24/05/2024

Μιχάλης Σεβαστέρης: Όσο μπορούμε να παρατείνουμε την ημηρομηνία …λήξης! (και στα αστεία που λέμε)

Σεβαστέρης

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1994, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και στα 23 του ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Ήταν τότε που κατάλαβε ότι είναι ερωτευμένος με το stand up. Έκτοτε παίζει τακτικά, ενώ παράλληλα διοργανώνει το εβδομαδιαίο Open Mic στο Foka Negra, όπου νέοι κωμικοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Εκτός σκηνής, ασχολείται επαγγελματικά με το online poker. Και είναι καλός. Η άλλη μεγάλη αγάπη του είναι το σκυλί του, η Μπομπ. Δηλώνει φιλόζωος, ασχολείται με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας

Κάθε Παρασκευή τον βρίσκετετ με την παράσταση «Είμαι (ακόμα) Vegan» στη σκηνή του Λοσάντζελε με 6 ενεργειακά ποτά (απαραίτητα ώστε να μείνει εντελώς ακίνητος για 90’), κωμικά one liners και οικογενειακές ιστορίες (λίγο χειρότερες απ’ τις τηλεοπτικές).

Ένα stand up γεμάτο ανατροπές και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα έναν κωμικό από …κούνια!

(στο τέλος της συνεντευξης πληροφορίες για την παράσταση!)

Μιχάλη, γιατί έγινες κωμικός; Και γιατί αποφάσισες ν’ ασχοληθείς συγκεκριμένα με το stand up;

Πάντα μου άρεσε η κωμωδία αλλά δεν είχα φανταστεί πως όντως θα έκανα. Όσο έβλεπα open mics από κοντά όπου νέοι κωμικοί έχουν 5 λεπτά στη σκηνή ο καθένας, τόσο μου κέντριζε το ενδιαφέρον και ήθελα να δοκιμάσω. Τελικά, ένας χωρισμός μού έδωσε το τελευταίο σπρώξιμο που χρειαζόμουν για να ξεκινήσω.


Ποια θέματα σου κάνουν περισσότερο κλικ και με ποια δεν θα καταπιανόσουν ποτέ;

Μου αρέσει να μιλάω για θέματα που και να τα ακούσει 20 χρόνια μετά κάποιος θα γελάει. Δε θέλω να γράφω για την επικαιρότητα γιατί μου φαίνεται στενάχωρο να φτιάχνεις κάτι με ημερομηνία λήξης. Όλα έχουν ημερομηνία λήξης αλλά όσο μπορούμε ας την παρατείνουμε.


Ποια είναι η διαδικασία μέχρι μια ιδέα να γίνει κείμενο και αυτό το κείμενο να ενταχθεί στην παράστασή σου;

Σκέφτομαι κάποιο θέμα που θα ‘θελα να μιλήσω και γράφω για αρκετές βδομάδες πάνω σε αυτό, μέχρι να μαζέψω πολλές ιδέες. Μετά τα αφήνω λίγο καιρό να «κρυώσουν» για να μπορέσω να τα δω με καθαρό μάτι και όσα απ’ αυτά πιστεύω πως θα πάρουν γέλιο, τα δοκιμάζω για πρώτη φορά σε κάποιο open mic. Όταν δω πως το κείμενο έχει αρχίσει κάπως να στέκεται και να παίρνει αρκετά γέλια αρχίζω να το εντάσσω και σε μεγαλύτερες παραστάσεις με σκοπό να βελτιωθεί κι άλλο, μέχρι να γίνει ισάξιο με τα καλύτερά μου κείμενα.

Ποιο ήταν το πιο τέλειο σχόλιο που σου έκαναν ποτέ;

Περπάταγα με τον Jeremy στον δρόμο και ένας είπε «ωχ ο Jeremy και… ο άλλος».


Αυτή την περίοδο, εκτός από τη μόνιμη σου στέγη στο Λοσάντζελε Comedy Club, κάνεις περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα. Ποιες οι εντυπώσεις σου;

Γνώρισα πολλά μέρη που δεν είχα δει και με έκαναν να σκεφτώ πως θα ‘θελα να περάσω ένα μεγάλο διάστημα σε ένα απ’ αυτά και να αφοσιωθώ στο γράψιμο. Είμαι ανάμεσα στην Καστοριά και τη Φλώρινα. Ήταν μαγικές.

Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές στο κοινό της Αθήνας, μ’ αυτό της Περιφέρειας;

Σε αρκετές άλλες πόλεις το κοινό δεν έχει γνωρίσει τόσο το σταντ απ και είναι πιο κλειστό, δε γελάει εύκολα. Επίσης σοκάρονται περισσότερο όταν ακούνε κάτι shocking. Κάποιες φορές προσαρμόζουμε τα κείμενά μας ανάλογα την αντίδραση που βλέπουμε εκείνη τη στιγμή απ’ το κοινό. Άλλες φορές νιώθουμε αυτοκαταστροφικοί και συνεχίζουμε να λέμε σοκαριστικά πράγματα όσο μας κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια.

Είμαι (ακόμα) vegan – Πληροφορίες για την παράσταση

Μιχάλης Σεβαστέρης
Έναρξη: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Opening Act: Τάσος Αντωνίου

Πού:
Λοσάντζελε Comedy Club, Κορυζή 4, Αθήνα 117 43, τηλ.: 210 9215740
Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 21:00

Εισιτήριο: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων: more.com & στο τηλέφωνο 210 9215740
Διάρκεια: 90’
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Μιχάλης Σεβαστέρης: Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη, πολύ αντιπροσωπευτική γεύση για τον ίδιο, τη φιλοσοφία του και τη δουλειά του, ακολουθώντας τον στα social media του.


Facebook:
Instagram:

YouTube: https://t.ly/8GJR-


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*