Σαλβαντόρ Νταλί: 11 «λεπτομέρειες» που πρέπει να ξέρεις, Video

Δεν ήταν ένα τυχαίο παιδί. Και αργότερα δεν ήταν ένας τυχαίος έφηβος. Και αργότερα δεν ήταν τυχαίος άνδρας. Τελικά δεν ήταν ένας τυχαίος καλλιτέχνης. Ο Σαλβαδόρ Νταλί ήταν ένα σκοτεινό παιδί. Διεκδικούσε το κέντρο της προσοχής. Θα το κέρδιζε ακόμα και αν για να ξεχωρίσει έπρεπε να κάνει μια τρέλα.

Σαλβαντόρ

Η εικόνα του μεγαλύτερου αδελφού του ήταν ένα φάντασμα που τον στοίχειωνε στη διάρκεια της ζωής του. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο αγαπημένο του διακοσμητικό “προϊόν”. Το αυγό. Το σπίτι του στο Πορτ Ζιγκάτ, έξω από το χωριουδάκι Καδακές στη Βόρεια Καταλονία, ξεχωρίζει από ένα αυγό στη στέγη του. Θα λέγαμε πως τα “αυγά” του Νταλί ήταν μια εικόνα αγάπης, μια έξαρση λατρείας στον αδελφό του.

Σημειολογώντας στην ιδιοφυΐα που λέγεται Σαλβαδόρ Νταλί.

Ο Νταλί είχε μεγάλη φοβία στις ακρίδες. Ως μαθητής οι συμμαθητές του του έβαζαν ακρίδες στα βιβλία του απλά και μόνο για να τον δουν να σπαρταρά από φόβο.

Η οικογένεια του δεν δέχτηκε ποτέ τον γάμο με τη γυναίκα που λάτρεψε, τη Γκαλά. Ο Νταλί θέλησε να επιβάλει την παρουσία της στην οικογένειά του. Μια φορά, σε δείπνο είχε πει πως τη στιγμή που θα παρουσιάζονταν η Γκαλά στο τραπέζι η οικογένειά του έπρεπε να χειροκροτήσει την είσοδό της. Ο πατέρας του αρνήθηκε.

Ο Νταλί, εκτός από τις ακρίδες, διατηρούσε φοβία και για τα σκυλιά.

Ένας από του πιο κοντινούς του φίλους ο Αντόνιο Πιτσότ έχει πει: “O Νταλί φοβόταν τα παιδιά. Ηταν πλάσματα που τον ενοχλούσαν”. Ο Νταλί ήταν ένα παιδί φυλακισμένο στο σώμα ενηλίκου. Προσπαθούσε να είναι το κέντρο της προσοχής. Αυτή η παιδικού τύπου ανησυχία ήταν διαχρονική στη ζωή του.

Ο Νταλί είχε ερωτικές φαντασιώσεις με το δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ. Έχει παραδεχτεί πως συχνά ονειρευόταν τον Φίρερ ως γυναίκα και πως η κατάλευκη σάρκα του λειτουργούσε αφροδισιακά στη διάθεσή του.

Ο Νταλί, προφανώς σ’ ένα ντελίριο αναζήτησης της προσοχής των άλλων, είχε πει πως ο κανιβαλισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες πράξεις τρυφερότητας ανθρώπου σε άνθρωπο.

Ο Νταλί αυνανιζόταν συχνά. Γύρω στις τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα μπροστά σε καθρέφτη. Επίσης είχε κάθετη απόρριψη για το σεξ. Ως παιδί ο πατέρας του του είχε δείξει ένα βιβλίο με φωτογραφίες από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η θέα τους ενίσχυσε τον αρνητισμό του στο σεξ.

Λέγεται πως η παρουσία της συντρόφου του Γκαλά στη ζωή του τον οδήγησε στη δημιουργία αντικειμένων που δεν είχαν σχέση με τη ζωγραφική όπως κοσμήματα ή βιτρίνες καταστημάτων.

Τη ζωή του Νταλί σημάδεψε η φιλία του με τον ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Κάποια στιγμή έγραψε για τον Ισπανό ποιητή “Ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί μου. Προσπάθησε να με πηδήξει τουλάχιστον δύο φορές. Αυτό με θύμωσε. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν είχα κανένα ενδιαφέρον να υποκύψω στις ορέξεις του”.

Στο μικρό διάστημα που έζησε στο Παρίσι ο Νταλί είχε ως κατοικίδιο ένα μυρμηγκοφάγο.

Ο Νταλί λάτρευε να βλέπει τους άλλους να κάνουν σεξ. Συχνά προέτρεπε τη σύντροφό του Γκαλά να παίρνει μέρος σε όργια με νεότερους άνδρες ενώ εκείνος ταυτόχρονα αυνανιζόταν. Οι σκηνές ομαδικού σεξ τού έδιναν ιδέες να φτιάχνει ανδρόγυνα κορμιά.

Πηγή:Fragilemag.gr

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top