μάσκα

Η μάσκα, ο κορωνοϊός και τα μασκαραλίκια

Η μάσκα, οι μαυραγορίτες, οι ηλίθιοι, οι πολίτικοί, οι αδαείς και οι …ασθενείς!

Περαστικά στο πρώτο κρούσμα κωρονοϊού στην Ελλάδα.
Το κανονικό, όχι τα άλλα των προηγούμενων ημερών που ως fake news σερβιρίστηκαν στην κοινή γνώμη.

Στην Ιταλία πέφτουν μπούφλες στα σούπερ μάρκετ, εδώ δεν έχω δει ακόμη να γίνεται ο γνωστός πανικός της μουστάρδας (ο πανικός της μουστάρδας είναι να τρέχεις στο σούπερ μάρκετ να πάρεις προμήθειες και να ταράζεις το ράφι με τις μουστάρδες – το έχουμε ζήσει επί Τσέρνομπιλ εμείς οι ολίγον μεγαλύτεροι)

Εδώ έχουν ξεπουλήσει οι ιατρικές μάσκες και τώρα μένουν μόνο οι μάσκες στα τζάμπο, στα μαξ και στα άλλα μαγαζιά με αποκριάτικα!

Το θέμα ακόμη αντέχει λίγη ή και πολύ πλάκα αφού η ελληνική φυλή δείχνει να μεγαλουργεί και να «σολάρει» στα σόσιαλ μίντια!

Η ορθοδοξία σώζει τους πιστούς της από τον κορωνοϊό και ήδη άρχισαν οι πρώτες λειτουργίες για εξορκισμό από τον κακό ιό ακόμη και των ειδικών φορεσιών των γιατρών.

Α, και  ο μαυραγοριτισμός! Πόσο πάει σήμερα η μάσκα; Ποιος ξέρει!
Η ντροπή της φυλής! Όμως είναι και μια πραγματικότητα! Κρίμα αλλά έτσι είναι κάποιοι ανάμεσά μας!

Όμως υπάρχει και μια σοβαρή πτυχή και στην περίπτωση του κορωνοϊού: Η υπευθυνότητα.

Ξέρεις ότι υπάρχουν άτομα που πήγαν σε ιατρεία και είπαν «μάλλον έχω κορωνοϊό» και όταν οι γιατροί τους είπαν να μεταφερθούν στα νοσοκομεία αναφοράς είπαν κάτι αντίστοιχο του «πριτς» που λένε τα παιδάκια στις κούνιες όταν δεν θέλουν να κάνουν το χατίρι στα άλλα παιδάκια.

Η υπευθυνότητα είναι ένας «ιός» που δυστυχώς δεν μεταδίδεται με την ίδια ταχύτητα που μεταδίδεται ο «ιός» της ανευθυνότητας και φυσικά ο κορωνοϊός.

Α και να γυρίσω στα σούπερ μάρκετ: Δηλαδή θα τρέξεις τώρα να στοκάρεις τι; Και οκ, στόκαρε στο σπίτι σου ό,τι θες και ό,τι αντέχει η τσέπη σου. Γιατί θα το κάνεις; Θα κλειστείς μέσα και δε θα βγαίνεις έξω;

Θέλω να πω ότι οι υπερβολές που μας χαρακτηρίζουν πρέπει κάποτε να κατακάτσουν.
Μακάρι η υπόθεση του κορωνοϊού να μείνει σε κρούσματα, σε ιάσιμα κρούσματα και «νά ‘χουμε να λέμε».

Μακάρι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και τα μέτρα να τα έχουν υπολογίσει σωστά και να αφήσουν τις μικροπολιτικές ίντριγκες.

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top