Κάνω Follow & Like στον Μιχάλη Μόσχου

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου όπου ζω μέχρι και σήμερα. Στο μουσικό κόμματι έχω κάνει ορθοφωνία, φωνητική, αρμονία και πιάνο. Ένα άλλο αγαπημένο κόμματι της ζωής μου, είναι αυτό της μαγειρικής. Έχω φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής και έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Η αγαπημένη μου συνεργασία είναι με την Πέγκυ Ζήνα που είμαστε πολλά χρόνια παρέα. Δεν είναι μια ακόμα επαγγελματική σχέση, είναι οικογένεια. Μέσω της Πέγκυς είχα την ευλογία να συνεργαστώ με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Πασχάλη Τερζή όπως και ορόσημο στην καλλιτεχνική πορεία αποτελούν η Eurovision, η μουσική παράσταση “Γιατί το τραγούδι” και ορισμένες μεταγλωττίσεις σε ταινίες της Disney.

Χόμπι μου από τα 19 είναι να ταξιδεύω. Ο στόχος που είχα βάλει τότε ήταν μέχρι να φύγω από αυτή τη ζωή να έχω γυρίσει τον μισό πλανήτη. Θέλω ακόμα 4 χώρες και έφτασα τον στόχο μου. Καταλαβαίνεις πως θα ξεπεράσω τον στόχο και εύχομαι να είναι πολλές παραπάνω. Η ζωή δεν είναι εδώ, είναι κάπου εκεί έξω.
Πριν δύο μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο single “Πακ Μαν” από το album που ετοιμάζουμε. Κυκλοφορεί από την Minos EMI και έχει την υπογραφή του Μάνου Τσάγκαρη σε στίχους – μουσική και ενορχηστρώσεις από τον Βαγγέλη Τούντα. Είμαι ευτυχής γιατί την μουσική συνεύρεση. Ενδιαφέρων για μένα είναι ο τρόπος με τον οποίο νιώθω πως ξεκουράζομαι. Δεν είναι άλλος από το να βρίσκομαι σε ένα τροπικό νησί κάτω από τον φοίνικα και να διαβάζω το αγαπημένο μου βιβλίο.

Είναι «φιλόξενη» η Αθήνα για καλλιτεχνική δημιουργία;

Αν φανταστείς πως μια μικρή χώρα είναι στις 3 Top ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα θέατρα και στο κομμάτι της μουσικής καθημερινά υπάρχουν διαφορετικές επιλογές ανάλογα το είδος μουσικής, τότε ναι είναι φιλόξενη η Αθήνα. Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να εκφράσει με τον δικό του τρόπο την τέχνη του σε αυτή την πόλη.

Αν διάλεγες να ζήσεις αλλού πού θα ήθελες να βρεθείς;

100% θα μπορούσα να ζήσω στην Ταϊλάνδη. Η φύση και το ζωικό βασίλειο οργιάζουν σε αυτό το μέρος. Είναι οι πιο ευγενικοί άνθρωποι στον πλανήτη Γη, κάτι που μπορεί να με σκλαβώσει. Αν ήταν φωτογραφία ο παράδεισος, σίγουρα σε πολλές εικόνες από αυτόν θα έβλεπες την Ταϊλάνδη.

Πού χρωστάς «ευχαριστώ» για ό,τι έχεις καταφέρει;

Για ό,τι έχω καταφέρει χρωστάω ένα ευχαριστώ στη μητέρα μου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Θα έκανες αιματηρές οικονομίες για ένα ταξίδι ή καινούργιο αυτοκίνητο;

Είχα καιρό να ακούσω μια ερώτηση που δεν θα με βάλει σε δίλημμα (γέλια). Φυσικά και το ταξίδι. Όταν ήμουν μικρός έκανα αιματηρές οικονομίες και έβαζα τα χρήματα σε έναν κουμπαρά. Αργότερα, αυτός ο κουμπαράς έγινε ένα νεσεσέρ και σήμερα είναι ένας λογαριασμός που αποτελείται από αιματηρές οικονομίες για το επόμενο ταξίδι. Είμαι πολίτης του κόσμου.

Στην Αθήνα σιχαίνομαι … Την τοξικότητα. Αλλάζω στενό.

Στην Αθήνα λατρεύω … Ένα τσιγάρο στην Πνύκα.

«Έχω σόσιαλ άρα υπάρχω» – Τι σημαίνει η φράση αυτή για σένα;

Τα social media τα χρησιμοποιώ, δεν με χρησιμοποιούν.

Ποιον άνθρωπο «φοβάσαι» περισσότερο: τον αγενή ή τον τσιγκούνη;

Τον τσιγκούνη γιατί πίσω από αυτό κρύβει μια μιζέρια για την ζωή.

Πώς σε φαντάζεσαι σε έναν χρόνο από σήμερα;

Με φαντάζομαι να μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψω σε άλλες 2 χώρες, να έχω την υγεία μου και να υπάρχει κόσμος που θα επιλέξει να συνδεθεί με το album και τα τραγούδια μου.

Τι είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς και το πρώτο όταν ξυπνάς;

Το τελευταίο πράγμα πριν κοιμηθώ προσεύχομαι με έναν δικό μου τρόπο, όχι δογματικό. Έτσι κάνω τους πιο ωραίους ύπνους.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν ξυπνάω είναι πως άλλο ένα βράδυ δεν κοιμήθηκα όσο θα ήθελα. (γέλια)

Τι σκοτώνει τον έρωτα;

Ο χρόνος. Ο έρωτας είναι σαν έναν άνθρωπο που μεγαλώνει και όσο μεγαλώνει φθείρεται.

Αν ήσουν τραγούδι  και βιβλίο… για πες μας να γνωριστούμε… ποια σε «περιέχουν» καλύτερα;

Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι η “Ομήρου Οδύσσεια”. Η ιστορία αυτή ταυτίζεται με τη ζωή μας, περνάμε στάδια, δοκιμασίες, προκλήσεις προσπαθώντας να φτάσουμε ο καθένας μας στη δική του Ιθάκη.

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το “Ψυχές και Σώματα” της Χαρούλας Αλεξίου. Εκεί όποιος πιστεύει ότι υπάρχει και πέρα από εδώ κάτι… come with me!

Bρείτε τον Μιχάλη Μόσχου στο instagram

Και ακούστε το νέο του single “Πακ Μαν» (με το εξαιρετικό βίντεο)

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top