24/05/2024

Μας δουλεύουν επιστημονικά για να ξεχάσουμε – Αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη

Μας δουλεύουν επιστημονικά

Μόνο έτσι μπορώ να το «φάω», που λέμε, το έργο. Μας δουλεύουν χοντρά. Αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα σιωπήσουμε και θα θέτουμε τα θέματα. Ούτε για τις γυναικοκτονίες ούτε για τα Τέμπη.

Μια κοπέλα σφαγιάζεται από τον φονιά φίλο στα τρία μέτρα από το φυλάκιο έξω από το αστυνομικό τμήμα που είχε πάει να ζητήσει βοήθεια. Την έδιωξαν και της είπαν πάρε το 100, και ο τύπος την έσφαξε ενώ μιλούσε με το 100 από όπου της έλεγαν «το περιπολικό δεν είναι ταξί» (ζητούσε βοήθεια να πάει σπίτι της με ασφάλεια).

Την κατέσφαξε και ο αστυνομικός στο φυλάκιο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα δεν έκανε τίποτα.

Και διαβάσαμε ότι «πήραν κεφάλια του Διοικητή και άλλων πέντε αστυνομικών.

Αυτό σημαίνει ότι τους άλλαξαν υπηρεσία. Δεν τους ξήλωσαν τα γαλόνια, δεν  τους απόταξαν να πάνε να κάνουν καμία άλλη δουλειά.

Και η ίδια αυτή αστυνομία, πήγε με εισαγγελική εντολή, χθες 3 του Απρίλη που μοσχοβολάνε οι νερατζιές, στα γραφεία του ΟΣΕ να κατασχέσει τους σκληρούς δίσκους με τις συνομιλίες της βραδιάς της τραγωδίας. Ένα χρόνο μετά. Αυτές που είπε το Βήμα ότι παραποιήθηκαν στη μονταζιέρα και είχαμε και την πρόταση δυσπιστίας.

Καταλαβαίνεις; Μιλάμε για εγκληματίες, άσχετούς, ανίκανους, επικίνδυνους κυνικούς τύπους που όσους τα λέμε αυτά μας κατηγορούν ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα προκειμένου μην τους πάρουν τα σκάγια.

Υπουργός Προστασίας του πολίτη, Αρχηγός της Αστυνομίας, και άλλοι ψηλά στην ιεραρχία έπρεπε από τη Δευτέρα που έγινε η σφαγή έξω από το τμήμα να είναι χωρίς γαλόνια και να ψάχνουν δουλειά στη χρυσή ευκαιρία.

Ζούμε σε μια ζούγκλα που τη λένε Ελλάδα, που οι δυνατοί επιβιώνουν, που αδύναμοι σφάζονται την ώρα που εκλιπαρούν για βοήθεια, τα 57 παιδιά που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη δε θα βρουν ποτέ δικαίωση γιατί υπάρχει ένας μαγικός καλοταϊσμένος μηχανισμός που «δολοφονεί» με κάθε τρόπο που μπορεί κάθε λογικό ερώτημα που τίθεται (και αυτούς που το θέτουν).

Μας δουλεύουν επιστημονικά για να ξεχάσουμε και να ξεχαστούμε με το ένα, το άλλο, τα δικά μας, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Δεν μπορεί να δολοφονείται κάποιος έξω από το αστυνομικό τμήμα σε ανοιχτή ακρόαση με το «100», δεν μπορεί να μην υπάρχει δικαιοσύνη για τα 57 παιδιά των Τεμπών και να είμαστε ήσυχοι, ή στον κόσμο μας κι αυτοί να κάνουν ό,τι θέλουν. Δε γίνεται πώς να το κάνουμε!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2277 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*