17/01/2022

Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, Βιβλιοπαρουσίαση

σήμερα

Τι έγινε σαν σήμερα;
Πολλά, είναι η απάντηση, όμως το καινούργιο βιβλίο «Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία» έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό στο παζλ των χιλιάδων πληροφοριών που μας βομβαρδίζουν καθημερινά.

Και μόνο ότι μιλάμε για ένα βιβλίο στην εποχή που όλοι νομίζουν ότι ενημερώνονται διαβάζοντας τίτλους ειδήσεων στο διαδίκτυο ξεκινάμε από ένα statement.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο υπογράφουν οι: Γιάννης Γρυντάκης, Γιώργος Δάλκος, Άγγελος Χόρτης και Έκτορας Χόρτης. (δες βιογραφικά στο τέλος του άρθρου)

365 μέρες με πολλαπλάσια γεγονότα που άλλα αναλύονται περισσότερο και άλλα απλώς αναφέρονται.

Το «Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία» είναι ένα δαιμόνιο που μπορείς να το έχεις στο κομοδίνο  ή στο σαλόνι σου και να «ετοιμάζεσαι» για την επόμενη μέρα ή το επόμενο βιβλίο ιστορίας που θες να βρεις.
Πλήρες μεν για το ρόλο του αλλά γεμάτο νύξεις και αφορμές για κάθε αναγνώστη που αγαπάει τα βιβλία και φυσικά για κάθε λάτρη της ιστορίας.

Η άλλη μεγάλη διαφορά του «Σαν σήμερα» που συζητάμε και ξεφυλλίζουμε σε σχέση με τις ιντερνετικές σελίδες είναι ότι αναφέρεται μόνο σε πρόσωπα και γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Οι τίτλοι, η γλώσσα και η αφήγηση είναι οικεία γραμμένοι και καταφέρνουν να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον κάθε αναγνώστη και να ικανοποιήσουν, πάντα ως ερέθισμα για μεγαλύτερη έρευνα τους ρέκτες των ιστορικών βίβλιων.

Ξεφυλλίζοντας το «Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία», ξεφυλλίζεις την ιστορία που νομίζεις ότι έμαθες στο σχολείο.

Καλές «βόλτες» σε ιστορικές διαδρομές, πρόσωπα, ήρωες, αντιήρωες, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, πολιτικούς όσους τελικά διαμόρφωσαν αυτό που ορίζουμε ως «ιστορία μας».

Γνωρίστε τους συγγραφείς του «Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία»

Ο Ιωάννης Γρυντάκης είναι διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και δίδαξε επί σειρά ετών Ιστορία σε μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε σχολές επιμόρφωσης καθηγητών. Έχει γράψει ιστορικές μελέτες και ιστορικά μυθιστορήματα. Συμμετείχε ως εισηγητής σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Γεώργιος Δάλκος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από τον Τομέα Παιδαγωγικής του τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Υπηρέτησε ως καθηγητής στη Δημόσια Εκπαίδευση, ως Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ως σχολικός σύμβουλος. Επίσης συμμετείχε σε ομάδες εργασίας με αντικείμενο τη συγγραφή σχολικών βιβλίων Ιστορίας και την παραγωγή αντίστοιχου λογισμικού.

Ο Έκτορας Χόρτης είναι πτυχιούχος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ludwig–Maximilians Universitat του Μονάχου και υπηρέτησε ως καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων και είναι εκδότης του λευκαδίτικου περιοδικού «ΤΑ ΧΟΡΤΑΤΑ»

Ο Άγγελος Χόρτης είναι διδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολές επιμόρφωσης καθηγητών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται συλλογικά βιβλία Ιστορίας

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 154, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1956 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*