10/06/2023

“Όχι πάλι, όχι πλέον “


Δεν  είμαι αυτό,  που με στενούς και απλοϊκούς όρους ονομάζουν «άνθρωπος της θρησκείας.»

Από τους ιερείς λίγους υπολείπτομαι, αλλά αυτούς τους λίγους πολύ.

Δεν μου αρέσουν οι βαθιές γονυκλισίες για να δούν οι άλλοι πόσο πιστή είμαι και δεν μου αρέσουν οι γεμάτες κόσμο και μεγάφωνα  εκκλησίες .Προτιμώ μόνη μου και όχι απαραίτητα σε κάποιο ναό.

Αν και αντιλαμβάνομαι ότι και  λόγω  έδρας,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης,  πήρε θέση για το προχθεσινό μακελειό,  θα ήθελα να σας μεταφέρω τα λόγια του που θεωρώ ότι θα έπρεπε να συνυπογράψουν όλοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες .

«Ποτέ ξανά, όχι  πάλι, όχι πλέον .Στόχοι στην πραγματικότητα είναι μόνο οι αθώοι και οι ανυποψίαστοι πολίτες.

Η βία δεν λύνει τα προβλήματα, τα περιπλέκει ,τα πολλαπλασιάζει. Υψώνουμε τη φωνή της λογικής και  λέγωμεν:

Ποτέ ξανά, όχι πάλι ,όχι πλέον. Φτάνει το αίμα των αθώων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων που έβαψε πλατείας και αεροδρόμια και κέντρα διασκεδάσεων και σιδηροδρομικούς σταθμούς, και ακόμη και εκκλησίες και τόπους λατρείας άλλων θρησκειών»

Θα μου πείτε ,αυτά είναι τα αυτονόητα ,ναι, αλλά είναι η πρώτη φορά που τόσο ξεκάθαρα ακούω ορθόδοξο ηγέτη να καταδικάζει όχι γενικώς ,αλλά να αναφέρεται και σε τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον ανθρώπων,  που κατά του έλληνες ορθόδοξους ιερείς είναι μιάσματα και υπάνθρωποι .

Δεν ξέρω τι εντύπωση σας προκαλούν ή πως σας φαίνονται όλα  αυτά, αλλά εμένα κάποιες φορές μου χρειάζεται να τα ακούω!

Ελσα Παπαϊωάννου

 


mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*