27/05/2022

Πηγή Δαούλα: Θέλω να γλυκάνω τον κόσμο

Συνέντευξη στον Βασίλη Λούκα

Πηγή Δαούλα
“Peggy’s Cooking”. «Μέσα από τη σελίδα αυτή προωθώ τις δημιουργίες μου με αποκλειστικό σκοπό να γλυκάνω και άλλο κόσμο. Θέλω να γλυκάνω τον κόσμο».

Την Πηγή τη γνώρισα τυχαία στο Λαγονήσι στην αγαπημένη μου παραλία. Μέσα από τις καθημερινές σχεδόν κουβέντες μαζί της διαπίστωσα ότι είναι ένα ανήσυχο άτομο. Και πώς να μην είναι όταν αφήνει μια καριέρα στα media και στη διαφήμιση για να στραφεί στη μαγειρική στη δημιουργία και να ανοίξει νέο αλμυρό και γλυκό παράλληλα κεφάλαιο στη ζωή της.

Πρώην στέλεχος της διαφημιστικής αγοράς υπήρξε για ένα διάστημα παραγωγός ραδιοφώνου και γενικότερα ήταν ένα από τα επιτυχημένα πρόσωπα των media. Από ένα σημείο και μετά πάτησε το κατάλληλο κουμπί μέσα της και απογείωσε όλες τις ανησυχίες της γύρω από την καλή ζωή τις καλές γεύσεις και τα μυστικά της κουζίνας. Ασχολήθηκε ενεργά  με το άθλημα και πλέον είναι ειδήμων αλλά και επαγγελματίας των αλμυρών και γλυκών δημιουργιών.

Αυτοσχεδιάζει φτιάχνει γλυκά υιοθετεί δικές της συνταγές και μέσα από τις δικές της σελίδες στα social media προσφέρει πολλές νέες ιδέες αλλά και εικόνες και κυρίως λύσεις γύρω από ότι συνηθίζουμε να ονομάζουμε γκουρμέ δημιουργίες. Φτιάχνει γλυκά με το δικό της τρόπο.  Κάνει ψαγμένες σοκολατένιες δημιουργίες. Αυτοσχεδιάζει. Της αρέσει να δημιουργεί νέες γεύσεις. Έχει φτιάξει το δικό της πελατολόγιο.

Τα προϊόντα της τα διαθέτει σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης τα προωθεί μέσω internet και επίσης τροφοδοτεί ορισμένα μαγαζιά και καφετέριες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.

Είναι χαμηλών τόνων. Δεν διατηρεί καμία κρυμμένη έπαρση μέσα της και θεωρώ ότι είναι ένα συναισθηματικό άτομο που ξέρει πως να φερθεί την κατάλληλη στιγμή. Μητέρα δυο παιδιών, η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως μια τρελή σαρανταπεντάρα και όπως μου λέει της αρέσει να γελάει να ζει τη ζωή της και κυρίως να ανοίγει καθημερινά νέους δρόμους επικοινωνίας με κοινό παρονομαστή τη γεύση.

Μορφωμένη καλλιεργημένη με Γαλλικά Αγγλικά και πιάνο με θεωρία αρμονία και όλα τα σχετικά ε πιστεύω ότι είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν περνούν απαρατήρητες. Σκέφτηκα πως είναι μια καλή ευκαιρία να σας τη συστήσω.

Πως περιγράφεις αυτό που κάνεις

Είναι κάτι που βγαίνει μέσα από την καρδιά μου και το κάνω με πολλή αγάπη!»

-Πόσο δύσκολο είναι αυτό.

«Εκ φύσεως είμαι ένας άνθρωπος γεμάτος φαντασία, ιδέες και ανησυχίες! Αυτό με έχει βοηθήσει, γενικά, στη ζωή μου.  Το να δημιουργείς δεν είναι δύσκολο, ειδικά όταν αφορά κάτι το οποίο θα γεμίσει γλύκα τους άλλους ανθρώπους.» 

Οι πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου ή της καριέρας σου

«Η καριέρα μου ξεκίνησε από έναν άλλο «καλλιτεχνικό» χώρο. Βρέθηκα για μεγάλο διάστημα στο χώρο της διαφήμισης και των περιοδικών. Στο χώρο της μαγειρικής είμαι λίγο καιρό αλλά μέχρι τώρα μπορώ να σου εξομολογηθώ ότι τα σχόλια που ακούω δεξιά αριστερά είναι πολύ θετικά και πολύ γλυκά.»

-Μεγαλύτερη χαρά μέχρι σήμερα

«Μεγαλύτερη χαρά μέχρι σήμερα ένιωσα τη μέρα που γεννήθηκαν τα παιδιά μου.  Νομίζω ότι για μια γυναίκα δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο και μοναδικό»

-Μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι σήμερα

«Μεγαλύτερη απογοήτευση ένιωσα τη μέρα που έχασα τον πατέρα μου, το στήριγμά μου και τον Νο1 «υποστηρικτή» και «θαυμαστή» μου». 

Πηγή
Η σύγχρονη γαστρονομία μπερδεύει πολλά υλικά, στοιχεία και γενικά η παρουσίασή της είναι λίγο «οκ, δοκιμάσαμε. Τώρα ας προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο»

Εντυπώσεις σχετικά με τη σημερινή εικόνα της γαστρονομίας και τη σχέση που έχει μαζί της ο νεοέλληνας

«Είμαι άνθρωπος πιο παραδοσιακός.  Δε λέω, καλές οι νέες γεύσεις αλλά τα παραδοσιακά, μαγειρευτά φαγητά δεν θα σταματήσουν να είναι και τα πιο γευστικά.  Η σύγχρονη γαστρονομία μπερδεύει πολλά υλικά, στοιχεία και γενικά η παρουσίασή της είναι λίγο «οκ, δοκιμάσαμε. Τώρα ας προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο».  Η σχέση φαγητού (ποσότητας) – τιμής είναι λίγο αμφίρροπη.  Όσο για τον νεοέλληνα, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσει όλα αλλά αν θέλει να ευχαριστηθεί φαγητό θα πάει στην κλασσική Ελληνική κουζίνα».  

-Τι θέλεις να καταφέρεις μέσα από αυτό που κάνεις;

«Να αποδείξω ότι είμαι καλή σε ότι κι αν αποφασίσω να κάνω.  Να δείξω ότι αν κάποιος έχει μεράκι, όρεξη και φαντασία μπορεί να δημιουργήσει ό,τι  θέλει.  Η μαγειρική έχει φαντασία και ενός είδους μαγεία.» 

-Τι βάζεις σε προτεραιότητα. Τη γεύση ή την εικόνα;

«Και τα δύο ισορροπούν στη ζυγαριά μου.  Τι να την κάνεις την ωραία εικόνα αν το περιεχόμενο δεν είναι γευστικό. Ναι, σίγουρα η εξωτερική «εικόνα» είναι που τραβάει την προσοχή αλλά , είναι σαν τους ανθρώπους…. Τι να την κάνεις την ομορφιά αν το περιεχόμενο είναι κενό».

-Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τις γεύσεις;

«Μιας και τα παιδιά μου μεγάλωσαν πια και δε χρειάζονται τη βοήθειά μου και την αμέριστη προσοχή μου, αποφάσισα να βρω ένα δημιουργικό τρόπο για να γεμίζω την ώρα μου! Τι καλύτερο, λοιπόν, για μια καλοφαγού σαν εμένα, να στραφώ στις αλμυρές αλλά και γλυκές δημιουργίες». 

-Πως προωθείς τη δουλειά σου;

«Έχω φτιάξει και μια σελίδα στο facebook. Είναι το “Peggy’s Cooking”. Μέσα από τη σελίδα αυτή προωθώ τις δημιουργίες μου με αποκλειστικό σκοπό να γλυκάνω και άλλο κόσμο. Θέλω να γλυκάνω τον κόσμο».

-Αν θα μπορούσες τον κόσμο να άλλαζες …

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα, που λέει και ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Θα γέμιζα τον κόσμο χρώματα ζωντανά και χαρούμενα και γλυκές γεύσεις. Ο κόσμος , σήμερα, έχει χάσει λίγο την αθωότητά του, έχει γίνει πιο ψυχρός, απόμακρος κι εγωκεντρικός. Λίγη γλύκα θα βοηθούσε για να γίνουμε ξανά λίγο πιο άνθρωποι».

Βασίλης Λούκας

(Συνολικές Επισκέψεις 657, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*