικιόπουλο

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη μουσική από την κλασσική κιθάρα σε ηλικία 7 ετών  και είχα την τύχη να έχω, από πολύ μικρός, δάσκαλό μου το Νότη Μαυρουδή.
 Στην εφηβεία μου, παράλληλα με τις κλασσικές μου  σπουδές, θεωρία-αρμονία κλπ,  άρχισα να ασχολούμαι  με την ηλεκτρική κιθάρα, το τραγούδι, και άρχισα να γράφω τα πρώτα μου τραγούδια.  Άρχισα να τραγουδάω επαγγελματικά και να παίζω κιθάρα λίγο μετά το στρατό.

 Έχω παίξει και τραγουδήσει σε μουσικές σκηνές, μπουάτ, μεγάλες πίστες με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, σε μπαράκια, σε beach bars και όπου άλλου μπορείς να φανταστείς. Έχω γνωριστεί και συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές από ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής, ελληνικής και ξένης.
Μου αρέσει ο αθλητισμός, από ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι σκι βουνού ή θαλάσσης με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς σε διάφορα άλλα σπορ ή παιχνίδια.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούριο μου τραγούδι με τίτλο ‘Μη Σταματάς’, σε μουσική και στίχους δικούς μου. Ένα από τα πιο αισιόδοξα τραγούδια που έχω γράψει.

Είναι «φιλόξενη» η Αθήνα για καλλιτεχνική δημιουργία;

Ναι είναι. Αν και πολλές φορές είναι χαοτική και αχανής, δίνει ερεθίσματα για καλλιτεχνική δημιουργία. Αρκεί ο καλλιτέχνης να έχει την ευαισθησία να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του. Στην Αθήνα επίσης υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με τους οποίους μπορείς να έρθεις σε επαφή, να ανταλλάξεις απόψεις και να συνεργαστείς είτε δημιουργικά, είτε επί σκηνής αν πρόκειται για μουσική, θέατρο κλπ, και να βελτιωθείς από αυτή τη διαδικασία.

Αν διάλεγες να ζήσεις αλλού πού θα ήθελες να βρεθείς;

Η καταγωγή μου είναι από  την Κέρκυρα και έχω τους δεσμούς μου με τον τόπο μου. Στην πορεία της ζωής μου γνωρίστηκα με την Ικαρία. Το λάτρεψα και αυτό το νησί, γνωρίστηκα με τους ανθρώπους του και δημιούργησα ισχυρές φιλίες. Την έκανα κι αυτήν τόπο μου. Ένα από τα δύο. Μάλλον στην Ικαρία γιατί είναι από επιλογή και όχι από καταγωγή.  Πάντως σίγουρα εντός Ελλάδας, με τα καλά της και τα στραβά της.

Πού χρωστάς «ευχαριστώ» για ό,τι έχεις καταφέρει;

Τα ευχαριστώ είναι πολλά και δε θα έφταναν δύο σελίδες. Επειδή όμως όλα έχουν μιαν αρχή, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώτο μου δάσκαλο, το Νότη Μαυρουδή, που με πήρε παιδάκι για μαθητή του, παρότι γενικά δεν το έκανε, και με έβαλε από την αρχή στις σωστές «ράγες». Έμεινα μαζί του για δώδεκα χρόνια και έμαθα πολλά.
Κρίμα που έφυγε. Είχε πολλά να δώσει ακόμα και σαν δημιουργός και σαν  δάσκαλος. 

Θα έκανες αιματηρές οικονομίες για ένα ταξίδι ή καινούργιο αυτοκίνητο;

Όχι. Η ζωή είναι δύσκολη στις μέρες μας και οικονομία γίνεται ήδη. Ας μη ματώσουμε κι όλας!

Στην Αθήνα σιχαίνομαι… τη μοναξιά και την απομόνωση.

Στην Αθήνα λατρεύω… τα στέκια, τις επιλογές, την εξωστρέφεια.   

«Έχω σόσιαλ άρα υπάρχω» – Τι σημαίνει η φράση αυτή για σένα;

Τίποτα. Απέχει πάρα πολύ από το «σκέφτομαι άρα υπάρχω». Λες και όσοι δεν έχουν σόσιαλ δεν υπάρχουν! Τα σόσιαλ είναι μια ψηφιακή πραγματικότητα και είναι πολύ μακριά  από  πραγματική ζωή.   Έχω βρεθεί σε χώρο με 5-6 άτομα, με ένα κινητό στο χέρι, για ώρα, χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα μεταξύ τους. Ωραία ύπαρξη! Τους έκανε μάλιστα μεγάλη εντύπωση που δεν ασχολούμουν κι εγώ με το κινητό μου. Εγώ παρατηρούσα την κατάσταση και τώρα, αυτό, το κάνω τραγούδι.  Έχω σόσιαλ και τα χρησιμοποιώ για να ενημερώνω για την καλλιτεχνική- επαγγελματική μου δραστηριότητα ή αν έχω κάτι να πω πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα.  

Ποιον άνθρωπο «φοβάσαι» περισσότερο: τον αγενή ή τον τσιγκούνη;

Τον τσιγκούνη. Ο αγενής τουλάχιστον, σου τα λέει μες τα μούτρα. Αν θες, του απαντάς. Ο τσιγκούνης φοβάμαι ότι είναι τσιγκούνης όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής, συναισθήματα, αλήθειες, προσωπικές επαφές κλπ.

Πώς σε φαντάζεσαι σε έναν χρόνο από σήμερα;

Δεν με φαντάζομαι. Πάω με τη μέρα, άντε το πολύ με τη βδομάδα. Θα ήθελα να είμαι γερός, στα πόδια μου, και αξιοπρεπής.

Τι είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς και το πρώτο όταν ξυπνάς;

Όταν πέφτω να κοιμηθώ, πολλές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου, όλων των ειδών. Χαλαρώνει το μυαλό και μου έρχονται μέχρι και στιχάκια εκείνη την ώρα! Έχω γράψει αρκετά τραγούδια μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Μπορεί να σκεφτώ τι έχει συμβεί στη διάρκεια της ημέρας, να χαρώ ή να στενοχωρηθώ. Συνήθως σκέφτομαι   ένα αγαπημένο μου πρόσωπο και με αυτό στο μυαλό μου κοιμάμαι. Δεν ξέρω όμως  πραγματικά ποια είναι η τελευταία σκέψη μου κάθε φορά. Δεν την ελέγχω.

Το πρώτο πράμα που σκέφτομαι όταν ξυπνάω είναι ‘Για να δούμε τι θα γίνει και σήμερα!’. Άλλωστε το ρητό μου τα τελευταία χρόνια είναι ‘Ζω από περιέργεια’.

Τι σκοτώνει τον έρωτα;

Ο έρωτας δε σκοτώνεται πάντα. Υπάρχουν έρωτες που μένουν για πάντα ζωντανοί. Υπάρχουν και τρόποι να  κρατήσεις ζωντανό τον έρωτα. Αυτό που πιστεύω ότι σκοτώνει τον έρωτα είναι όταν σταματήσεις να καμαρώνεις και να εκτιμάς το ταίρι σου. Και όταν ξεχάσεις πως ένιωθες όταν ήσουν ερωτευμένος.

Αν ήσουν τραγούδι  και βιβλίο… για πες μας να γνωριστούμε… ποια σε «περιέχουν» καλύτερα;

Ένα βιβλίο και ένα τραγούδι είναι πολύ λίγα. Ωστόσο αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα τραγούδι θα ήταν η ‘Αύρα΄ του Παναγόπουλου κι αν ήμουν βιβλίο θα ήμουν ‘Το άρωμα του ονείρου’  του Τομ Ρόμπινς 

https://giorgoshalikiopoulos.fanlink.tv/vK8t

https://www.youtube.com/channel/UCQ__e-dd7MHpc1exHA6MSHg

https://www.instagram.com/georgehalikio/?igsh=MTZmMmY3YW4zaXQ5Mg%3D%3D

https://www.facebook.com/halikio

https://www.facebook.com/GiorgosChalikiopoulosOfficial

@giorgos_halikiopoulos

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top